miércoles, 17 de septiembre de 2014

Pasta fresca a l'estil de Capri - Pasta fresca al estilo de Capri

Pasta fresca a l'estil de Capri - Pasta fresca al estilo de Capri

Una salsa amb un sabor que recorda molt a les típiques albergínies a la parmesana, el parmesà i l'alfàbrega li donen el mateix toc però una mica més picant i  més làctic ja que porta força mozzarella. Aquesta salsa per a pasta ha estat tot un descobriment, un de tants del llibre de Karin Leiz "Las verduras de muchas maneras"  fàcil i ràpida de fer i absolutament addictiva, una delícia!  A casa aquest estiu ens ha donat per les albergínies,  el pastís d'albergínies, la moussaka i aquesta salsa d'albergínies per a pasta que l'he fet un munt de vegades, ens agrada tant o més que els macarrons amb xoriço de tota la vida!

Una salsa con un sabor que recuerda mucho a las típicas berenjenas a la parmesana, el parmesano y la albahaca le dan el mismo toque pero algo más picante y más lácteo ya que lleva bastante mozzarella. Esta salsa para pasta ha sido todo un descubrimiento, uno de tantos del libro de Karin Leiz "Las verduras de muchas maneras" fácil y rápida de hacer y absolutamente adictiva, una delicia! En casa este verano nos ha dado por las berenjenas, el pastel de berenjenas, la moussaka y esta salsa de berenjenas para pasta que la he preparado un montón de veces, nos gusta tanto o más que los macarrones con chorizo ​​de toda la vida!

INGREDIENTS
400 gr de pasta
400 gr d'albergínies
400 gr de tomates madures
200 gr de mozzarella ratllada
100 gr de formatge parmesà
2 dents d'all
1 cirereta picant
1 manat d'alfàbrega
oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES 
400 gr de pasta 
400 gr de berenjenas 
400 gr de tomates maduros 
200 gr de mozzarella rallada 
100 gr de queso parmesano
2 dientes de ajo 
1 guindilla picante 
1 manojo de albahaca 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA

Tallem les albergínies en rodanxes, les salem i les deixem suant durant mitja hora, per tal que perdin el seu suc amarg.

A una paella amb oli fregim els alls a lamines, quan comencin a agafar color afegim la cirereta a tiretes i les tomates pelades, sense llavors i tallades a trossos. Ho salpebrem i deixem que es cogui fins que quedi ben sofregit i brillant.

Tallem cada làmina d'albergínia en tres trossos i podem fer-les o bé fregides en oli d'oliva, posant-les després a sobre de paper de cuina per tal d'absorbir l'excès de greix o bé al microones en un recipient de vidre tapat i amb un rajolí d'oli d'oliva, 5 minuts a 800.

Bullim la pasta en abundant aigua salada seguint les instruccions del fabricant. Un cop fets els escorrem i els saltegem uns minuts a una cassola amb la salsa de tomata, seguidament afegim la mozzarella ratllada i l'alfàbrega picada, barregem i esperem uns instants a que el formatge es fongui. Ho servim empolvorat amb abundant formatge parmesà, una mica de pebre molt i fulles d'alfàbrega fresca.



RECETA 

Cortamos las berenjenas en rodajas, las salamos y las dejamos sudando durante media hora, para que pierdan su jugo amargo. 

En una sartén con aceite freímos los ajos a láminas, cuando empiecen a tomar color añadimos la guindilla a tiritas y los tomates pelados, sin semillas y cortados en trozos. Lo salpimentamos y dejamos que se cueza hasta que quede bien sofrito y brillante. 

Cortamos cada lámina de berenjena en tres trozos y podemos hacerlas o bien fritas en aceite de oliva, poniéndolas después sobre papel de cocina para absorber el exceso de grasa o bien en el microondas en un recipiente de vidrio tapado y con un chorrito de aceite de oliva, 5 minutos a 800. 

Hervimos la pasta en abundante agua salada siguiendo las instrucciones del fabricante. Una vez hechos los escurrimos y los salteamos unos minutos en una cazuela con la salsa de tomate, seguidamente añadimos la mozzarella rallada y la albahaca picada, mezclamos y esperamos unos instantes a que el queso se derrita. Lo servimos espolvoreado con abundante queso parmesano, un poco de pimienta molida y hojas de albahaca fresca.