Sopa intensa de tomata i pebrot escalivat amb alfàbrega - Sopa intensa de tomate y pimiento al horno con albahaca

Sopa de tomata i pebrot escalivat - Sopa de tomate i pimiento al horno
Aquesta sopa tan deliciosa la vaig veure a un llibre de Jamie Oliver, és  d'aquells plats que nomes de veure'l ja saps segur que t'encantaran. Una sopa que es igual de deliciosa freda que calenta, queda sempre increïblement bona!  Porta uns ingredients que li donen uns gustos i uns aromes ben intensos, la tomata madura d'estiu, el pebrot escalivat, l'alfàbrega... Sabors mediterranis purs i intensos, nets i potents, el que dèiem ... boníssima!

 Esta sopa tan deliciosa la vi en un libro de Jamie Oliver, es de esos platos que sólo de verlo ya sabes seguro que te encantarán. Una sopa que es igual de deliciosa fría que caliente ¡queda siempre increíblemente buena! Lleva unos ingredientes que le dan un gusto y un aroma muy intensos: el tomate maduro de verano, el pimiento asado, la albahaca ... Sabores mediterráneos puros e intensos, limpios y potentes, lo que decíamos... buenísima!

Sopa de tomata i pebrot escalivat - Sopa de tomate i pimiento al horno

 INGREDIENTS
1 quilo de tomates madures
3 pebrots vermells escalivats i pelats
1 cta. de guindilles vermelles fresques, picades (si no en trobes pots posar una cirereta o dues)
1 all tallat a lamines fines
2 cullerades de vinagre de vi
d tasses de brou de pollastre
2 manats d'alfàbrega fresca
oli d'oliva verge extra
sal i pebre

INGREDIENTES 
1 kilo de tomates maduros 
3 pimientos rojos asados ​​y pelados 
1 cta. de guindillas rojas frescas, picadas (si no encuentras puedes poner una guinda o dos) 
1 ajo cortado en láminas finas 
2 cucharadas de vinagre de vino 
2 tazas de caldo de pollo 
2 manojos de albahaca fresca 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta


RECEPTA
Donem un tall petit a les tomates i les escaldem en aigua bullint mig minut, així les podrem pelar molt fàcilment. Les pelem i traiem les llavors si són molt gruixudes.
Piquem molt menut els pebrots escalivats.
A una paella fem escalfar 2 cullerades d'oli d'oliva i quan estigui una mica calent afegim els pebrots escalivats i picats i les guindilles, ho salem i ho deixem coure uns 5 minuts a foc lent. Afegim l'all a làmines i ho coem 2 minuts més. Incorporem les tomates picades, una mica més de sal i el vinagre i deixem que es faci tot desfent-se les tomates durant uns 10 minuts. 
Quan la tomata ja esta fregida i desfeta afegim el brou de pollastre i ho deixem coure  un quart d'hora, per últim rectifiquem de sal. 
Piquem l'alfàbrega amb una mica de sal al morter o amb una batedora, afegim un bon raig d'oli i unes gotes de vinagre i en servim una cullerada a cada plat de sopa.  Una autèntica delícia, de veritat!


RECETA 
Damos un corte pequeño en los tomates y los escaldamos en agua hirviendo medio minuto, así los podremos pelar muy fácilmente. Los pelamos y quitamos las pepitas si son muy gruesas. 
Picamos muy pequeño los pimientos asados​​. 
En una sartén hacemos calentar 2 cucharadas de aceite de oliva y cuando esté un poco caliente añadimos los pimientos asados ​​y picados y las guindillas, lo salamos y lo dejamos cocer unos 5 minutos a fuego lento. Añadimos el ajo en láminas y lo cocemos 2 minutos más. Incorporamos los tomates picados, un poco más de sal y el vinagre y dejamos que se haga todo deshaciéndose los tomates durante unos 10 minutos. 
Cuando el tomate ya esta frito y deshecho añadimos el caldo de pollo y lo dejamos cocer un cuarto de hora, por último rectificamos de sal. 
Picamos la albahaca con un poco de sal en el mortero o con una batidora, añadimos un buen chorro de aceite y unas gotas de vinagre y servimos una cucharada en cada plato de sopa. Una auténtica delicia, de verdad! 


Veieu també aquestes altres sopes que es poden servir fredes i són delicioses, 
 Ved también estas otras sopas que se pueden servir frías y son deliciosas,

com aquesta crema de coliflor tan suau i aromàtica 
 
 como esta crema de coliflor tan suave y aromática


o també aquesta crema de pèsols a la menta amb cruixent de pernil, per quedar la mar de bé!

 o también esta crema de guisantes con crujiente de jamón, para quedar la mar de bien!