Pastís de formatge i carbassa especiat - Cheesecake de calabaza especiado


Aquest meravellós pastís de formatge i carbassa, tan cremós, porta una base crocant de galetes al gingebre i nous que el fa totalment irresistible! Per mi és la millor versió del pastís de formatge, té un sabor i un perfum profunds i càlids degut a la quantitat d'espècies que porta i el contrast de la cremosa cobertura de formatge i carbassa amb la base cruixent de galeta i nous es... deliciosa!
Ara que he inaugurat la temporada de carbasses no m'en canso de menjar receptes cuinades amb aquest vegetal, m'encanta!  I com més m'agrada es acompanyada de la tradicional barreja d'especies del pumpkin pie, el típic pastís de postres del dia d'acció de gracies, tota una tradició nordamericana, aquesta barreja d'especies m'agrada tant que me la menjaria a cullerades! Per fer-la jo pico els claus al morter i adoro absolutament  l'aroma que queda a la cuina despres de preparar la barreja d'espècies, ja us podeu imaginar que en preparo en quantitats industrials ja que li poso a tot, fins passat Nadal aquesta serà l'aroma de casa meva! Prepareu aquest cheesecake tan tardorenc i segur que us enamorarà com a mi! 

Este maravilloso pastel de queso y calabaza, tan cremoso, lleva una base crocante de galletas al jengibre y nueces que lo hace totalmente irresistible. Para mí es la mejor versión de la tarta de queso, tiene un sabor y un perfume profundos y cálidos debido a la cantidad de especies que lleva y el contraste de la cremosa cobertura de queso y calabaza con la base crujiente de galleta y nueces es. .. deliciosa!
Ahora que he inaugurado la temporada de calabazas no me canso de comer recetas cocinadas con este vegetal, me encanta! Y como más me gusta es acompañada de la tradicional mezcla de especies del pumpkin pie, el típico pastel de postre del día de acción de gracias, toda una tradición norteamericana ¡esta mezcla de especias me gusta tanto que me la comería a cucharadas! Para hacerla yo pico los clavos en el mortero y adoro absolutamente el aroma que queda en la cocina después de preparar la mezcla de especies, ya os podéis imaginar que preparo en cantidades industriales ya que se la pongo a todo, hasta pasado Navidad éste será el aroma de mi casa! Preparad este cheesecake tan otoñal y seguro que os enamorará como a mí!INGREDIENTS
per al farcit de formatge
450gr de formatge crema 
150 gr de sucre
1 culleradeta d'essencia de vainilla
3 ous
250 gr de puré de carbassa al forn
2 culleradetes de canyella
1 culleradeta de nou moscada
1/2 culleradeta de clau
Per a la base
100 de mantega
300 gr de galetes
1 culleradeta de gingebre en pols
1 grapat de nous picades
Per decorar
250 gr de nata montada

INGREDIENTES
para el relleno de queso
450gr de queso crema
150 gr de azúcar
1 cucharadita de esencia de vainilla
3 huevos
250 gr de puré de calabaza al horno
2 cucharaditas de canela
1 cucharadita de nuez moscada
1/2 cucharadita de clavo
Para la base
100 gr de mantequilla
300 gr de galletas
1 cucharadita de gengibre en polvo
1 puñado de nueces picadas
Para decorar
250 gr de nata montada


RECEPTA

Preescalfem el forn a 180º

Triturem les galetes, desfem la mantega al microones, 1 minut a 400 serà suficient, i piquem les nous en trossos petits però que no siguin com farina, s'han de trobar.  A un bol barregem bé tots aquests ingredients fins que ens quedin ben integrats, sembla com sorra molla.

Preparem un motllo desenmotllable mitjà untant-lo amb mantega i aboquem la barreja anterior, forrem amb ella el fons i els laterals del motllo presionant molt bé.  ho enfornem durant 10 minuts i després ho reservem.

A un bol barregem el formatge crema amb el sucre i l'essència de vainillla fins ue tinguem una crema homogènia, aleshores incorporem els ous d'un en un, no posem un fins que l'anterior no està ben integrat a la barreja.  Separem un cullerot d'aquesta barreja per que despres ens servirà per fer un bonic efecte marmolat al pastís.

Afegim a la barreja del formatge el puré de carbassa, la canyella i la nou moscada i ho barregem molt bé, que quedi ben homogeni.  Aboquem aquesta preparació a sobre de la base de galeta.

Ara anem afegint a cullerades la barreja que teniem reservada i amb un palet anem dibuixant un efecte marmolat per tota la superfície del pastís.

Enfornem el nostre pastís de formatge durant 55 minuts, en punxar-lo amb un palet aquest ha de sortir net. Deixem refredar completament abans de desenmotllar, si no se'ns trencaría.

Si voleu podeu decorar-ho amb una mica de nata montada amb l'ajuda d'una maniga de pastisseria, no es gens difícil i el resultat és espectacular, animeu-vos i jo ho veureu!

Un cop fred el posem a la nevera durant al menys 4 hores abans de servir.


RECETA

Precalentamos el horno a 180º

Trituramos las galletas, deshacemos la mantequilla en el microondas, 1 minuto a 400 será suficiente, y picamos las nueces en trozos pequeños pero que no sean como harina, se han de notar. En un bol mezclamos bien todos estos ingredientes hasta que nos queden bien integrados, parece como arena mojada.

Preparamos un molde desenmoldable de tamaño medio untando con mantequilla y vertemos la mezcla anterior, forramos con ella el fondo y los laterales del molde presionando muy bien. lo horneamos durante 10 minutos y luego lo reservamos.

En un bol mezclamos el queso crema con el azúcar y la esencia de vainilla hasta que tengamos una crema homogénea, entonces incorporamos los huevos de uno en uno, no ponemos uno hasta que el anterior no está bien integrado en la mezcla. Separamos un cucharón de esta mezcla que después nos servirá para hacer un bonito efecto marmolado al pastel.

Añadimos a la mezcla del queso el puré de calabaza, la canela y la nuez moscada y lo mezclamos muy bien, que quede bien homogéneo. Verter esta preparación sobre la base de galleta.

Ahora vamos añadiendo a cucharadas la mezcla que teníamos reservada y con un palito vamos dibujando un efecto de mármol por toda la superficie del pastel.

Horneamos nuestro pastel de queso durante 55 minutos, al pinchar con un palillo éste debe salir limpio. Dejamos enfriar completamente antes de desenmoldar,  si no se nos rompe.

Si quieres puedes decorarlo con un poco de nata montada con la ayuda de una manga pastelera, no es nada difícil y el resultado es espectacular, animaos y yo lo veréis!

Una vez frío lo ponemos en la nevera durante al menos 4 horas antes de servir.  Ya veréis que cosa más buena!