martes, 9 de septiembre de 2014

Patatas al horno tiernas y crujientes - Patates al forn tendres i cruixents

Patates al forn  - Patatas al horno


 Patatas al horno tiernas y  crujientes


Estas patatas al horno son realmente un vicio, empiezas y no puedes parar de comerlas ¡están tan buenas! Con su interior tan tierno y la piel crujiente y sabrosa por las hierbas, el aceite de oliva y el ajo picado que las adereza, son el acompañamiento ideal de qualquier carne o pescado. Las hortalizas siempre son una guarnición espectacular, como estas verduras brasseadas con tomillo y limón o estas verduras aromáticas al wok y, como no, las patatas, las reinas de las guarniciones! En casa nos gustan tanto que a veces las sirvo como plato, acompañadas de una ensalada con un poco de embutido o jamón, no hace nada más para hacer feliz a mi hijo ¡le vuelven loco! Y al resto de la familia también! No dejéis de hacerlas, se hacen en un momentito y quedan espectaculares.
Yo las he hecho con patatas ecológicas de La Coromina, os lo aconsejo totalmente, las verduras ecológicas son incomparables, pero si no tenéis cerca verduras ecológicas o deseàis hacer la receta aún más rápida podéis utilizar patatitas de las que vienen preparadas para hacer en el microondas, ya limpias y todo ¡más fácil imposible! Otra opción súper rápida són mis clásicas patatas panadera al microondas, tan deliciosas que no te creerás que se hacen ¡en solo 8 minutos!


Aquestes patates al forn són realment un vici, comences i no pots parar de menjar, estan tan bones! Amb el seu interior tan tendre i la pell cruixent i saborosa per les herbes, l'oli d'oliva i l'all picat que les amaneix, són l'acompanyament ideal de qualsevol carn o peix. Les hortalisses sempre són una guarnició espectacular, com aquestes verdures brasseadas amb farigola i llimona o aquestes verdures aromàtiques al wok i, com no, les patates, les reines de les guarnicions! A casa ens agraden tant que de vegades les serveixo com a plat, acompanyades d'una amanida amb una mica d'embotit o pernil, no fa res més per fer feliç al meu fill 'li tornen boig! I la resta de la família també! No deixeu de fer-les, es fan en un momentet i queden espectaculars.
Jo les he fet amb patates ecològiques de La Coromina, us ho aconsello totalment, les verdures ecològiques son incomparables, però si no teniu a prop verdures ecològiques o voleu fer la recepta encara més ràpida podeu fer servir patatetes de les que venen preparades per fer al microones, ja netes i tot, més fàcil impossible!  Una altra opció súper ràpida són les meves clàssiques patates panadera al microones, tan delicioses que no et creuràs que es fan en nomes 8 minuts!



Patates al forn  - Patatas al horno


 Patatas al horno tiernas y  crujientes


INGREDIENTES 
Medio kilo de patatas baby, o lo más pequeñas que encontréis, las mías de La Coromina 
2 cucharadas de aceite de oliva 
3 dientes de ajo prensados ​​o picados muy finos 
1 cucharada de tomillo fresco 
sal y pimienta negra al gusto

INGREDIENTS
Mig quilo de patates baby, o el mes petites que trobeu, les meves de La Coromina
2 cullerades d'oli d'oliva
3 grans d'all premsats o picats molt fins
1 cullerada de farigola fresca
sal i pebre negre al gust



 Patatas al horno tiernas y  crujientes



RECETA 

Limpiamos las patatas muy bien, yo lo hago con un estropajo de cocina que guardo para este uso ya que hago muy a menudo patatas cocidas con su piel. Si las habéis adquirido limpias para hacer al micro no es necesario, hacedlas siguiendo las instrucciones del paquete. 

Si no son de las de hacer en el micro las ponemos a hervir con abundante agua, unos 15-20 minutos, hasta que estén tiernas. 

Ponemos el horno a precalentar a 225º. 

Una vez tiernas las patatas las escurrimos y las disponemos en una bandeja de horno forrada con una lámina de teflón o papel de horno, seguidamente les damos un golpe con el dorso de una cuchara o las aplastamos ligeramente con un tenedor, se han de reventar y quedar abiertas pero aún de una sola pieza. Como en la foto de bajo.




RECEPTA

Netegem les patates molt bé, jo ho faig amb un fregall de cuina que guardo per aquest us ja que faig molt sovint patates cuites amb la seva pell.  Si les heu comprat netes per fer al micro no cal, feu-les al micro seguint les instruccions del paquet.

Si no son de les de fer al micro les posem a bullir amb abundant aigua, uns 15-20 minuts, fins que estiguin tendres.

Posem el forn a preescalfar a 225º.

Un cop tendres les patates les escorrem i les disposem a una safata d'anar al forn folrada amb una làmina de tefló o paper de coure, seguidament els donem un cop amb el revers d'una cullera o les aixafem lleugerament amb una forquilla, han de rebentar i quedar obertes però encara d'una sola peça. com a la foto d'abaix.


Patates al forn  - Patatas al horno

Una vez todas las patatas aplastadas repartimos por encima el ajo prensado o picado, cuando prensamos el ajo eliminamos la celulosa que contiene y que es la responsable de que a veces resulte indigesto, así que en recetas con bastante ajo como ésta es interesante prensarlo en lugar de picarlo, un prensador de ajos es un utensilio muy económico y que va muy bien ¡os lo recomiendo!. Repartimos también sobre las patatas el tomillo, las regamos con un chorro de aceite de oliva y las salpimentamos al gusto.  Como en la foto de bajo.


Un cop totes les patates aixafades repartim per sobre l'all premsat o picat, quan premsem l'all  eliminem la cel·lulosa que conté i que es la responsable de que a vegades resulti indigest, així que en receptes amb força all com aquesta es interessant premsar-lo enlloc de picar-lo, un premsador d'alls es un estri molt econòmic i que va molt bé, us el recomano!  Repartim també a sobre les patates la farigola, les reguem amb un raig d'oli d'oliva i les salpebrem al gust.  Com a la foto de baix.



Patates al forn  - Patatas al horno



Ahora solo nos queda poner en el horno para que queden bien crujientes y aromáticas, unos 15-20 minutos más, si las usáis de guarnición ahora es el momento de hacer los filetes, hamburguesas, pescado o lo que sea que acompañarán las patatas!


Ara nomes ens queda posar-les al forn per tal que quedin ben cruixents i aromàtiques, uns 15-20 minuts més, si les feu sevir de guarnició ara es el moment de fer els bistecs, hamburgueses, peix o el que sigui que acompanyaran les patates!


Patates al forn  - Patatas al horno

No se le hace la boca agua? Seguro sque sí, preparad estas patatas al horno tiernas y crujientes, ya veréis qué éxito! 
Si deseáis ver más recetas de guarniciones podéis mirar esta receta de ensalada de alubias rojas agridulces de Nigella Lawson que es una delicia, o este puré de chirivía, aromático y muy especial.
Y si lo  que queréis son más recetas con  patatas no  os perdáis este recopilatorio: 12  recetas con patatas que no te puedes perder.


No se us fa la boca aigua?  Segur que sí, prepareu aquestes patates al forn  tendres i cruixents, ja veureu quin èxit! Si voleu veure més receptes de guarnicions podeu mirar aquesta recepta d'amanida de mongetes vermelles agredolces de Nigella Lawson que és una delícia, o aquest puré de xirivia, aromàtic i molt especial.  I si  el que voleu són més receptes aqmb patataes no us perdeu aquest fantàstic recopilatori: 12  receptes amb patates que no et pots perdre.

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