Crema freda de carbassó amb menta, llimona i iogurt grec



Otra receta de crema fría de calabacín, hay que darles salida que en esta época están baratísimos y son muy sanos y ligeros, ademas están deliciosas estas cremas y existen tantas variantes que no te las acabas.  En este caso la he aromatizado con menta i para darle el toque cremoso y lácteo le he añadido un poco de yogur griego aromatizado con menta y ralladura de limón, que le da un toque cítrico y una frescura que le sientan la mar de bien a esta crema.  A mi me gusta mucho encontrar un puntito crujiente en estas cremas así que en este caso la he acompañado con unos picos crujientes.  Se parece mucho al capuccino de calabacín que preparé hace unos días y que también os recomiendo mucho, pero este es aún más fresco, podéis probar los dos a ver cual os gusta más. 

Este tipo de cremas son ideales, están deliciosas y resultan muy elegantes por lo que quedan muy bien como entrante o aperitivo en algún compromiso que tengáis, ademas se pueden dejar preparadas  con antelación así que resultan muy prácticas ¿ os animáis a prepararla?


Una altra recepta de crema freda de carbassó, cal donar-los sortida que en aquesta època estan baratíssims i són molt sans i lleugers, a més estan delicioses aquestes cremes i hi ha tantes variants que no te les acabes. En aquest cas l'he aromatitzat amb menta i per donar-li el toc cremós i lacti li he afegit una mica de iogurt grec aromatitzat amb menta i ratlladura de llimona, que li dóna un toc cítric i una frescor que li senten la mar de bé a aquesta crema. A mi m'agrada molt trobar un puntet cruixent en aquestes cremes així que en aquest cas l'he acompanyat amb uns palets cruixents. S'assembla molt al capuccino de carbassó que vaig preparar fa uns dies i que també us recomano molt, però aquest és encara més fresc, podeu provar tots dos a veure quin us agrada més. 

Aquest tipus de cremes són ideals, estan delicioses i resulten molt elegants pel que queden molt bé com a entrant o aperitiu en algun compromís que tingueu, a més es poden deixar preparades amb antelació així que resulten molt pràctiques us animeu a preparar?





INGREDIENTS
4 carbassons mitjans

2 iogurts grecs 

12 fulles de menta mitjanes 

un paquet de palets de pa petits per decorar i acompanyar

la pell ratllada d'una llimona i unes gotes de suc.
1 gra d'all petit 

oli d'oliva verge extra

sal i pebre


INGREDIENTES 
4 calabacines medianos 
2 yogures griegos 
12 hojas de menta medianas 
un paquete de palitos de pan pequeños para decorar y acompañar 
la piel rallada de un limón y unas gotas de zumo. 
1 diente de ajo pequeño 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta 

RECEPTA

Rentem el carbassó, el tallem a daus i el fregim a una paella amb 2 cullerades d'oli d'oliva i l'all picat . Tan aviat com agafi color el cobrim amb molt poca aigua i el cuinem a foc mitjà durant 5 minuts.

Ho batem tot amb 8 fulles de menta per obtenir una crema, afegim sal i pebre. Apartem aquesta crema del foc i la deixem refredar, en quan es pugui la posem a la nevera per que es refredi.

Barregem el iogurt grec amb 4 fulles de menta picades, sal i pebre. Afegim la meitat de la ratlladura de llimona i unes gotes del seu suc, barregem molt bé . Ho mantenim cobert amb plàstic a la nevera fins al moment de servir.

Poc abans de servir, posem la crema de carbassó amb menta en gotets de vidre y una cullerada de 

 la crema de iogurt sobre la crema de carbassó amb una mànega pastissera o amb cura amb una cullera. Escampem per sobre la resta de la ratlladura de llimona i els palets de pa.  Ja veureu quina delícia més refrescant per aquests dies de canícula!

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RECETA 
Lavar el calabacín, lo cortamos en dados y lo freímos en una sartén con 2 cucharadas de aceite de oliva y el ajo picado. Tan pronto como tome color lo cubrimos con muy poca agua y lo cocinamos a fuego medio durante 5 minutos. 
Lo batimos todo con 8 hojas de menta para obtener una crema, añadimos sal y pimienta. Apartamos esta crema del fuego y la dejamos enfriar, en cuanto se pueda la ponemos en la nevera para que se enfríe del todo, debe de estar casi helada. 
Mezclamos el yogur griego con 4 hojas de menta picadas, sal y pimienta. Añadimos la mitad de la ralladura de limón y unas gotas de su jugo, mezclamos muy bien. Lo mantenemos cubierto con plástico en la nevera hasta el momento de servir. 
Poco antes de servir, ponemos la crema de calabacín con menta en vasitos de vidrio y una cucharada de la crema de yogur sobre la crema de calabacín con una manga pastelera o con cuidado con una cuchara. Esparcimos por encima del resto de la ralladura de limón y los palitos de pan. Ya veréis qué delicia más refrescante para estos días de canícula!

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