Galetes crinkles de xocolata i café - Galletas crinkles de chocolate i café

Galetes crinkles de xocolata - Galletas crinkles de chocolate
Aquestes galetes esquerdades sempre m'han fascinat, son com de conte, no creieu?  Tenen un aspecte increïble, moníssimes, però es que també estan boníssimes, són d'aquelles que quan comences no pots parar, de vici total!  M'encanta la seva textura, cruixent i trencadissa per fora y suau i tendra per dintre, quasi com un pa de pessic amb una crosta molt cruixent i delicada.  Ja les vaig fer per Nadal en versió galetes Red Velvet i van ser un èxit total, ara em venia de gust fer-les combinant la xocolata amb cafè, amb el que s'aconsegueix un gust de xocolata super intens, el gust del cafè no es nota en absolut, el que fa es potenciar encara més el sabor de la xocolata, la protagonista absoluta d'aquestes galetes.  Si les feu ja veureu quina delícia!

Estas galletas agrietadas siempre me han fascinado, son como de cuento ¿no creéis? Tienen un aspecto increíble, monísimas, pero es que también están buenísimas, son de aquellas que cuando empiezas no puedes parar, de vicio total! Me encanta su textura, crujiente y quebradiza por fuera y suave y tierna por dentro, casi como un bizcocho con una corteza muy crujiente y delicada. Ya las hice en Navidad en versión galletas Red Velvet y fueron un éxito total, ahora me apetecía hacerlas combinando chocolate con café, con lo que se consigue un sabor a chocolate súper intenso, el sabor del café no se nota en absoluto, lo que hace es potenciar aún más el sabor del chocolate, el protagonista absoluto de estas galletas. ¡Si las hacéis ya veréis qué delicia!

Galetes crinkles de xocolata - Galletas crinkles de chocolate


INGREDIENTS
120 gr de xocolata negra, 60% cacau
25 gr de cacau
90 gr de farina
1 culleradeta de llevat químic
1 sobre de café soluble (si han de menjar nens  millor descafeïnat)
60 gr de mantega a temperatura ambient
140 gr de sucre moreno
1 ou
40 gr de llet
100 gr de sucre granulat (del normal vaja)
60 gr de sucre glaç
1 punteta de sal


INGREDIENTES 
120 gr de chocolate negro, 60% cacao 
25 gr de cacao 
90 gr de harina 
1 cucharadita de levadura química 
1 sobre de café soluble (si deben comer niños mejor descafeinado) 
60 gr de mantequilla a temperatura ambiente 
140 gr de azúcar moreno 
1 huevo 
40 gr de leche 
100 gr de azúcar granulado (lo normal vaya) 
60 gr de azúcar glas 
1 puntita de sal


RECEPTA

Tallem la xocolata a trossets i la fonem al bany o al microones, amb compte de no cremar-la, deixem que es vagi refredant.

Tamisem junts per barrejar bé els ingredients secs: la farina, el llevat, el cacau i el cafè, afegim la sal i ho barregem.

Fem batre la mantega amb el sucre moreno fins que ens quedi una barreja blanquinosa i esponjosa, incorporem l'ou i continuem batent fins que quedi ben incorporat, aleshores afegim la xocolata desfeta i batem un cop més.

Afegim la meitat de la barreja dels ingredients secs, ho batem fins que quedi ben incorporat, seguidament afegim la llet, ho continuem batent i, quan ja esta homogeni afegim l'altra meitat dels ingredients secs, ho continuem barrejant fins aconseguir una pasta llisa.

Amb la nostra massa fem una bola, l'emboliquem amb paper film i la guardem al congelador, al menys durant dues hores, així serà més fàcil de treballar, ara seria massa enganxifosa!

Preescalfar el forn a 180º.

A un plat posem el sucre blanquilla (el granulat) i a l'altre plat el sucre glas.  Amb la nostra massa mig congelada que haurà quedat més solida i facil de treballar anem formant boletes d'uns 2'5 cm de diametre. Les pasem primer pel sucre granulat i desprès pel sucre glas, que quedin ben cobertes.

Anem disposant les nostres boletes de massa a una plata de forn folrada de paper de coure o, com en el meu cas, d'una làmina de tefló. Cal posar-les ben separades, al menys uns 5 cm ja que en coure's s'expandiran molt, així es com s'aconsegueix l'efecte esquerdat. 

Les fem al forn durant 12-14 minuts, es fan de seguida!  Quan les traiem del forn encara estaran tendres, cal deixar-les refredar uns minuts abans de tocar-les per tal que no se'ns trenquin. 


RECETA 

Cortamos el chocolate en trocitos y lo fundimos al baño o en el microondas, con cuidado de no quemarlo, dejamos que se vaya enfriando. 

Tamizado juntos para mezclar bien los ingredientes secos: la harina, la levadura, el cacao y el café, añadimos la sal y lo mezclamos. 

Batimos la mantequilla con el azúcar moreno hasta que quede una mezcla blanquecina y esponjosa, incorporamos el huevo y seguimos batiendo hasta que quede bien incorporado, entonces añadimos el chocolate y batimos de nuevo. 

Añadimos la mitad de la mezcla de los ingredientes secos, lo batimos hasta que quede bien incorporado, seguidamente añadimos la leche, lo seguimos batiendo y, cuando ya esta homogéneo añadimos la otra mitad de los ingredientes secos, lo seguimos mezclando hasta conseguir una pasta lisa. 

Con nuestra masssa hacemos una bola, lo envolvemos con papel film y la guardamos en el congelador, al menos durante dos horas, así será más fácil de trabajar, ahora sería demasiado pegajosa! 

Precalentar el horno a 180 º. 

En un plato ponemos el azúcar blanquilla (el granulado) y al otro plato el azúcar glas. Con nuestra masa medio congelada que habrá quedado más sólida y fácil de trabajar vamos formando bolitas de unos 2'5 cm de diametro. Las pasamos primero por el azúcar granulado y después por el azúcar glas, que queden bien cubiertas. 

Vamos disponiendo nuestras bolitas de masa en una bandeja de horno forrada de papel de cocer o, como en mi caso, de una lámina de teflón. Hay que ponerlas bien separadas, al menos unos 5 cm ya que al cocerse se expandirán mucho, así es como se logra el efecto agrietado. 

Las hacemos en el horno durante 12-14 minutos ¡se hacen enseguida! Cuando las sacamos del horno todavía estarán tiernas, hay que dejarlas enfriar unos minutos antes de tocarlas para que no se nos rompan.


Al cap de cinc minuts les passem a una reixeta per tal que s'acabin de refredar. En refredar-se es tornen més dures i cruixents per l'exterior però continuen tendres i toves per dintre.  Les podeu conservar fins a una setmana a un pot tancat hermèticament, si es que us duren tants dies, a casa meva volen!

Si voleu veure més receptes de galetes aquí teniu les delícies de coco, també son exquisides!


Al cabo de cinco minutos las pasamos a una rejilla para que se terminen de enfriar. Al enfriarse se vuelven más duras y crujientes por el exterior pero siguen tiernas y blandas por dentro. Las puedes conservar hasta una semana en un bote cerrado herméticamente, si es que os duran tantos días, en mi casa vuelan! 

Si deseáis ver más recetas de galletas aquí tenéis las delicias de coco, también son exquisitas!