Gratén de coliflor y patata - Patata i bròquil (coliflor) gratinats



¿Hay algo más apetitoso que una bandeja de gratinado bien dorada y humeante saliendo del horno? Y el aroma de queso fundido que perfuma la cocina es una delicia también! Me encanta hacer gratinados, cualquier alimento se transforma en algo delicioso cuando está cubierto por una cremosa capa de queso fundido y dorado! En este caso patata y coliflor con bechamel, todo un clásico

Hi ha res més apetitós que una plata de gratinat ben daurada i fumejant sortint del forn?  I l'aroma de formatge fos que perfuma la cuina és una delícia també! M'encanta fer gratinats, qualsevol aliment es transforma en una cosa deliciosa quan està cobert per una cremosa capa de formatge fos i daurat! En aquest cas patata i bròquil amb beixamel,  tot un clàssic!


 INGREDIENTES 
1 coliflor
3 patatas  
250 ml de leche  
2 cucharadas de harina  
1/4 de cucharadita de nuez moscada  
150 gr de queso rallado  
50 gr de mantequilla  
aceite de oliva  
sal y pimienta al gusto 



INGREDIENTS
1 bròquil blanc
3 patates 
250 ml de llet
2 cullerades de farina
1/4 de culleradeta de nou moscada
150 gr de formatge ratllat
50 gr de mantega
oli d'oliva
sal i pebre al gust



 RECETA

Pelamos y lavamos las patatas, las cortamos en trozos grandes. Limpiamos la coliflor y la separamos en ramilletes, descartamos las partes más duras y gruesas.

Ponemos a cocer la patata con la coliflor y mientras tanto vamos a por la bechamel.

Calentamos una olla un poco de aceite y cuando esté caliente añadimos las dos cucharadas de harina, le damos unas vueltas y, antes de que se tueste, bajamos el fuego al mínimo y echamos un poco de leche, se mezcla bien y volvemos a tirar más leche, la mezclamos bien y seguimos añadiendo a poquitos hasta terminar toda la leche, vamos removiendo todo el tiempo hasta que espese un poco, tened en cuenta que al enfriarse espesará aún más. Añadimos la sal y la nuez moscada.

Cuando la verdura esté tierna la colamos y la disponemos en una bandeja que pueda ir al horno, la salamos y echamos por encima la bechamel, el queso rallado y unos trocitos de mantequilla repartidos por encima y lo ponemos a gratinar en el horno precalentado hasta que quede bien dorado y el queso fundido. Si nos gusta podemos poner un poco de pimienta negra recién molida.

Una receta rápida, fácil y sana, y si la queréis aún más rápida podéis comprar la bechamel ya preparada, en plan Falsarius Chef. Queda muy buena y es ideal para hacer comer coliflor a los niños, o no tan niños!


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RECEPTA

Pelem i rentem les patates, les tallem a trossos grans. Netegem el bròquil i el separem en ramells, descartem les parts més dures i gruixudes.

Posem a coure la patata amb el bròquil i, mentrestant, anem per la beixamel.

Escalfem a una olla una mica d'oli i quan estigui calent tirem les dues cullerades de farina, li donem unes voltes i, abans que es torri, abaixem el foc al mínim i tirem una mica de llet, ho barregem bé i tornem a tirar més llet, la barregem bé i continuem igual fins acabar tota la llet, anem remenant tota l'estona fins que espesseixi una mica, tingueu en compte que en refredar-se s'espessirà encarà més. Afegim la sal i la nou moscada.

Quan la verdura estigui tendra la colem i la disposem a una safata que pugui anar al forn, la salem i tirem per sobre la beixamel, el formatge ratllat i uns trossets de mantega repartits per sobre i ho posem a gratinar al forn preescalfat fins que quedi ben daurat i el formatge ben fos. Si ens agrada podem posar una mica de pebre negre acabat de moldre. 

Una recepta ràpida, fàcil i sana, i si la voleu encara més ràpida podeu comprar la beixamel ja preparada, en plan Falsarius Chef.  Queda molt bona i és ideal per fer menjar bròquil als nens, o no tan nens!

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