Receptes per Nadal: Salsa de taronja - Recetas de Navidad: Salsa de naranja


 Una altra salsa per acompanyar carns per a aquests dies de festa, o per a qualsevol ocasió en que vulgueu quedar molt bé. Les salses són una meravella, sense gaire esforç aconsegueixen elevar els nostres plats a una altra categoria i dotar-los d'una gran sofisticació i elegància.  A més són receptes molt agraïdes, es poden deixar fetes amb antelació i escalfar-les a l'últim moment i sempre queden bé.
Aquesta que us porto avui no es gaire pesada, us vestirà perfectament un plat de carn com un maigret, un confit, un pollastre o gall d'indi al forn, un llom farcit o un filet de porc i sense aportar sensació de pesadesa ja que  resulta molt  fresca. Tasteu-la i jo ho veureu!

Otra salsa para acompañar carnes para estos días de fiesta, o para cualquier ocasión en que deseéis quedar muy bien. Las salsas son una maravilla, sin mucho esfuerzo consiguen elevar nuestros platos a otra categoría y dotarlos de una gran sofisticación y elegancia. Además son recetas muy agradecidas, se pueden dejar hechas con antelación y calentarlas en el último momento y siempre quedan bien.
Esta que os traigo hoy no es muy pesada, os vestirá perfectamente un plato de carne como un maigret, un confit, un pollo o pavo al horno, un lomo relleno o un solomillo de cerdo y sin aportar sensación de pesadez ya que resulta muy fresca. Probadla y yo lo veréis!

  INGREDIENTS
2 xalotes o una ceba
1 pastanaga grossa o 2 petites
el suc de 2 o 3 taronges
2 cullerades de licor de taronja
1 cullerada de mantega i una mica d'oli

INGREDIENTES 
2 chalotas o una cebolla 
1 zanahoria grande o 2 pequeñas 
el zumo de 2 o 3 naranjas 
2 cucharadas de licor de naranja  
1 cucharada de mantequilla y un poco de aceite
RECEPTA

Sofregim la ceba (o xalotes) i la pastanaga ben picades en la mantega amb una mica d'oli, un cop sofregides afegim el suc de les taronges i el licor de taronja, pujem el foc per tal que s'evapori l'alcohol i despres ho acabem de coure a foc lent.

Un cop està una mica reduït ho triturem tot amb la minipimer i ho tornem a posar a la paella, si cal reduir -ho més ho deixem coure a foc lent fins que ho tinguem al nostre gust,. Cal tenir en compte que sempre s'espesseeix més en refredar.   Si ens ha quedat massa espès podem afegir una mica de suc de taronja i escalfar-ho sense que arribi a bullir.

Una salsa molt lleugera i refrescant que us anirà molt bé per acompanyar plats d'aus com un magret d'ànec o un confit, també un pollastre o un gall d'indi al forn i també lliga molt bé amb la carn de porc, un llom farcit o un filet de porc us quedaran divins amb aquesta salsa!


RECETASofreímos la cebolla (o chalotas) y la zanahoria bien picadas en la mantequilla con un poco de aceite, una vez sofritas añadimos el zumo de las naranjas y el licor de naranja, subimos el fuego para que se evapore el alcohol y despues lo acabamos de cocer a fuego lento.

Una vez está un poco reducido lo trituramos todo con la minipimer y lo volvemos a poner en la sartén, si es necesario reducir-lo más lo dejamos cocer a fuego lento hasta que lo tengamos a nuestro gusto,. Hay que tener en cuenta que siempre se espesa más en enfriar. Si nos ha quedado demasiado espeso podemos añadir un poco de zumo de naranja y calentarlo sin que llegue a hervir.

Una salsa muy ligera y refrescante que os irá muy bien para acompañar platos de aves como un magret de pato o un confit, también un pollo o un pavo al horno y también liga muy bien con la carne de cerdo, un lomo relleno o un filete de cerdo os quedarán divinos con esta salsa!