Ideas para Navidad: Patatas duquesa - Idees per Nadal: Patates duquessa

Ideas para Navidad: Patatas duquesa


Sigo con las ideas para vuestros menús de Navidad, y esta vez os traigo una guarnición que es divina. Las patatas son la guarnición perfecta, gustan a todo el mundo, son baratas y fáciles de hacer,.El único problema es que para un menú de fiesta quedan demasiado "normales" ya todos nos gusta servir comidas especiales los días de fiesta, ¿verdad? Pues con esta receta conseguimos convertir un delicioso puré de patata con mantequilla y yema de huevo en unos delicados pastelitos de lo más elegantes, maravillosamente tiernos por dentro y crujientes por fuera y con un aspecto digno de los mejores restaurantes. No os perdáis esta receta porque será la estrella de vuestros menúsIdees per Nadal: Patates duquessa 


Segueixo amb les idees per als vostres menús de Nadal, i aquest cop us porto una guarnició que es divina.  Les patates són la guarnició perfecta, agraden a tothom, són barates i fàcils de fer. L'únic problema és que per a un menú de festa queden massa "normals"  i a tots ens agrada servir àpats especials els dies de festa, oi?  Doncs amb aquesta recepta aconseguim convertir un deliciós puré de patata amb mantega i rovell d'ou en uns delicats pastissets d'allò més elegants, meravellosament tendres per dintre i cruixents per fora i amb un aspecte digne dels millors restaurants. No us perdeu aquesta recepta perquè serà l'estrella dels vostres menús!

INGREDIENTS
500g de patates per bullir (per exemple varietat Àgata)
50 g de mantega
1 rovell d'ou
un polsim de sal
una punteta de nou moscada
1 ou per pintar 

INGREDIENTES
500g de patatas para hervir (por ejemplo variedad Ágata)
50 g de mantequilla
1 yema de huevo
una pizca de sal
una puntita de nuez moscada 
1 huevo para pintar


RECEPTA

Pelem i rentem les patates i les bullim amb aigua abundant.  Un cop ben tendres fem un puré amb les patates, la mantega, el rovell d'ou, la sal i la nou moscada, que quedi ben fi.  Jo ho faig amb el passapurés per que no em quedi cap grumoll. 

Posem el nostre puré a una màniga pastissera amb boquilla d'estrella, jo faig servir la 2D de Wilton.  Formem pastissets amb el puré a sobre d'una safata per anar al forn folrada de paper de coure o d'una làmina de tefló o de silicona.  Millor que els pastissets no siguin molt i molt petits, se secarien de seguida i es bo que quedin tovets per dintre i cruixents per fora.

Un cop tenim el pastissets formats a la safata els pintem amb molta cura amb l'ou batut, això donarà el toc torradet  i cruixent.

Ara nomes ens queda fer-los al forn, a 180º durant uns deu minuts, però vigileu, ja sabeu que depèn del forn!  Han de quedar una mica torradets per les arestes, un cop els veieu a punt els traieu del forn i els serviu de seguida.  No deixeu de tastar-los, amb el gustet del rovell de l'ou, la mantega i la mica de nou moscada estan boníssims!

* Podeu fer el puré amb antelació, posar-lo a la màniga pastissera i guardar-lo a la nevera així preparat fins el moment de fer-lo servir.  Només us quedarà formar els pastissets, pintar-los i enfornar-los.

* Si no teniu la boquilla de la màniga ni ganes de fer-la servir podeu fer igualment la recepta, agafeu una bossa de plàstic,poseu a dintre el puré i talleu una punta de la bossa, aneu fent pilonets de puré amb aquesta màniga improvisada a la safata de forn folrada. Enlloc de quedar-vos els pastissets arrissats us quedaran en forma de merengues petits, un cop pintats amb l'ou i fets al forn amb el bonic color torradet també queden molt monos i estan igual de bons!


RECETA

Pelamos y lavamos las patatas y las hervimos con agua abundante. Una vez bien tiernas hacemos un puré con las patatas, la mantequilla, la yema de huevo, la sal y la nuez moscada, que quede bien fino. Yo lo hago con el pasapurés para que no me quede ningún grumo.

Ponemos nuestro puré en una manga pastelera con boquilla de estrella, yo uso la 2D de Wilton. Formamos pastelitos con el puré sobre una bandeja para el horno forrada de papel de cocer o de una lámina de teflón o de silicona. Mejor que los pastelitos no sean  muy pequeños, se secan enseguida y es bueno que queden blanditos por dentro y crujientes por fuera.

Una vez tenemos los pastelitos formados en la bandeja los pintamos con mucho cuidado con el huevo batido, esto dará el toque tostado y crujiente.

Ahora solo nos queda hacer en el horno, a 180º durante unos diez minutos, pero cuidado, ya sabéis que depende del horno! Deben de quedar un poco tostados por las aristas, una vez los veáis a punto los retiráis del horno y los servís enseguida. No dejéis de probarlos, con el gustito de la yema de huevo, la mantequilla y la pizca de nuez moscada están buenísimos!

* Podéis hacer el puré con antelación, ponerlo en la manga pastelera y guardarlo en la nevera así preparado hasta el momento de usarlo. Sólo os quedará formar a los pastelitos, pintarlos y hornear los mismos.

* Si no tenéis la boquilla de la manga ni ganas de usarla podéis hacer igualmente la receta, tomad una bolsa de plástico, poner dentro el puré y cortar una punta de la bolsa, id haciendo montoncitos de puré con esta manga improbisada en la bandeja de horno forrada. En lugar de quedarse los pastelitos rizados os quedarán en forma de merengues pequeños, como suspiros. Una vez pintados con el huevo y hechos al horno con el bonito color tostado también quedan muy monos y están igual de buenos!