Farcellets de col - Rollitos de col


Avui us porto un dels meus plats preferits de l'hivern, els farcellets de col.  Es poden farcir de mil coses;  de la carn d'olla, de bolets, de marisc, de verdures... i sempre queden deliciosos! 
Ja han començat a arribar a les parades del mercat les primeres cols de fulla de temporada, d'aquelles tan verdes i gustoses, ideals per fer amanides, trinxats, i aquests deliciosos farcellets, les de La Coromina són tan bones!  No m'he pogut resistir i em vaig emportar la més gran de la parada així que tinc un munt de receptes de col preparades. Avui us porto la primera, aquests farcellets que de ben segur tindran un èxit rotund a casa vostra, fins i tot amb els nens que no suporten les cols!

Hoy os traigo uno de mis platos favoritos del invierno, los rollitos de col. Se pueden rellenar de mil cosas; de la carne del cocido, de setas, de marisco, de verduras ... y siempre quedan deliciosos!   
Ya han empezado a llegar a los puestos del mercado las primeras coles de la temporada, de aquellas tan verdes y sabrosas, ideales para hacer ensaladas, triturados, y estos deliciosos rollitos, las de La Coromina son tan buenas! No me he podido resistir y me llevé la mas grande de la parada así que tengo un montón de recetas de col preparadas. Hoy os traigo la primera, estos rollitos que seguro tendrán un éxito rotundo en vuestra casa, incluso con los niños que no soportan las coles!



INGREDIENTS
8 fulles de col grosses ( de les més exteriors)
500gr de carn picada, meitat porc meitat vedella
1 manat de julivert picat
3 alls
1 ou
500gr de tomata triturada 
un polsim de canyella
sal i pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra
1/2 got de brou de pollastre o de carn, o d'aiga

INGREDIENTES  
8 hojas de col grandes (de las más exteriores)  
500gr de carne picada, mitad cerdo mitad ternera  
1 manojo de perejil  picado
3 ajos  
1 huevo
500gr de tomate triturado  
una pizca de canela
sal y pimienta negra recién molida  
aceite de oliva virgen extra
1/2 vaso de caldo de pollo, de carne o de agua


RECEPTA

Posem una olla a bullir amb abundant aigua calenta i una cullerada de sal, un cop arrenqui el bull submergim les fulles de col senceres i ben netes, les escaldem durant 3 minuts i després les trèiem de l'aigua amb una espumadera i les submergim en aigua freda amb uns quants glaçons per aturar la cocció.  Les escorrem molt bé, les eixugem i les reservem.

Posem a escalfar a una paella una mica d'oli d'oliva i un all picat, quan l'all comenci a fer olor afegim la tomata i la deixem sofregir a foc lent.

A un bol barregem la carn picada, 2 alls i el julivert picats, 1 ou, 1 polsim de canyella i ho salpebrem al gust, com si volguéssim fer pilotes.

Farcim les fulles de col amb la barreja anterior formant farcellets i els anem disposant a una safata amb els plecs a sota, que a dalt quedi la part més tancada. Ho cobrim amb la salsa de tomata fregida, el brou o l'aigua i ho acabem de fer al forn preescalfat a 180º durant uns 20-25 minuts, depenent del vostre forn. Vigileu que no se us cremi, si s'està torrant massa podeu tapar la safata amb paper d'alumini i acabar-ho de fer una mica més.

Ho servim calent acompanyat d'una bona barra de pa o d'una mica d'arròs bullit, us asseguro que us encantarà!


RECETA

Ponemos una olla a hervir con abundante agua caliente y una cucharada de sal, una vez hierva sumergimos las hojas de col enteras y bien limpias, las escaldamos durante 3 minutos y luego las sacamos del agua con una espumadera y las sumergimos en agua fría con unos cubitos para detener la cocción. Las escurrimos muy bien, las secamos y las reservamos.

Ponemos a calentar una sartén con un poco de aceite de oliva y un ajo picado, cuando el ajo empiece a oler, antes de que se tueste, añadimos el tomate y lo dejamos sofreír a fuego lento.

En un bol mezclamos la carne picada, 2 ajos y el perejil picados, 1 huevo, 1 pizca de canela y salpimentamos al gusto, como si quisiéramos hacer pelotas para el cocido.

Rellenamos las hojas de col con la mezcla anterior formando rollitos y los vamos disponiendo en una bandeja con los pliegues abajo, que arriba quede la parte más cerrada. Lo cubrimos con la salsa de tomate frito, el caldo o el agua y lo acabamos de hacer en el horno precalentado a 180º durante unos 20-25 minutos, dependiendo de vuestro horno. Vigilar que no se os queme, si se está tostando demasiado podéis tapar la bandeja con papel de aluminio y acabar de hacerlos  un poco más.

Lo servimos caliente acompañado de una buena barra de pan o de un poco de arroz hervido, os aseguro que os encantará!


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