Pastís de poma fàcil - Pastel de manzana fácil

Pastís de poma - Pastel de manzana
Este pastel lo hice un día que tenía ganas de comer algo dulce pero no tenía ganas de trabajar mucho en la cocina ni de hacer los típicos mini cruasanes, otra golosina fácil y rápida que preparo a menudo para merendar o para el desayuno del fin de semana, son muy buenos los cruasantitos de Nutella y los mini cruasans de chocolate negro. Siempre tengo una lámina de hojaldre en la nevera y como tenía unas manzanas muy bonitas pero que hacía demasiados días que corrían por casa me decidí por este pastel de manzana, lo hice en un plis plas y el resultado no me puede gustar más, resulta dulce pero no demasiado, perfumado y muy ligero con la masa que queda tan fina, puedes comerte un buen trozo y no te sientes nada pesada! Además ¿habéis visto qué aspecto tan espectacular? Es perfecto para llevarlo a casa de alguien si vas de invitado, ¡parece que te hayas pasado horas en la cocina para conseguirlo!

Aquest pastís el vaig fer un dia que tenia ganes de menjar alguna cosa dolça però no tenia ganes de treballar molt a la cuina ni de fer els típics mini croissants, un altre llaminadura fàcil i ràpida que preparo tot sovint per berenar o per l'esmorzar del cap de setmana, són molt bons els croissantets de Nutella i els mini croissants  de xocolata negra.  Sempre tinc una làmina de pasta de full a la nevera i com que tenia unes pomes molt maques però que feia massa dies que corrien per casa vaig decidir-me per aquest pastís de poma, el vaig fer en un plis plas i el resultat no em pot agradar més, resulta dolç però no massa, perfumat i molt lleuger amb la massa que queda tan fina, pots menjar-te un bon  tros i no et sents gens pesada!  A més heu vist quin aspecte tan espectacular?  Es perfecte per portar-lo a casa d'algú si vas d'invitat, sembla que t'hagis passat hores a la cuina per aconseguir-lo!INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
3 pomes
3 cullerades de sucre moreno (si us agrada molt dolç podeu posar-ne més)
2 culleradetes de canyella
un sobre de cobertura de tartes del Lidl o bé una mica de melmelada d'albercoc per pintar el pastís

INGREDIENTES  
1 lámina de hojaldre  
3 manzanas  
3 cucharadas de azúcar moreno (si os gusta muy dulce podéis poner más)  
2 cucharaditas de canela  
un sobre de cobertura de tartas del Lidl o bien un poco de mermelada de albaricoque para pintar el pastel

Pastís de poma - Pastel de manzana

 RECEPTA

Obrim el paquet de pasta de full rodona, la desenrotllem i la reservem ha una safata per anar al forn folrada de paper de coure, el mateix que ve amb la làmina de pasta de full va bé. Ha de respirar i temperar-se. Punxem tota la superfície de la pasta de full amb una forquilla per  tal que no s'aixequin les capes que la composen i ens quedi ben fina.

Pelem una poma, la tallem a trossets petits i la posem a un bol que pugui anar al microones, hi afegim una cullerada de sucre moreno, una culleradeta de canyella, un cullerada d'aigua i una cullerada de suc de llimona i ho barregem molt bé. Tapem el bol amb paper film si no té tapa hermètica i ho cuinem al microones 2 minuts a 800, ha de quedar tendre, si cal podeu anar-ho posant un minut més cada vegada fins que quedi tendre.  Ho deixem refredar i ho triturem, anem afegint cullerades d'aigua fins que tingui la textura d'una compota lleugera.  Reservem.

Pelem les altres dues pomes i les tallem a grills fins intentant que quedin de la mateixa mida,  les anem posant a un bol amb aigua per tal que no es posin fosques.

Repartim la compota de poma per sobre de la lamina de full, no ha de ser una capa gruixuda, tot just per que les làmines de poma quedin enganxades.

Anem disposant els grills de poma per tota la superfície de la pasta de full, comencem per la part més exterior, disposem una segona filera i finalment emplenem el centre de manera que quedi em més maco possible.

Empolvorem per sobre en forma de pluja la culleradeta de canyella i les dues cullerades de sucre que ens queden, si ens agrada molt dolç podem posar més quantitat, tant de canyella com de sucre,al vostre gust.   

Ho posem a coure al forn preescalfat seguint les instruccions del fabricant de la pasta de full.

Un cop cuita la pasta de full la poma també estarà. vigileu perquè es fa de seguida, a mi se'm va torrar una mica massa! Treiem el nostre pastís de poma del forn i el deixem refredar.

Mentrestant preparem la cobertura  seguin les instruccions del paquet i pintem el pastís un cop fred amb aquesta cobertura gelatinosa i brillant. Si voleu fer-ho encara més fàcil barregeu tres cullerades de melmelada d'albercoc amb una cullerada d'aigua i pinteu amb aquesta barreja el pastís.  De les dues maneres queda molt bo.  

Es triga més a explicar-ho que a fer-ho, de veritat, animeu-vos perquè és facilíssim, boníssim, lleuger i amb un aspecte espectacular!


RECETA

Abrimos el paquete de hojaldre redondo, lo desenrollamos y lo reservamos en una bandeja para el horno forrada de papel de cocer, el mismo que viene con la lámina de hojaldre va bien. Debe respirar y atemperarse. Pinchamos toda la superficie de la pasta de hojaldre con un tenedor para que no se levanten las capas que la componen y nos quede bien fina.

Pelamos una manzana, la cortamos en trocitos pequeños y la ponemos en un bol que pueda ir al microondas, añadimos una cucharada de azúcar moreno, una cucharadita de canela, un cucharada de agua y una cucharada de zumo de limón y lo mezclamos muy bien. Tapamos el bol con papel film si no tiene tapa hermética y lo cocinamos en el microondas 2 minutos a 800, debe quedar tierno, si es necesario puedes irlo poniendo un minuto más cada vez hasta que quede tierno. Lo dejamos enfriar y lo trituramos, vamos añadiendo cucharadas de agua hasta que tenga la textura de una compota ligera. Reservamos.

Pelamos las otras dos manzanas y las cortamos en gajos finos intentando que queden del mismo tamaño, los vamos poniendo en un bol con agua para que no se pongan oscuros.

Repartimos la compota de manzana por encima de la lámina de hojaldre, no debe ser una capa gruesa, apenas para que las láminas de manzana queden pegadas.

Vamos disponiendo los gajos de manzana por toda la superficie de la pasta de hojaldre, empezamos por la parte más exterior, disponemos una segunda hilera y finalmente rellenamos el centro de manera que quede lo más bonito posible.

 Espolvoreamos por encima en forma de lluvia la cucharadita de canela y las dos cucharadas de azúcar que nos quedan, si nos gusta muy dulce podemos poner más cantidad, tanto de canela como de azúcar, a vuestra discreción.

 Lo ponemos a cocer en el horno precalentado siguiendo las instrucciones del fabricante de la pasta de hojaldre.

 Una vez cocida la pasta de hojaldre la manzana también estará.Vvigilar porque se hace enseguida, a mí se me totsó un poco demasiado! Sacamos nuestro pastel de manzana del horno y lo dejamos enfriar.

Mientras preparamos la cobertura siguiendo las instrucciones del paquete y pintamos el pastel una vez frío con esta cobertura gelatinosa y brillante. Si deseas hacerlo aún más fácil mezclar tres cucharadas de mermelada de albaricoque con una cucharada de agua y pintar con esta mezcla el pastel. De las dos maneras queda muy bueno.

Se tarda más en explicarlo que en hacerlo, de verdad, animaos porque es facilísimo, buenísimo, ligero y con un aspecto espectacular!