Lasanya de bolets a la crema - Lasaña de setas a la crema


Lasnya de bolets a la crema -  Lasaña de setas a la crema

Avui una recepta de bolets, que estem en plena temporada! La combinació de bolets i formatge és una de les que més m'agrada, trobo que és ideal, un matrimoni perfecte, i amb la suavitat de la pasta lliguen de meravella. Aquesta boníssima lasanya es pot preparar tot l'any amb bolets com xampinyons o girgules però el sabor i la textura que donen els bolets salvatges de temporada son insuperables, us en recordeu d'aquest carpaccio d'ous de reig? Aprofitem la temporada, que després els trobarem a faltar!
Aquests bolets ens els varem trobar un dia que havíem sortit a passejar al camp, la intenció no era trobar-ne però varem tenir la sorpresa, i la sort! Jo vaig veure un parell d'ous de reig ben macos, un mica massa crescudets per menjar en carpaccio, i el nen va descobrir una clapa de rossinyols, imagineu-vos quina il·lusió!  Es una cosa màgica, al menys per nosaltres que no estem acostumats. Vaig haver de comprar més bolets, amb els que en portavem no  en tenia prou així que els vaig acompanyar amb unes quantes trompetes de la mort i uns xampinyons, aquesta barreja va quedar esplèndida amb la suau crema de formatge i la pasta, un plat de luxe!

Hoy una receta de setas, que estamos en plena temporada! La combinación de setas y queso es una de las que más me gusta, creo que es ideal, un matrimonio perfecto, y con la suavidad de la pasta ligan de maravilla. Esta buenísima lasaña se puede preparar todo el año con setas como champiñones o setas de cardo pero el sabor y la textura que dan las setas salvajes de temporada son insuperables, os acordáis de este carpaccio de oronjas? Aprovechemos la temporada, que luego las echaremos de menos!  
Estos setas nos las encontramos un día que habíamos salido a pasear al campo, la intención no era buscar setas pero tuvimos la sorpresa, ¡y la suerte! Yo vi un par de oronjas bien bonitas, un poco demasiado creciditas para comerlas en carpaccio, y el niño descubrió una mancha de rebozuelos ¡imagináos qué ilusión! Es algo mágico, al menos para nosotros que no estamos acostumbrados. Tuve que comprar más setas, con las que llevábamos no era suficiente así que los acompañé con unas cuantas trompetas de la muerte y unos champiñones, esta mezcla quedó espléndida con la suave crema de queso y la pasta, un plato de lujo!

Lasnya de bolets a la crema -  Lasaña de setas a la crema


INGREDIENTS 
500 gr de bolets ( en el meu cas ous de reig, rossinyols, trompetes i xampinyons)
1 ceba picada
2 dents d'all picats
150 ml de vi blanc sec
200 ml. de nata
50 ml d'oli d'oliva verge extra
una cullerada de mantega
150 gr de formage emmental ratllat o el formatge ratllat que més us agradi
sal i pebre negre acabat de moldre
plaques de lasanya o de canelons
formatge ratllat per gratinar

INGREDIENTES  
500 gr de setas (en mi caso oronjas, rebozuelos, trompetas y champiñones)  
1 cebolla picada  
2 dientes de ajo picados  
150 ml de vino blanco seco  
200 ml. de nata  
50 ml de aceite de oliva virgen extra  
una cucharada de mantequilla  
150 gr de formage emmental rallado o el queso rallado que más os guste  
sal y pimienta negra recién molida  
placas de lasaña o de canelones  
queso rallado para gratinar


RECEPTA
A una paella es posa a escalfar l'oli i la mantega amb els alls picats, en fred.  Quan comença a sentir-se l'olor a all, i abans de que agafi color, s'afegeix la ceba picada i se deixa fregir fins que agafi una mica de coloret, si ho preferiu podeu fer la ceba al microones i afegir-la a l'all, la recepta la teniu AQUI.

Afegim el vi i deixem que s'evapori l'alcohol. Seguidament s'afegeixen els bolets nets i tallats a trossos i els cuinem a foc lent fins que s''evapori tota l'aigua que deixen anar els bolets.

Afegim el formatge ratllat i la nata i es cou a foc lent uns deu minuts, veureu quina  textura que agafa tan cremosa i tan bona!
Bullim unes plaques de lasanya o , com jo en aquest cas, de canelons, seguint les instruccions el fabricant, les escorrem a sobre d'un drap net i muntem la lasanya. Posem unes cullerades dels bolets amb la salsa al fons d'un plata que pugui anar al forn, a sobre les làmines de pasta, mes bolets amb salsa, més pasta i aixi fem tres capes de pasta terminant amb una capa de crema de bolets.
Empolvorem per sobre el formatge per gratinar, en el meu cas més emmental, i posem la lasanya a gratinar uns minuts, fins que veiem que ha quedat torradeta i ben apetitosa i ja ho tenim, ens ho mengem ben calent!


 RECETA

En una sartén se pone a calentar el aceite y la mantequilla con los ajos picados, en frío. Cuando empieza a notarse el olor a ajo, y antes de que tome color, se añade la cebolla picada y se deja freír hasta que coja un poco de colorcito, si lo prefieres puede hacer la cebolla en el microondas y añadirla al ajo, la receta la tenéis AQUÍ.

Añadimos el vino y dejamos que se evapore el alcohol. Seguidamente se añaden las setas limpias y cortadas en trozos y los cocinamos a fuego lento hasta que se evapore todo el agua que sueltan las setas.

Añadimos el queso rallado y la nata y se cuece a fuego lento unos diez minutos, verás qué textura que coge tan cremosa y tan buena.

Hervimos unas placas de lasaña o, como yo en este caso, de canelones, siguiendo las instrucciones del fabricante, las escurrimos sobre un paño limpio y montamos la lasaña. Ponemos unas cucharadas de las setas con la salsa en el fondo de un bandeja que pueda ir al horno, encima las láminas de pasta, mas setas con salsa, más pasta y asi hacemos tres capas de pasta terminando con una capa de crema de setas.

Espolvoreamos por encima el queso para gratinar, en mi caso más emmental, y ponemos la lasaña a gratinar unos minutos, hasta que vemos que ha quedado tostada y bien apetitosa y ya lo tenemos, nos lo comemos bien caliente!


Mes receptes de pasta?   ¿Más recetas de pasta?


Que tal aquest pastis d'albergínies amb crema de formatge?  També és ideal! ¿Que tal este pastel de berenjenas con crema de queso?  ¡También es ideal!


 I si la preferiu sense beixamel no us podeu perdre aquests canelons d'espinacs, panses i pinyons .   I si la preferís sin bechamel no os podéis perder estos canelones de espinacas, pasas i piñones.                                                                                       

Si us estimeu més amb peix aquí teniu aquesta deliciosa pasta amb fonoll i lluç.    Si la preferís con pescado aquí tenéis esta deliciosa pasta con hinojo i merluza.