Risotto a la grega amb menta, panses i pinyons - Risotto a la griega con menta, pasas y piñones


Aquest risotto esta tremendo!  De fet la recepta base és el farcit dels carbassons farcits a la grega que vaig publicar fa uns dies. Quan estava preparant l'arròs em va semblar tan deliciós que mentre ho anava remenant em vaig dir que ho havia de fer per menjar sol, no nomes com a farcit.  Nomes em va caldre afegir la mantega i el formatge parmesà i va sortir un risotto per llepar-se els dits!  A més trobo que fa molt per aquesta època, la menta li dona una frescor boníssima, prepareu-lo i ja veureu com us encanta.

Este risotto esta tremendo! De hecho la receta base es el relleno de los calabacines rellenos a la griega que publiqué hace unos días. Cuando estaba preparando el arroz me pareció tan delicioso que mientras lo iba removiendo me dije que lo tenía que hacer para comer solo, no sólo como relleno. Sólo me hizo falta añadir la mantequilla y el queso parmesano y salió un risotto para chuparse los dedos! Además creo que va muy bien para esta época, la menta le da una frescura buenísima, preparadlo y ya veréis como os encanta.



INGREDIENTS
2 carbassons
150 gr d'arròs
50 gr de panses
50 gr de pinyons
4 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de menta picada
1 culleradeta de canyella
2 cullerades de julivert picat
1 ceba grossa picada
2 dents d'all triturats
sal i pebre negre acabat de moldre
una cullerada de mantega
50 gr de formatge parmesà ratllat 


INGREDIENTES 
2 calabacines 
150 gr de arroz 
50 gr de pasas 
50 gr de piñones 
4 cucharadas de aceite de oliva 
1 cucharada de menta picada 
1 cucharadita de canela 
2 cucharadas de perejil picado 
1 cebolla grande picada 
2 dientes de ajo triturados 
sal y pimienta negra recién molida 
una cucharada de mantequilla 
50 gr de queso parmesano rallado 


RECEPTA

Rentem i eixuguem i piquem els carbassons.

Sofregim la ceba durant 3 minuts a una cassola amb oli, afegim l'all, la canyella, les panses, els  pinyons i el carbassó picat, ho deixem sofregir tot junt fins que estigui tendre i aleshores afegim l'arròs i li donem unes voltes per a que s'impregni de tots els sabors.

Incorporem aigua calenta fins cobrir l'arròs, ho deixem coure uns 12 minuts remenant tota l'estona. Si cal anem afegint aigua a cullerots, d'un en un En aquest punt ho salpebrem, afegim les herbes picades, removem per barrejar-ho tot afegim una cullerada de mantega i 50 gr de formatge parmesà, ho deixem 3 minuts més a foc molt suau remenant tota l'estona i ho retirem del foc.

RECETA 

Lavamos, secamos y picamos los calabacines. 

Sofreímos la cebolla durante 3 minutos a una cazuela con aceite, añadimos el ajo, la canela, las pasas, los piñones y el calabacín picado, lo dejamos sofreír todo junto hasta que esté tierno y entonces añadimos el arroz, le damos unas vueltas para que se impregne de todos los sabores. 

Incorporamos agua caliente hasta cubrir el arroz, lo dejamos cocer unos 12 minutos removiendo todo el tiempo. Si es necesario vamos añadiendo agua a cucharones, de uno en uno en este punto lo salpimentamos, añadimos las hierbas picadas, removemos para mezclar añadimos una cucharada de mantequilla y 50 gr de queso parmesano, lo dejamos 3 minutos más a fuego muy suave removiendo todo el tiempo y lo retiramos del fuego.


A mi m'agrada en aquest punt, una mica "al dente" però si ho preferiu més tou podeu deixar-lo un parell de minuts més tapat per que s'acabi de fer. Només un parell de minuts!  Si no se us passaria.

Ho emplatem amb l'ajuda d'un aro de servir, o fent un pilonet al centre d'un plat i decorant-ho amb unes fulles de menta.  Un rissoto ben estiuenc amb la frescor que dona la menta, proveu-lo i ja ho veureu!

A mí me gusta en este punto, un poco "al dente" pero si lo preferís más blando podéis dejarlo un par de minutos más tapado por que se termine de hacer. Sólo un par de minutos! Si no se os pasaría. 

Lo emplatamos con la ayuda de un aro de servir, o haciendo un montoncito en el centro de un plato y decorando con unas hojas de menta. Un risotto bien veraniego con la frescura que da la menta, probadlo y ya veréis!