Mossets de pernil i formatge - Bocaditos de jamón y queso

Mossets de pernil i formatge - Bocaditos de jamón y queso
Una altra recepta d'aperitiu ben fàcil i bona.  Amb pasta de full es poden fer autèntiques meravellas ja us ho he dit més d'un cop, però es que és així, amb molt poc aconseguexes quedar com una cuinera de primera.  O no us encanten aquests mossets de pernil i formatge?  Semblen ben be de confiteria.  I estan per llepar-se els dits! 

Otra receta de aperitivo bien fácil y buena. Con hojaldre se pueden hacer auténticas maravillas ya os lo he dicho más de una vez, pero es que es así, con muy poco consigues quedar como una cocinera de primera. ¿O no te encantan estos bocaditos de jamón y queso? Parecen talmente de confiterí. ¡Y están para chuparse los dedos!

Mossets de pernil i formatge - Bocaditos de jamón y queso


INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full quadrada
1 paquet de pernil dolç de qualitat
150gr aproximadament de formatge tallat a llesques, jo faig servir emmental o cheddar de qualitat
1 cullerada d'orenga sec en fulles
1 ou batut per pintar
llavors de sèsam, de rosella o de lli per decorar


INGREDIENTES 
1 lámina de hojaldre cuadrada 
1 paquete de jamón cocido de calidad 
150gr aproximadamente de queso cortado en lonchas, yo uso emmental o cheddar de calidad 
1 cucharada de orégano seco en hojas 
1 huevo batido para pintar 
semillas de sésamo, de amapola o de lino para decorar


RECEPTA

Treiem la pasta de full del paquet i la deixem respirar uns minuts per que perdi la fredor de la nevera i no se'ns trenqui ni esquerdi al desenrrotllar-la.  Mentrestant preparem la resta d'ingredients i preescalfem el forn a 180º

Estirem la làmina de la pasta de full, la tallem per la meitat i una meitat la cobrim tota amb el pernil dolç, mirant de que no es muntin els trossos.  Desprès cobrim el pernil amb el formatge i seguidament ho empolvorem amb l'orenga sec.

Tapem amb l'altra meitat i presionem una mica pels quatre cantons.  Ara amb un ganivet afilat tallem els quadradets dels nostres mossets, d'uns 4 o 5 centimetres de cantó, primer tires en un sentit i despres en l'altre sentit fins que tinguem tota la pasta a cuadradets.

Pintem la pasta tallada a cuadradets amb l'ou batut i l'epolvorem amb les llavors, jo de sèsam torrat.
Ho cem al forn preescalfat a 180 durant uns 10 minuts, en quant estigui daurat ja estarà a punt.  No us espanteu si el formatge s'ha fos i s'ha sortit pels cantons dels quadradets, no quedarà malament.

Un cop la pasta ben daurada traiem la safata del forn i deixem que es refredi, aleshores amb unes tissores de cuina o un ganivet afilat acabem de tallar els nostres quadradets, els servim de seguida.

Com totes les pastes de full es poden reescalfar i queden la mar de bé, però mai al microones, nomès al forn!RECETA 

Sacamos el hojaldre del paquete y lo dejamos respirar unos minutos para que pierda la frialdad de la nevera y no se nos rompa ni agriete al desenrrollarlo. Mientras preparamos el resto de ingredientes y precalentar el horno a 180º 

Estiramos la lámina de hojaldre, la cortamos por la mitad y una mitad la cubrimos toda con el jamón dulce, tratando de que no se monten los trozos. Después cubrimos el jamón con el queso y seguidamente lo espolvoreamos con el orégano seco. 

Tapamos con la otra mitad y presionamos un poco por los cuatro costados. Ahora con un cuchillo afilado cortamos los cuadraditos de nuestros bocaditos, de unos 4 o 5 centimetros de lado, primero tiras en un sentido y después en el otro sentido hasta que tengamos toda la pasta en cuadraditos. 

Pintamos la pasta cortada a cuadraditos con el huevo batido y la espoloreamos con las semillas, yo de sésamo tostado. 

Lo cocemos en el horno precalentado a 180 durante unos 10 minutos, en cuanto esté dorado ya estará listo. No os asustéis si el queso se ha fundido y se ha salido por las esquinas de los cuadraditos, no quedará mal. 

Una vez la pasta bien dorada sacamos la bandeja del horno y dejamos que se enfríe, entonces con unas tijeras de cocina o un cuchillo afilado acabamos de cortar nuestros cuadraditos, los servimos enseguida. 

Como todos los hojaldres se pueden recalentar y quedan muy bien, pero nunca en el microondas, sólo en el horno!