La Coromina


Avui us parlaré de La Coromina, l'explotació de cultiu ecològic certificat que em subministra les verdures que faig servir, fa unes setmanes els vaig fer una visita i em varen ensenyar un munt de coses interessants, no deixeu de llegir aquesta entrada perquè es molt interessant, si us agraden les verdures us agradarà saber les característiques del cultiu ecològic.

L'explotació d'en Joan i la Teresa es troba al poble d'Albons, al mig de l'Empordà i al peu de la muntanya del Montgrí, mireu quines vistes més maques! Aquesta és una terra molt fèrtil i amb abundància d'aigua, per això poden cultivar tot tipus de verdures d'una qualitat insuperable. Voleu veure com ho fan i quines coses em van ensenyar?  Continueu llegint

Hoy os hablaré de La Coromina, la explotación de cultivo ecológico certificado que me suministra las verduras que uso. Hace unas semanas les hice una visita y me enseñaron un montón de cosas interesantes, no dejéis de leer esta entrada porque es muy interesante, si os gustan las verduras os gustará saber las características del cultivo ecológico. 

La explotación de Joan y Teresa se ​​encuentra en el pueblo de Albons, en medio del Empordà y al pie de la montaña del Montgrí ¡mirad qué vistas más bonitas! Esta es una tierra muy fértil y con abundancia de agua, por lo que pueden cultivar todo tipo de verduras de una calidad insuperable. Quiere ver cómo lo hacen y qué cosas me enseñaron? Continúad leyendo!
Aquestes llavors les treuen de deixar créixer les plantes desprès de la collita i després deixen descansar la terra. Practiquen una rotació de cinc anys, com que tenen 7 hectàrees s'ho poden permetre, i així no esgoten la terra, prefereixen produir menys i de mes qualitat.

Estas semillas las sacan de dejar crecer las plantas después de la cosecha y después dejan descansar la tierra. Practican una rotación de cinco años, como que tienen 7 hectáreas se lo pueden permitir, y así no agotan la tierra, prefieren producir menos y de más calidad.


Aquí també veiem el planter
Aquí vemos el plantel


Les plantes de l'hivernacle són mongetes, en Joan ens va explicar que els insectes no entren dintre de l'hivernacle, així que per obligar-los a entrar per polinitzar les plantes el que fan és plantar herbes aromàtiques dintre l'hivernacle que atreguin els insectes. En aquest cas és alfàbrega, aquesta alfàbrega tan maca després la regalen al mercat, està deliciosa. 

Las plantas del invernadero son judías, Joan nos explicó que los insectos no entran dentro del invernadero, así que para obligarlos a entrar para polinizar las plantas lo que hacen es plantar hierbas aromáticas dentro del invernadero que atraigan a los insectos. En este caso es albahaca, esta albahaca tan bonita después la regalan en el mercado, está deliciosa.I aquí tenim una de les seves varietats de tomates, tomates de la banya, encara que en alguns lloc en diuen del pebrot.  Ja les he menjat i són una meravella. La setmana passada al mercat hi havia set classes diferents de tomates: la de la banya, la pometa, cor de bou, de Montserrat, pera de Girona i dues classes de tomates cherry, la cirera i la de pera. A en Joan li interessa recuperar antigues varietats de tomates per això en té tantes i totes són una delícia, tomates amb gust de tomata de veritat!

Y aquí tenemos una de sus variedades de tomates, tomates del cuerno, aunque en algunos lugares les llaman del pimiento. Ya los he comido y son una maravilla. La semana pasada en el mercado había siete clases diferentes de tomates:  del cuerno, la manzanita, corazón de buey, de Montserrat, pera de Girona y dos clases de tomates cherry, la cereza y la de pera. A Joan le interesa recuperar antiguas variedades de tomates por eso tiene tantas y todas son una delicia, tomates con sabor a tomate de verdad!


Semblen pebrots, oi?  però són tomates. Aquestes tomates tenen una pell finíssima i pràcticament no tenen llavors, a mi m'encanten.

Parecen pimientos, ¿verdad? pero son tomates. Estos tomates tienen una piel finísima y prácticamente no tienen semillas, a mí me encantan.


Els carbassons, tendríssims!
Los calabacines, tiernísimos!


Aquesta planta de baix és la bardana, una planta bactericida i antimicòtica, a La Coromina les cultiven igual que altres plantes com per exemple la cua de cavall o l'ortiga blanca ja que allunyen els insectes i evita plagues. A més amb aquesta planta fan un preparat líquid ben natural amb el que poden ruixar l'hort en cas de plagues  de fongs per exemple.  En altres llocs es consideren males herbes i les arrenquen! 

Esta planta de abajo es la bardana, una planta bactericida y antimicótica, en La Coromina las cultivan igual que otras plantas como por ejemplo la cola de caballo  o la ortiga blanca ya que alejan los insectos y evita plagas. Además con esta planta hacen un preparado líquido natural con el que pueden rociar el huerto en caso de plagas de hongos por ejemplo. En otros lugares se consideran malas hierbas y las arrancan!


Aquí en Joan ens està explicant perquè deixen créixer les herbes entre les feixes de l'hort, en diuen murs vegetals i ho fan perquè serveixin de refugi i llar a insectes que són depredadors de les plagues, com per exemple les marietes ho són amb els pugons.  

Aquí Joan nos está explicando porque dejan crecer las hierbas entre los bancales de la huerta, lo llaman muros vegetales y lo hacen para que sirvan de refugio y hogar a insectos que son depredadores de las plagas, como por ejemplo las mariquitas lo son con los pulgones.


A la dreta tenim el mur vegetal, al cantó enciams de diferents tipus, fonoll i ravenets. L'ordre com estan plantades les verdures també una raó de ser, tot està ben pensat aquí!

A la derecha tenemos el muro vegetal, al lado lechugas de diferentes tipos, hinojo y rabanitos. El orden en que están plantadas las verduras también una razón de ser, todo está pensado aquí!

I mireu quina meravella, les bledes de colors, no nomès són maques, estan delicioses, si no sabeu com cuinar-les mireu aquesta recepta de bledes de colors amb baco i formatge parmesà, boníssimes!

Y mirad qué maravilla, las acelgas de colores, no sólo son bonitas, están deliciosas, si no sabéis cómo cocinarlas ved esta receta de acelgas de colores con beicon y queso parmesano, buenísimas!Aquí dalt el camp de porros i les pastanagues, al cantó de l'hivernacle hi ha les tomates i al fons la preciosa muntanya del Montgrí. A un lloc tan maco només poden sortir verdures delicioses, oi?

Aquí arriba el campo de puerros y las zanahorias, el lado del invernadero estan los tomates y al fondo la preciosa montaña del Montgrí. En un lugar tan bonito sólo pueden salir verduras deliciosas, ¿verdad?


Com aquests porros, són tan tendres que jo faig servir fins i tot les arrels, mireu aquesta recepta de vichyssoise, tan elegant i fresca.

Como estos puerros, son tan tiernos que yo uso incluso las raíces, mirad esta receta de vichyssoise, tan elegante y fresca.


I aquí tenim les gallines criades en llibertat, ous 100% ecològics. Vaig provar els ous d'una raça de gallines que volen recuperar, la gallina empordanesa, són més petits però tenen un color i un gust tremendos!  Us els recomano moltíssim.


Y aquí tenemos las gallinas criadas en libertad, huevos 100% ecológicos. Probé los huevos de una raza de gallinas que quieren recuperar, la gallina ampurdanesa, son más pequeños pero tienen un color y un sabor tremendos! Os los recomiendo muchísimo.


Aquí tenim l'esbarzer, el varen portar del Puigneulós, l'han plantat al cantó del galliner per aprofitar els nitrats dels excrements de les gallines, a la tardor faran una melmelada boníssima amb les mores que donarà!

Aquí tenemos la zarza, le trajeron del Puigneulós, la han plantado al lado del gallinero para aprovechar los nitratos de los excrementos de las gallinas, en otoño harán una mermelada buenísima con las moras que dará!

Si us interessa visitar l'explotació agrària de La Coromina en Joan i la Teresa estaran encantats de rebre-us i si voleu tastar els seus productes els trobeu al mercat del Lleó de Girona, allà trobareu a l'Aurora que us atendrà de meravella. I si ho preferiu podeu escollir els productes que vulgueu a la seva pàgina web i us el porten a casa, es molt còmode!  


Si  osinteresa visitar la explotación agraria de La Coromina Joan y Teresa estarán encantados de recibiros y si deseáis probar sus productos los encuentrareis en el mercado del León de Girona, allí encontraréis a la Aurora que os atenderá de maravilla. Y si lo preferís, podéis elegir los productos que deseéis en su página web y os lo llevan a casa, es muy cómodo!

Post Patrocinado