Carbassons farcits d'arròs a la grega - Calabacines rellenos de arroz a la griega


Voleu provar  les típiques verdures farcides gregues o turques? Aquesta recepta és de les més típiques tant de Grècia com de Turquia, si heu visitat aquests països segur que us heu fet un fart de veure als restaurants aquestes verdures farcides d'arròs pilaf amb panses i pinyons i aromatitzades amb diferents herbes i espècies.  Jo ho havia intentat fer algun cop i no m'he n'havia sortit, no quedaven igual, ni el punt de l'arròs ni el gust, no encertava les espècies adequades... Quina alegria quan vaig veure que el meu llibre auto regalat aquest Sant Jordi portava aquesta recepta, i quan la vaig fer vaig poder descobrir que sí, aquesta és la recepta! El secret està en les especies, el punt de canyella que és tant subtil que no es distingeix, sobretot perquè la potència de sabor de la menta l'amaga bastant, però sí que notem algun aroma estrany i exquisit que costa d'identificar. Un altre secret és que l'arròs s'acaba de coure dintre dels carbassons enlloc de farcir-los amb l'arròs ja bullit com jo em pensava. Aquesta recepta s'ha convertit en fixa a casa meva, ja tinc pendent de provar-la amb altres verdures com pebrots o albergínies, segur que també queda de luxe! I més amb les verudres ecoñògiques de La Coromina!

¿Os gustaría probar las típicas verduras rellenas griegas o turcas? Esta receta es de las más típicas tanto de Grecia como de Turquía, si habéis visitado estos países seguro que os habéis hartado de ver en los restaurantes estas verduras rellenas de arroz pilaf con pasas y piñones y aromatizadas con diferentes hierbas y especias. Yo lo había intentado hacer alguna vez y no lo había conseguido, no quedaban igual, ni el punto del arroz ni el sabor, no acertaba las especies adecuadas ... Qué alegría cuando vi que mi libro auto regalado este Sant Jordi llevaba esta receta, y cuando la hice pude descubrir que sí, esta es la receta! El secreto está en las especias, el punto de canela que es tan sutil que no se distingue, sobre todo porque la potencia de sabor de la menta la esconde bastante, pero sí que notamos algún aroma extraño y exquisito que cuesta identificar. Otro secreto es que el arroz se acaba de cocer dentro de los calabacines en lugar de rellenarlos con el arroz ya cocido como yo pensaba. Esta receta se ha convertido en fija en mi casa, ya tengo pendiente probar con otras verduras como pimientos o berenjenas, seguro que también queda de lujo! Y más con las verduras ecológicas de La Coromina!INGREDIENTS
4 carbassons lluna, jo ecològics i de La Coromina
150 gr d'arròs
50 gr de panses
50 gr de pinyons
4 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de menta picada
1 culleradeta de canyella
2 cullerades de julivert picat
1 ceba grossa picada
2 dents d'all triturats
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES 
4 calabacines luna, yo ecológicos y de La Coromina
150 gr de arroz 
50 gr de pasas 
50 gr de piñones 
4 cucharadas de aceite de oliva 
1 cucharada de menta picada 
1 cucharadita de canela 
2 cucharadas de perejil picado 
1 cebolla grande picada 
2 dientes de ajo triturados 
sal y pimienta negra recién molida
RECEPTA

Rentem i eixuguem els carbassons, tallem la part de dalt separant el barret i buidem la carn amb un estri de fer boletes o amb una cullereta.

Sofregim la ceba durant 3 minuts a una cassola amb oli, afegim l'all, la canyella, les panses, els  pinyons i la carn del carbassó picada, ho deixem sofregir tot junt fins que estigui tendre i aleshores afegim l'arròs.

Incorporem aigua calenta fins cobrir l'arròs, ho deixem coure uns 10 minuts com si féssim un rissoto, remenant tota l'estona. En aquest punt ho salpebrem, afegim les herbes picades, removem per barrejar-ho tot  i ho retirem del foc.


RECETA 

Lavamos y secamos los calabacines, cortamos la parte de arriba separando el sombrero y vaciamos la carne con un utensilio de hacer bolitas o con una cucharilla. 

Sofreímos la cebolla durante 3 minutos en una cazuela con aceite, añadimos el ajo, la canela, las pasas, los piñones y la carne del calabacín picada, lo dejamos sofreír todo junto hasta que esté tierno y entonces añadimos el arroz. 

Incorporamos agua caliente hasta cubrir el arroz, lo dejamos cocer unos 10 minutos como si hiciéramos un rissoto, removiendo todo el tiempo. En este punto lo salpimentamos, añadimos las hierbas picadas, removemos para mezclarlo todo y lo retiramos del fuego.Farcim els carbassons amb aquest arròs cremós a mig fer i els posem a una plata d'anar al forn tapant cadascú amb el seu barret. Posem una mica d'aigua calenta al fons de la plata i reguem els carbassons amb oli d'oliva. Els deixem fer al forn preescalfat a 180º durant 40-50 minuts o fins que els carbassons estiguin cuits, ruixant-los de tant en tant amb el seu suc per a que no es ressequin.  Estan exquisits, no deixeu de provar-los!  

Rellenamos los calabacines con este arroz cremoso a medio cocer y los ponemos en una bandeja de horno tapando cada uno con su sombrero. Ponemos un poco de agua caliente en el fondo de la bandeja y regamos los calabacines con aceite de oliva. Los dejamos cocer en el horno precalentado a 180 º durante 40-50 minutos o hasta que los calabacines estén cocidos, rociando de vez en cuando con su jugo para que no se resequen. Están exquisitos, no dejéis de probarlos!Us agraden les verdures farcides? Mireu aquests carbassons farcits de formatge feta i nous una altra recepta grega divina. No són farcides però aquestes albergínies al forn amb buttermilk són divines també, i a més light, que més podem demanar?  

Os gustan las verduras rellenas? Ved estos calabacines rellenos de queso feta y nueces otra receta griega divina. No son rellenas pero estas berenjenas al horno con buttermilk son divinas también, y además light, que más podemos pedir?