Amanida de remolatxa i pastanagues - Ensalada de remolacha y zanahorias


Amanida de remolatxa i pastanaga - Ensalada de remolacha y zanahoria
Una amanida ben fresca i plena de vitamines, que  encara fa calor i venen molt de gust! Sobretot aquestes amanides diferents i gens aborrides. Aquesta en concret es ben saborosa, les pastanagues i la remolatxa li donen un toc dolcet que contrasta amb el salat del formatge, porta el toc cruixent dels fruits secs, el color i aroma de les espècies... Vitamines i colors per encarar la "vuelta al cole"  o a l'oficina, a la rutina en tot cas!  

Però no sempre és negatiu, a mi m'encanta setembre, és un mes en què sembla que tot comença, un cop assumit el final de les vacances m'envaeix una il · lusió renovada, suposa l'inici de nous projectes i de bons propòsits, com el de menjar més verdures! I amanides així de bones com aquesta recepta d'avui són ideals per aconseguir complir aquest propòsit!


Una ensalada bien fresca y llena de vitaminas, que todavía hace calor y apetecen mucho! Sobre todo estas ensaladas diferentes y nada aburridas. Esta en concreto es bien sabrosa, las zanahorias y la remolacha le dan un toque dulzón que contrasta con el salado del queso, lleva el toque crujiente de los frutos secos, el color y aroma de las especias ... Vitaminas y colores para encarar la "vuelta al cole" o a la oficina, a la rutina en todo caso!

Pero no siempre es negativo, a mi me encanta septiembre, es un mes en que parece que todo comienza, una vez asumido el final de las vacaciones me invade una ilusión renovada, supone el inicio de nuevos proyectos  y de buenos propósitos, com el de comer mas verduras. Y ensaladas así de ricas como esta receta de hoy son ideales para conseguir cumplir este propósito!   


Amanida de remolatxa i pastanaga - Ensalada de remolacha y zanahoria
INGREDIENTS
1 remolatxa crua
un manat de pastanagues
unes fulles d'escarola
1 branca d'api
200 gr de formatge feta
sal i pebre negre acabat de moldre
mitja culleradeta de comí en pols
oli de nous ( si no en teniu podeu fer servir oli de girasol o un oli d'oliva molt suau)
un grapat d'avellanes
vinagre de poma
unes fulles de julivert per decorar


INGREDIENTES
1 remolacha cruda
un manojo de zanahorias
unas hojas de escarola
1 rama de apio
200 gr de queso feta
sal y pimienta negra recién molida
media cucharadita de comino en polvo
aceite de nueces (si no tenéis puede utilizar aceite de girasol o un aceite de oliva muy suave)
un puñado de avellanas
vinagre de manzana
unes fulles de julivert per decorar


RECEPTA

Netegem, pelem i tallem a daus petits la remolatxa i les pastanagues, les posem a un bol prou gros i les amanim amb el comí, la sal i el pebre, l'oli de nous i el vinagre de poma. Ho remenem bé perque quedin tots els trossos ben impregnats i deixem que es vagin marinant mentre anem per la resta d'ingredients.  Heu d'anar amb molt de compte amb la remolatxa perque taca moltíssim tot el que toca, més que tacar tenyeix, immediatament despres d'acabar de pelar-la i tallar-la hem de netejar bé tots els estris que s'han embrutat.

Netegem i tallem a trossos l'escarola, l'escorrm bé perque a l'amanida no hi ha d'anar gens d'aigua.

Pelem la branca d'api i la tallem a daus de la mateixa mida que els de remolatxa, si us agrada podeu posar tambe les fulles de l'api.

Tallem a daus el formatge feta i piquem la meitat de les avellanes no massa fines.

Afegim a les pastanagues i la remolatxa l'escarola, l'api i les avellanes picades, ho remenem i, si cal, afegim més oli i vinagre.  

Emplatem l'amanida i posem la resta d'avellanes senceres per decorar i també unes fulles de julivert.

Ja tenim la nostra amanida preparada, es pot menjar de seguida i també guardar-la, és una amanida que aguanta molt bé i es perfecta per portar-la al tupper!

Més amanides?  Aquesta amanida de remolatxa va ser tot un descubriment, abans de fer-la jo no menjava remolatxa crua i ara m'encanta!  Y aquesta amanida d'espinacs us omplirà de ferro i vitamines!  Encara voleu més opcions?  Teniu totes les amanides aquí.


RECETA 

Limpiamos, pelamos y cortamos en dados pequeños la remolacha y las zanahorias, las ponemos en un bol bastante grande y las aliñamos con el comino, la sal y la pimienta, el aceite de nueces y el vinagre de manzana. Lo mezclamos bien para que queden todos los trozos bien impregnados y dejamos que se vayan marinando mientras vamos por el resto de ingredientes. Debéis tener mucho cuidado con la remolacha porque mancha muchísimo todo lo que toca, más que manchar tiñe, inmediatamente después de terminar de pelarla y cortarla debemos limpiar bien todos los utensilios que se han ensuciado. 

Limpiamos y cortamos a trozos la escarola, el escurrimos bien porque a la ensalada no debe de ir nada de agua. 

Pelamos la rama de apio y la cortamos en dados del mismo tamaño que los de remolacha, si os gusta podéis poner también las hojas del apio. 

Cortamos en dados el queso feta y picamos la mitad de las avellanas no demasiado finas. 

Añadimos a las zanahorias y la remolacha la escarola, el apio y las avellanas picadas, lo mezclamos y, si es necesario, añadimos más aceite y vinagre. 

Emplatamos la ensalada y ponemos el resto de avellanas enteras para decorar y también unas hojas de perejil. 

Ya tenemos nuestra ensalada preparada, se puede comer de inmediato y también guardarla, es una ensalada que aguanta muy bien y es perfecta para llevarla en el tupper!

Más ensaladas? Esta ensalada de remolacha fue todo un descubrimiento, antes de hacerla yo no comía remolacha cruda y ahora me encanta! Y esta ensalada de espinacas os llenará de hierro y vitaminas! Aún deseáis más opciones? Tenéis todas las ensaladas aquí.