Pastis de nectarina - Pastel de nectarina


Aquest meravellòs pastís el vaig fer de casualitat, per aprofitar uns retalls de pasta de full que em van sobrar d'una altra recepta, amb quatre ingredients que tenia per casa i en molt poc temps vaig aconseguir aquest delicios resultat. Es ben bé que les receptes d'aprofitament són moltes vegades les que surten més bones!  Animeu-vos a fer-lo, és senzillíssim i el podeu fer amb la fruta que us agradi més, o la que tingueu en menys bones condicions, una manera boníssima d'aprofitar la fruita massa madura. Us en llepareu els dits!

Este maravilloso pastel lo hice de casualidad, para aprovechar unos recortes de hojaldre que me sobraron de otra receta, con cuatro ingredientes que tenía por casa y en muy poco tiempo conseguí este delicioso resultado. Está claro que las recetas de aprovechamiento son muchas veces las que salen más buenas! Animaos a hacerlo, es sencillísimo y se puede hacer con la fruta que os guste más, o la que tengáis en menos buenas condiciones, una manera buenísima de aprovechar la fruta demasiado madura. Os chuparéis los dedos!
INGREDIENTS

Pasta de full, en aquest cas és un pastís individual i ho vaig fer amb retalls, si feu un pastís gran necessitareu una làmina i si ho feu en motlles individuals amb una làmina us poden sortir 6 individuals.
Una nectarina petita per cada pastís individual, o 5 nectarines per un pastís de 6 racions.
Sucre moré, canyella en pols i sucre glaç per decorar
Ou batut per pintar la pasta

INGREDIENTES 
Hojaldre, en este caso es un pastel individual y lo hice con recortes, para hacer un pastel grande necesitarás una lámina y si lo haces en moldes individuales con una lámina te pueden salir 6 individuales. 
Una nectarina pequeña por cada pastel individual, o 5 nectarinas para un pastel de 6 raciones. 
Azúcar moreno, canela en polvo y azúcar glas para decorar 
Huevo batido para pintar la pasta


RECETA

Estirem la pasta de full amb un corró, es més sencill fer-ho entre dues làmines de paper film o de paper de forn.

Folrem el motllo o els motllos amb la pasta de full amb paper de forn a sota. Que sobri una mica de paper de forn, com a la foto, i també que la pasta sobresurti del motllo dos o tres dits ja que desprès la doblegarem cap endintre.

A sobre de la làmina de pasta deixem caure en forma de pluja sucre moré, una cullerada per un pastís individual i 5 per un de 6 racions.  Posem també una mica de canyella en pols, al gust, poqueta si nomès voleu un lleuger toc o bastanta si us agrada notar-la.

Pelem i tallem a trossos irregulars la nectarina o nectarines, repartim aquests trossos per sobre de la pasta ensucrada, Tirem per sobre una mica més de sucre i canyella i seguidament dobleguem els bordes de la pasta cap al centre però sense acabar de tancar de tot el pastís, ha de quedar amb un aspecte irregular i rùstic.

Pintem la pasta per sobre amb ou batut per tal que quedi brillant, daurada i cruixent.

Coem el pastis (o pastissos) al forn preescalfat a 200º durant 20-25 minuts aproximadament, vigileu i quan la pasta estigui daurada i s'hagi evaporat el suc de la fruita es que ja estarà.

Abans de servir ho empolvorem amb sucre glaç.  Es pot menjar tant fred com tebi, de les dues maneres es deliciós!  El toc lleugerament àcid, dolç i sucós de les fruites fan que aquests pastissos siguin tota una delícia!

Més pastissos de fruita?  Aquest pastís fácil de maduixes és tot un descubriment, el podeu fer també amb fruita vermella congelada o amb qualsevol fruita de temporada, queda boníssim!

I si voleu receptes per fer amb pasta de full els croissants són els reis! com aquests mini croissans de xocolata o aquests croissans de Nutella amb avellanes,  no sabría quin triar!


RECETA 

Estiramos el hojaldre con un rodillo, es más sencillo hacerlo entre dos láminas de papel film o de papel de horno. 

Forramos el molde o los moldes con el hojaldre con papel de horno debajo. Que sobre un poco de papel de horno, como en la foto, y también que la pasta sobresalga del molde dos o tres dedos ya que después la doblaremos hacia dentro. 

Encima de la lámina de pasta dejamos caer en forma de lluvia azúcar moreno, una cucharada por pastel individual y 5 por uno de 6 raciones. Esparcimos también un poco de canela en polvo, al gusto, poquita si sólo se desea un ligero toque o bastante si os gusta notarla. 

Pelamos y cortamos en trozos irregulares la nectarina o nectarinas, repartimos estos trozos por encima de la pasta azucarada, Echamos por encima un poco más de azúcar y canela y seguidamente doblamos los bordes de la pasta hacia el centro pero sin terminar de cerrar de todo el pastel , debe quedar con un aspecto irregular y rústico. 

Pintamos la pasta por encima con huevo batido para que quede brillante, dorada y crujiente. 

Cocemos el pastel (o pasteles) en el horno precalentado a 200 º durante 20-25 minutos aproximadamente, vigilad y cuando la pasta esté dorada y se haya evaporado el jugo de la fruta es que ya estará. 

Antes de servir lo espolvoreamos con azúcar glas. Se puede comer tanto frío como tibio, de las dos maneras es delicioso! El toque ligeramente ácido, dulce y jugoso de las frutas hacen que estos pasteles sean toda una delicia! 

Más pasteles de fruta? Este pastel fácil de fresas es todo un descubrimiento, se puede realizar también con fruta roja congelada o con cualquier fruta de temporada, queda buenísimo! 

Y si deseas recetas para hacer con hojaldre los cruasanes son los reyes! como estos mini croissans de chocolate o estos croissans de Nutella con avellanas, no sabrás cuál elegir!