Pa de pagès gratinat amb pesto i mozzarella - Hogaza gratinada con pesto y mozzarella


Pa de pagès amb pesto i mozzarella - Hogaza con pesto y mozzarella
No us podeu fer una idea de com està de bo això,  es impressionant!  L'aperitiu perfecte, de fet quan jo el vaig fer no nomes va ser aperitiu si no primer i casi segon plat i tot! Erem tres a dinar i vaig fer un pa de quilo, la idea era menjar una mica i deixar la resta per una altra ocasió però... missió impossible, qualsevol es resisteix a deixar de menjar aquesta delícia!  El pa sucat de salsa pesto i farcit de mozzarella i parmesà queda meravellosament cruixent per sobre i tou i cremós per dintre, amb una aroma absolutament irresistible, ho heu de provar! 

No os podéis hacer una idea de cómo está bueno esto, ¡es impresionante! El aperitivo perfecto, de hecho cuando yo lo hice no fue sólo aperitivo si no primero y casi segundo plato y todo. Eramos tres a comer e hice un pan de kilo, la idea era comer un poco y dejar el resto para otra ocasión pero ... misión imposible, cualquiera se resiste a dejar de comer esta delicia! El pan untado de salsa pesto y relleno de mozzarella y parmesano queda maravillosamente crujiente por encima y blando y cremoso por dentro, con un aroma absolutamente irresistible, lo tenéis que probar!

Pa de pagès amb pesto i mozzarella - Hogaza con pesto y mozzarella
INGREDIENTS
1 pa de pagès rodó, si es d'un dia abans millor, la molla quedarà més consistent
1 pot de salsa pesto refrigerat
2 boles de mozzarella fresca, la de búfala és la millor
100 gr de parmesà ratllat
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES  
1 pan de pueblo redondo, si és de un día antes mejor, la miga quedará más consistente  
1 bote de salsa pesto refrigerado  
2 bolas de mozzarella fresca, la de búfala es la mejor  
100 gr de parmesano rallado
sal i pimienta negra acabada de moler

Pa de pagès amb pesto i mozzarella - Hogaza con pesto y mozzarella
RECEPTA

Primer de tot amb un ganivet gros de pa fem uns talls tots en el mateix sentit sense acabar de tallar el pa fins a baix de tot, fem un tall cada 3 centímetres aproximadament.  Després fem els mateixos talls però perpendiculars als primers, de manera que quedin com quadradets de pa tallat i tots units per sota, el pa no ha de perdre la forma.

Tallem les dues boles de mozzarella a rodanxes fines.

Amb l'ajuda d'una espatula o d'un ganivet de punta rodona (dels d'estendre mantega) untem tots els talls de salsa pesto, despres posem a dintre dels talls rodanxes de mozzarella i parmesà ratllat. Ho salem i posem pebre negre acabat de moldre.

Ho posem al forn preescalfat a 180º  durant uns 15 minuts aproximadament, fins que el pa estigui ben torrat i daurat i el formatge fos i tot plegat desprengui una agradable olor.  ho servim immediatament ben calent.


RECETA 

En primer lugar con un cuchillo grande de pan hacemos unos cortes todos en el mismo sentido sin terminar de cortar el pan hasta abajo de todo, hacemos un corte cada 3 centímetros aproximadamente. Después hacemos los mismos cortes pero perpendiculares a los primeros, de manera que queden como cuadraditos de pan cortado y todos unidos por debajo, el pan no debe perder la forma. 

Cortamos las dos bolas de mozzarella en rodajas finas. 

Con la ayuda de una espátula o de un cuchillo de punta redonda (de los de extender mantequilla) untamos todos los cortes de salsa pesto, después ponemos dentro de los cortes rodajas de mozzarella y parmesano rallado. Lo salamos y esparcimos pimienta negra recién molida. 

Lo ponemos en el horno precalentado a 180 º durante unos 15 minutos aproximadamente, hasta que el pan esté bien tostado y dorado y el queso fundido y todo ello desprenda un agradable olor. Lo servimos inmediatamente bien caliente.Us venen de gust més propostes de receptes amb pa?
¿Os apetecen más propuestas de recetas con pan?
Aquesta bruschetta, rústica i elegant alhora, esta boníssima!

Esta bruschetta rusticay elegante al mismo tiempo ¡está buenísima!Pa de pita a la mediterrània, cruixent i aromàtic, deliciós!

Pan de pita a la meditarranea, crujiente y aromático, delicioso!