Confit d'ànec amb salsa de taronja i cuscús a l'aroma de taronja i menta - Confit de pato con salsa de naranja y cuscús al aroma de naranja y menta

Un plat de luxe!  Ànec a la taronja però en versió super fàcil, una recepta al més pur estil Falsarius Chef, per quedar molt, però que molt bé amb cero esforç i molt poca inversió.  Aquesta recepta resulta espectacularment bona, festiva a més no poder i a més molt fresca i lleugera, no embafa gens així que resulta perfecta com a plat únic d'un àpat copiós com són els menús de Nadal, l'heu de fer sí o sí, quedareu... de Master Chef!

Un plato de lujo! Pato a la naranja pero en versión súper fácil, una receta al más puro estilo Falsarius Chef, para quedar muy, pero que muy bien con cero esfuerzo y muy poca inversión. Esta receta resulta espectacularmente buena, festiva a más no poder y además muy fresca y ligera, no empalaga nada así que resulta perfecta como plato único de una comida copiosa como son los menús de Navidad, la tenéis que hacer sí o sí, quedaréis ... de Master Chef!


Pel confit d'ànec tot el que heu de fer és... obrir una llauna!  Com he dit moltes vegades els dies de molt de compromís no són dies de posar-nos a cuinar plats molt complicats o elaborats si no d'estar molt maques i macos, de tenir una casa molt ben decorada i acollidora, amb les estovalles de festa, centres de taula, espelmes, un arbre o pessebre ben bonic i les tovalloles més maques al quarto de bany! 
Així que la meva recomanació és pel plat principal comprar algun plat a punt per fer al forn sense cap complicació, o millor encara, un confit d'ànec de qualitat ben tendre i gustos que només haurem d'escalfar i acompanyar amb una guarnició i una salsa que tindrem preparada amb antel.lació per quedar com guanyadors del Master Chef!  Aquí us deixo una salsa i una guarnició que podeu fer servir amb el confit d'ànec o un magret, o un pollastre o gall d'indi rostit o un filet de porc o un pernil al forn o...

Para el confit de pato todo lo que necesitaréis hacer es ... ¡abrir una lata! Como he dicho muchas veces los días de mucho compromiso no son días de ponernos a cocinar platos muy complicados o elaborados si no estar muy guapas y guapos, tener una casa muy bien decorada y acogedora, con el mantel de fiesta , centros de mesa, velas, un árbol o belén bien bonito y las toallas más bonitas en el cuarto de baño! 
Así que mi recomendación es para el plato principal comprar algún plato listo para hacer al horno sin ninguna complicación, o mejor aún, un confit de pato de calidad bien tierno y gustoso que sólo tendremos que calentar y acompañar con una guarnición y una salsa que tendremos preparada con antelación para quedar como ganadores del Master Chef! Aquí os dejo una salsa y una guarnición que podéis utilizar con el confit de pato o un magret, o un pollo o pavo asado o un filete de cerdo o un jamón al horno o ...

Cuscús a l'aroma de taronja i menta    -    Cuscús al aroma de naranja y menta

INGREDIENTS
2 gots de cuscús
2 gots de suc de taronja
sal i pebre al gust
dues cullerades de mantega
un manat de fulles de menta picades

 INGREDIENTES 
 2 vasos de cuscús 
 2 vasos de jugo de naranja 
 sal y pimienta al gusto 
 dos cucharadas de mantequilla   
un manojo de hojas de menta picadas

RECEPTA
Portem el suc de taronja a ebullició amb la sal i el pebre, un cop bull afegim de cop el cuscús i la meitat de la menta picada i ho apartem del foc. Ho deixem reposar 5 minuts ben tapat, es courà amb el vapor.

Passats 5 minuts afegim la mantega i la resta de les fulles de menta picades i ho remenem molt bé amb una forquilla per tal que els grans de cuscús quedin sueltos.

Per servir fem flamets amb un motllo (com un got petit per exemple) o bé fem servir un aro d'emplatar.

RECETA 
Llevamos el zumo de naranja a ebullición con la sal y la pimienta, una vez hierve añadimos de golpe el cuscús y la mitad de la menta picada y lo apartamos del fuego. Dejar reposar 5 minutos bien tapado, se cocerá con el vapor.

Pasados 5 minutos añadimos la mantequilla y el resto de las hojas de menta picadas y lo mezclamos muy bien con un tenedor para que los granos de cuscús queden sueltos.

Para servir hacemos flanecitos  con un molde (como un vaso pequeño por ejemplo) o bien usamos un aro de emplatar.Salsa a la taronja     -    Salsa a la naranja

INGREDIENTS
2 xalotes o una ceba
1 pastanaga grossa o 2 petites
el suc de 2 o 3 taronges
2 cullerades de licor de taronja
1 cullerada de mantega i una mica d'oli
INGREDIENTES
2 chalotas o una cebolla 
1 zanahoria grande o 2 pequeñas 
el zumo de 2 o 3 naranjas 
2 cucharadas de licor de naranja  
1 cucharada de mantequilla y un poco de aceite


RECEPTA
Sofregim la ceba (o xalotes) i la pastanaga ben picades en la mantega amb una mica d'oli, un cop sofregides afegim el suc de les taronges i el licor de taronja, pujem el foc per tal que s'evapori l'alcohol i despres ho acabem de coure a foc lent.
Un cop està una mica reduït ho triturem tot amb la minipimer i ho tornem a posar a la paella, si cal reduir -ho més ho deixem coure a foc lent fins que ho tinguem al nostre gust,. Cal tenir en compte que sempre s'espesseeix més en refredar.   Si ens ha quedat massa espès podem afegir una mica de suc de taronja i escalfar-ho sense que arribi a bullir.
Una salsa molt lleugera i refrescant que us anirà molt bé per acompanyar plats d'aus com un magret d'ànec o un confit, també un pollastre o un gall d'indi al forn i també lliga molt bé amb la carn de porc, un llom farcit o un filet de porc us quedaran divins amb aquesta salsa!
RECETA
Sofreímos la cebolla (o chalotas) y la zanahoria bien picadas en la mantequilla con un poco de aceite, una vez sofritas añadimos el zumo de las naranjas y el licor de naranja, subimos el fuego para que se evapore el alcohol y despues lo acabamos de cocer a fuego lento.
Una vez está un poco reducido lo trituramos todo con la minipimer y lo volvemos a poner en la sartén, si es necesario reducir-lo más lo dejamos cocer a fuego lento hasta que lo tengamos a nuestro gusto,. Hay que tener en cuenta que siempre se espesa más en enfriar. Si nos ha quedado demasiado espeso podemos añadir un poco de zumo de naranja y calentarlo sin que llegue a hervir.
Una salsa muy ligera y refrescante que os irá muy bien para acompañar platos de aves como un magret de pato o un confit, también un pollo o un pavo al horno y también liga muy bien con la carne de cerdo, un lomo relleno o un filete de cerdo os quedarán divinos con esta salsa!