jueves, 20 de noviembre de 2014

Calabaza potimarrón rellena - Carbassa potimarró farcida





Calabaza potimarrón rellena


La calabaza potimarró es una preciosidad, todas las calabazas son bonitas pero ésta lo es especialmente, parece de cuento. Cuando la vi en la parada de La Coromina evidentemente no me pude resistir y me llevé una para probarla. Es una calabaza muy aromática, su gusto recuerda mucho al de las castañas, y hecha al horno aún más. Si la encuentráis no la dejéis de probar ¡ya veréis que buena y que especial! Nosotros nos la comimos entre dos untándola en tostaditas pero se me ocurre que esta misma receta con tostaditas o palitos es ideal para un picoteo entre amigos, como si fuera un dip.

Investigando por internet encontré un montón de recetas, sobre todo francesas en donde se ve que es muy habitual, se llama igual "potimarron", ¿podría ser por su gusto a castaña? ("chatâingne" pero también "marron") es probable, ¿no? Al final hice la receta que me pasó la Aurora de La Coromina, porque es muy sencilla de hacer y se hace con puerros y como tenía unos puerros preciosos y queso de cabra no lo dudé. Fue muy buena decisión porque la receta es divina, pero ahora tengo ganas de hacer unas cuantas de las que he visto en blogs franceses, deben de ser muy buenas con esta calabaza.



Carbassa potimarró farcida 


La carbassa potimarró és una preciositat, totes les carbasses són maques però aquesta ho es especialment, sembla de conte.  Quan la vaig veure a la parada de La Coromina evidentment no em vaig poder resistir i m'en vaig emportar una per provar-la. És una carbassa molt aromàtica, el seu gust recorda molt al de les castanyes, i feta al forn encara més.  Si la trobeu no la deixeu de provar, ja veureu que bona i que especial! Nosaltres ens la varem menjar entre dos tot untant-la en torradetes però se m'acudeix que aquesta mateixa recepta amb torradetes o palets és ideal per a un picoteo entre amics, com si fos un dip.

Investigant per internet vaig trobar un munt de receptes sobretot franceses a on es veu que es molt habitual, es diu igual "potimarron", podria ser pel seu gust a castanya? ("chatâingne" però també "marron") és probable, no?  Al final vaig fer la recepta que em va passar l'Aurora de La Coromina, perquè és molt senzilla de fer i es fa amb porros i com que tenia uns porros preciosos i formatge de cabra no vaig dubtar. Va ser molt bona decisió perquè la recepta és divina, però ara tinc ganes de fer unes quantes de les que he vist en blocs francesos, han de ser molt bones amb aquesta carbassa. 






INGREDIENTS
1 porró gran o 2 de petits (els de La Coromina són petits, tendres i dolços)
1 all
30 gr de mantega o 1 raig d'oli d'oliva
1/2 rulo de formatge de cabra (uns 150 g)
1 cullerada de formatge parmesà ratllat
sal i pebre negre acabat de moldre


INGREDIENTES 
1 puerro grande o 2 pequeños (los de La Coromina son pequeños, tiernos y dulces) 
1 ajo 
30 gr de mantequilla o 1 chorro de aceite de oliva 
1/2 rulo de queso de cabra (unos 150 g) 
1 cucharada de queso parmesano rallado
sal i pimienta acabada de moler


RECEPTA

Preescalfem el forn a 180º.

Rentem i piquem els porros i els sofregim amb la mantega fins que quedin tendres.

Tallem el barret de la carbassa i la buidem de llavors, seguidament la farcim amb els porros sofregits, l'all picat, el formatge de cabra a trossets petits i el formatge parmesà ratllat i la coem al forn durant una mitja hora i fins que en punxar-la veiem que la carn de la carbassa ja està tendra.

Quan la traiem del forn raspem amb una cullera sopera la carn de la carbassa barrejant tot el farcit, que quedi com un dip rústic, amb entrebancs de carbassa i de la resta d'ingredients, salem i posem pebre negre acabat de moldre al gust i ja la tenim a punt per servir, acompanyada de torradetes de pa, bon profit!


RECETA

Precalentamos el horno a 180º.

Lavamos y picamos los puerros y los sofreímos con la mantequilla hasta que queden tiernos.

Cortamos el sombrero de la calabaza y la vaciamos de semillas, seguidamente la rellenamos con los puerros sofritos, el ajo picado, el queso de cabra en trocitos pequeños y el queso parmesano rallado y la cocemos en el horno durante una media hora o hasta que al pincharla vemos que la carne de la calabaza ya está tierna.

Cuando la sacamos del horno raspamos con una cuchara sopera la carne de la calabaza mezclando todo el relleno, que quede como un dip rústico, con tropezones de calabaza y del resto de ingredientes, salamos y ponemos pimienta negra recién molida al gusto y ya la tenemos a punto para servir, acompañada de tostaditas de pan, buen provecho!