Amanida de col - Ensalada de col


Aquesta amanida és una adaptació de l'amanida de col a l'estil de Nova Orleans de la Nigella Lawson, ara feia dies que no publicava cap recepta seva!  Es molt bona, amb verdures cruixents, amb la cremositat del formatge, amb la dolçor de les pomes i la mel i el crocant de les nous i les pipes de carbassa... i tot banyat d'una salsa que és una delícia, no us deixarà indiferents! Una amanida de tardor o d'hivern, boníssima i molt completa, jo sempre en faig de més i així tinc un apat per emportar-me a la feina amb el tupper, aguanta la mar de bé d'un dia per l'altre.  La voleu tastar?  Segur que us conquerirà! A més és molt sana i ara les cols estan fantàstiques al mercat. Ja us vaig dir que les cols de La Coromina em varen agradar tant que he preparat un munt de receptes amb elles, aquesta és la segona...

Esta ensalada es una adaptación de la ensalada de col al estilo de Nueva Orleans de Nigella Lawson, ¡ahora hacía días que no publicaba ninguna receta suya! Está muy buena, con verduras crujientes, con la cremosidad del queso, con la dulzura de las manzanas y la miel y el crocante de las nueces y las pipas de calabaza ... y todo bañado de una salsa que es una delicia ¡no os dejará indiferentes! Una ensalada de otoño o de invierno, buenísima y muy completa, yo siempre hago de más y así tengo una ración para llevarme al trabajo en el tupper, aguanta muy bien de un día para otro. La queréis probar? Seguro que os conquistará! Además es muy sana y ahora las coles empiezan a estar fantásticas en el mercado. Ya os dije que las coles de La Coromina me gustaron tanto que he preparado un montón de recetas con ellas, esta es la segunda...
INGREDIENTS
1 col blanca o arrissada, jo de La Coromina, del mercat del Lleó. Les fulles més exteriors les faig bullides amb patates, en trinxat o bé en farcellets com aquests.
2 pastanagues grosses o 4 de petites, com les que jo faig servir també de La Coromina.
1 ceba 
150 gr de formatge tallat a daus (el que més us agradi, jo un semisec d'ovella)
2 cullerades de panses en remull
1 poma
2 cullerades de llavors de carbassa
100 gr de nous tallades a trossos
200gr de maionesa casolana o bé comprada de bona qualitat
4 cullerades de iogurt
2 cullerades de mel
2 culleradets de vinagre suau (de nous, de poma...)
sal i pebre negre acabat de moldre al gust

INGREDIENTES
1 col blanca o rizada, yo de La Coromina, del mercado del León. Las hojas más exteriores las hago hervidas con patatas, en picado o bien en rollitos como estos.
2 zanahorias grandes o 4 pequeñas, como las que yo uso también de La Coromina.
1 cebolla
150 gr de queso cortado en dados (el que más le guste, yo un semiseco de oveja)
2 cucharadas de pasas en remojo
1 manzana
2 cucharadas de semillas de calabaza
100 gr de nueces troceadas
200gr de mayonesa casera o bien comprada de buena calidad
4 cucharadas de yogur
2 cucharadas de miel
2 cucharaditas de vinagre suave (de nueces, de manzana ...)
sal y pimienta negra recién molida al gusto


RECEPTA

Posa les panses a remull una mitja hora com a mínim abans de fer-les servir, pots accelerar el procès posant-les en un recipient cobertes d'aigua i escalfant-lo 1 minut a potència mitjana (uns 400)

Neteja la col i la ceba  i talla-les a tires fines. Reserva

Neteja les pastanagues, pela-les si cal (les de La Coromina són molt tendres, jo nomès les frego sota l'aixeta i ja queden perfectes) i ralla-les amb un rallador fi. Barreja-les amb la resta de verdures i reserva.

Talla a daus el formatge i la poma, trosseja les nous i escorre les panses.  afegeix-ho tot a l'amanida.

Bat la maionesa, el iogurt, la mel i el vinagre fins aconseguir una salsa homogènia, afegeix sal i pebre al gust i banya amb aquesta salsa l'amanida, barreja-ho molt bé de manera que quedi tota l'amanida ben coberta.

Jo la serveixo a dintre de fulles de la matiexa col, com si fossin bols naturals, queda molt graciós!


RECETA

Pon las pasas a remojo una media hora como mínimo antes de usarlas, puedes acelerar el proceso poniéndolas en un recipiente cubiertas de agua y calentándolo 1 minuto a potencia media (unos 400)

Limpia la col y la cebolla y cortarlas en tiras finas. Reserva

Limpia las zanahorias, pélalas si es necesario (las de La Coromina son muy tiernas, yo sólo las froto bajo el grifo y ya quedan perfectas) y rállalas con un rallador fino. Mezcla con el resto de verduras y reserva.

Corta en dados el queso y la manzana, trocea las nueces y escurre las pasas. Añade todo a la ensalada.

Bate la mayonesa, el yogur, la miel y el vinagre hasta conseguir una salsa homogénea, salpimienta al gusto y baña con esta salsa la ensalada, mezcla muy bien de manera que quede toda la ensalada bien cubierta.

Yo la sirvo dentro de hojas de la misma col, a modo de cuencos naturales, queda muy gracioso!