martes, 18 de noviembre de 2014

Chupito de crema aromática de calabaza y manzana - Xerrup de crema aromàtica de carbassa i poma



Chupito de crema aromática de calabaza y manzana



Otra receta de crema de calabaza, y me parece que con esta van tres! La crema de calabaza y manzanas resulta muy suave, ligera y digestiva ya que no lleva ni mantequilla ni aceite, solo la grasa de la nata que, si deseas hacerla aún más ligera, puedes sustituir por leche evaporada. Así que también es un plato de régimen, bien sano y lleno de propiedades! Y resulta deliciosa, con un ligero sabor ácido que combina muy bien con la dulzura de la calabaza y la potencia aromática del romero y la salvia y hace que esta crema resulte diferente.

En este caso la serví en vasitos de aperitivo en el curso de cocina que imparto en el Aula Gastronómica del Mercado del León, encuentro que es una opción muy resultona y muy chic servir cremas en el aperitivo en estos vasitos y con una decoración bonita, ¡vamos cogiendo ideas para la Navidad!


Xerrup de crema aromàtica de carbassa i poma  


Una altra recepta de crema de carbassa, i em sembla que amb aquesta van tres!  La crema de carbassa i pomes resulta molt suau, lleugera i digestiva ja que no porta ni mantega ni oli, nomès el greix de la nata que, si voleu fer-la encara més lleugera, podeu substituir per llet evaporada. Així que també es un plat de règim, ben sa i ple de propietats!  I resulta deliciosa, amb un lleuger regust àcid que combina molt bé amb la dolcor de la carbasssa i la potència aromàtica del romaní i la sàlvia i fa que aquesta crema resulti diferent.  

En aquest cas la vaig servir en gotets d'aperitiu al curs de cuina que imparteixo a l'Aula Gastrónomica del Mercat del Lleó, trobo que és una opció molt resultona i molt chic servir cremes a l'aperitiu en aquests vasets i amb una decoració bonica, anem agafant idees per al Nadal!




INGREDIENTS
500gr de polpa de carbassa neta
2 pomes golden
1 ceba
250 ml de brou de pollastre
100 ml de crema de llet i una mica més per decorar
1/2 culleradeta de romaní sec
1/2 culleradeta de sàlvia seca
sàlvia fresca o julivert per a decorar
pipes de carbassa per decorar
sal i pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES
500gr de pulpa de calabaza limpia
2 manzanas golden
1 cebolla
250 ml de caldo de pollo
100 ml de crema de leche y un poco más para decorar
1/2 cucharadita de romero seco
1/2 cucharadita de salvia seca
salvia fresca o perejil para decorar
pipas de calabaza para decorar
sal y pimienta negra recién molida


RECEPTA

Netegem les pomes, les pelem, els traiem el cor i les tallem a trossos, reservem.

Pelem i tallem a trossos la ceba i la posem a una cassola, juntament amb la carbassa a trossos, la poma, les herbes i el brou de pollastre, ho salpebrem i ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts.

Un cop ja ho tinguem cuit ho triturem amb el mnipimer, rectifiquem de sal si cal i hi afegim la crema de llet. Ho tornem a batre per integrar bé la crema de llet i ho escalfem fins que arrenqui el bull.  aleshores ho apartem del foc.

Un cop ho servim posem un raig de nata i amb un palet dibuixem uns remolins, ho empolvorem amb sàlvia o julivert picat i deixem caure unes quantes pipes de carbassa a cada plat.  Ja veureu que bo i que original, a més és d'aquells plats que t'encanta prendre a la nit els dies de fred, ben arraulit al sofà per exemple, un plat d'allò més reconfortant!


RECETA

Limpiamos las manzanas, las pelamos, les sacamos el corazón y las cortamos en trozos, reservamos.

Pelamos y cortamos en trozos la cebolla y la ponemos en una cazuela, junto con la calabaza en trozos, la manzana, las hierbas y el caldo de pollo, lo salpimentamos y lo dejamos cocer a fuego lento unos 45 minutos.

Una vez lo tengamos cocido lo trituramos con el mnipimer, rectificamos de sal si es necesario y añadimos la crema de leche. Lo volvemos a batir para integrar bien la crema de leche y lo calentamos hasta que hierva. entonces lo apartamos del fuego.

Una vez lo servimos ponemos un chorro de nata y con un palito dibujamos unos remolinos, lo espolvoreamos con salvia o perejil picado y dejamos caer unas cuantas pipas de calabaza en cada plato. Ya verás que bueno y que original, además es de esos platos que te encanta tomar por la noche los días de frío, bien acurrucado en el sofá por ejemplo, un plato de lo más reconfortante!