Pasta amb fonoll i suquet de lluç - Pasta con hinojo y caldereta de merluzaAquest tipus de pasta es diu "paccheri", està feta amb motllos de bronze la qual cosa li aporta una textura rugosa que permet que les salses i condiments s'hi adhereixin i l'impregnin millor, i això fa que quedi deliciosa! Com que es una pasta tan bona l'he volgut fer amb una recepta especial, amb una salsa feta de suquet de lluç amb la seva picada i tot,  recorda molt al suquet de rap que vaig publicar fa uns dies, una salseta tremenda!  I el toc especial ha estat bullir la salsa amb unes branques i flors de fonoll salvatge, recollit al Cap de Creus, un lloc ben mariner per a un plat mariner a més no poder! 
Aquest truc de bullir la pasta amb fonoll el vaig aprendre a Sicilia, a Erice concretament, allà sopavem cada nit a un restaurant a on menjavem una pasta amb productes del mar com mai no l'he tornat a menjar. Ens van explicar que el secret era bullir-la amb fonoll, realment li dona un toc increible, fresc i perfumat, que combina perfectament amb el peix i el marisc, si podeu proveu-ho i ja m'ho sabreu dir!

Este tipo de pasta se llama "paccheri", está hecha con moldes de bronce lo que le aporta una textura rugosa que permite que las salsas y condimentos se adhieran y la impregnen mejor, y eso hace que quede deliciosa! Como es una pasta tan buena la he querido hacer con una receta especial, con una salsa hecha de caldereta de merluza con su picada y todo, recuerda mucho a la caldereta de rape que publiqué hace unos días, una salsa tremenda! Y el toque especial ha sido hervir la salsa con unas ramas y flores de hinojo salvaje, recogido en el Cap de Creus, un lugar bien marinero para un plato marinero a más no poder! 
Este truco de hervir la pasta con hinojo lo aprendí en Sicilia, en Erice concretamente, allí cenaba cada noche en un restaurante donde comíamos una pasta con productos del mar como nunca la he vuelto a comer. Nos explicaron que el secreto era hervirla con hinojo, realmente le da un toque increíble, fresco y perfumado, que combina perfectamente con el pescado y el marisco, si podéis probadlo y ya me lo confirmaréis!
INGREDIENTS

250 gr de paccheri (o la pasta que preferiu)
un manat de fonoll salvatge (branques i flors) Si no en teniu podeu substituir-ho per llavors de fonoll, una culleradeta, o fer la recepta sense fonoll.
250 gr de lluç a filets, net i sense espines ( es pot fer amb qualsevol peix o marisc, jo era el que tenia)
250 gr de tomata ratllada
1 ceba picada
2 alls picats
sal i pebre vermell dolç o picant, el que més us agradi
oli d'oliva verge extra
tres o quatre avellanes o ametlles torrades
10 fulles d'alfábrega
formatge parmesà ratllat


INGREDIENTES 

250 gr de paccheri (o la pasta que prefieras) 
un manojo de hinojo salvaje (ramas y flores)  Si no disponéis podéis substituirlo por semillas de hinojo, una cucharadita, o bien hacer la receta sin el hinojo.
250 gr de merluza en filetes, limpia y sin espinas (se puede hacer con cualquier pescado o marisco, yo era el que tenía) 
250 gr de tomate rallado 
1 cebolla picada 
2 ajos picados 
sal y pimentón dulce o picante, el que más te guste 
aceite de oliva virgen extra 
tres o cuatro avellanas o almendras tostadas 
10 hojas de albahaca  
queso parmesano rallado


Aquí hi ha les herves silvestres recolectades que s'estan secant, fonoll, lavanda, romaní, menta i salvia
Aquí estan las hierbas silvestres recolectadas que se están secando, hinojo, lavanda, romero, menta y salvia.


RECEPTA

Primer preparem la salsa, piquem la ceba i l'all i els sofregim o els fem al microones, la recepta de com fer-ho al microones la teniu aquí.  Quan la ceba estigui una mica torradeta afegim una cullerada de pebre vermell, donem unes voltes i de seguida incorporem la tomata ratllada i la deixem fins que quedi amb una textura com de melmelada, ho rectifiquem de sal.

Tallem a trossets d'uns tres centrimetres el peix, els salem i els afegim al sofregit, els deixem uns cinc minuts, que no es facin en excès.  Jo el peix el congelo tot, si el congeleu de seguida de comprar-ho, ben fresc, i el descongeleu bé serà practicament igual que el peix fresc, i així no us caldrà coure'l massa pel tema de l'anisakis, si es cou en excès queda amb una textura molt seca i gens apetitosa, per mi millor congelar.

Un cop tinguem el sofregit en marxa posem 2'5 litres d'aigua amb sal a bullir a una olla amb les branques i flors de fonoll i, un cop arrenqui el bull, incorporem la pasta i la coem seguint les instruccions del fabricant, en el meu cas els paccheri triguem 16 minuts perque són bastant gruixuts.

Preparem la picada, piquem a un morter o bé a la batedora les ametlles o avellanes, un bon raig d'oli d'oliva verge extra, una punteta de sal i les 10 fulles d'alfàbrega.  Un cop ho tinguem afegim mig cullerot de l'aigua de bullir la pasta, remenem bé i ho afegim  al sofregit. Deixem que cogui tot junt uns minuts, apaguem el foc i reservem la nostra salsa.

Un cop la pasta està al dente (es important que no quedi massa cuita) l'escorrem i la barregem amb la salsa de lluç, escollint unes quantes floretes de fonoll per decorar els plats. Si hem fet servir fulles tendres de fonoll podem picar-les i afegir-les a la salsa, encara donarà més gust!

Estic segura que aquest plat us encantarà, no deixeu de tastar-lo!

Mes receptes de pasta?  aquest pastís d'albergínies és la bomba, o aquests macarrons amb xoriç el gran classic que no falla mai!  I un plat deliciós que es prepara en un moment, els espaguettis amb tomatetes cherry i alfàbrega, deliciós!


RECETA 

Primero preparamos la salsa, picamos la cebolla y el ajo y los sofreímos o los hacemos en el microondas, la receta de cómo hacerlo en el microondas la tenéis aquí. Cuando la cebolla esté un poco tostada añadimos una cucharada de pimentón, damos unas vueltas y enseguida incorporamos el tomate rallado y lo dejamos hasta que quede con una textura como de mermelada, lo rectificamos de sal. 

Cortamos en trocitos de unos tres centrimetres el pescado, los salamos y los añadimos al sofrito, los dejamos unos cinco minutos, que no se hagan en exceso. Yo el pescado lo congelo todo, si lo congelamos nada mas  comprarlo, bien fresco, y lo descongelamos bien será prácticamente igual que el pescado fresco, y así no necesitarás cocerlo demasiado por el tema del anisakis, si se cuece en exceso queda con una textura muy seca y nada apetitosa, para mí es mejor congelar. 

Una vez tengamos el sofrito en marcha ponemos 2'5 litros de agua con sal a hervir en una olla con las ramas y flores de hinojo y, una vez empiece a hervir, incorporamos la pasta y la cocemos siguiendo las instrucciones del fabricante, en mi caso los paccheri tardan 16 minutos porque son bastante gruesos. 

Preparamos la picada, picamos en un mortero o en la batidora las almendras o avellanas, un buen chorro de aceite de oliva virgen extra, una puntita de sal y las 10 hojas de albahaca. Una vez lo tengamos añadimos medio cucharón del agua de hervir la pasta, removemos bien y lo añadimos al sofrito. Dejamos que cueza todo junto unos minutos, apagamos el fuego y reservamos nuestra salsa. 

Una vez que la pasta está al dente (es importante que no quede demasiado cocida) la escurrimos y la mezclamos con la salsa de merluza, escogiendo unas cuantas flores de hinojo para decorar los platos. Si se han utilizado hojas tiernas de hinojo podemos picarlas y añadirlas a la salsa, aún dará más sabor! 

Estoy segura de que este plato os encantará, no dejéis de probarlo! 

Más recetas de pasta? este pastel de berenjenas es la bomba, o estos macarrones con chorizo ​​el gran clásico que nunca falla! Y un plato delicioso que se prepara en un momento, los espaguettis con tomatetes cherry y albahaca, delicioso!