Cors de pasta de full farcida - Corazones de hojaldre rellenos


Una altra recepta d'aperitiu fet amb pasta de full  que podeu fer aquest cap de setmana. Es fan en un momentet i queden d'allò més bonic, les fotos no són massa bones però us podeu fer una idea de com són de macos i de com estan de bons.  Jo els he fet amb tres farcits diferents, pernil salat, olivada amb tomata i pesto de rúcula i nous però podeu posar altres farcits i aprofitar les restes d'embotit o d'alguna salsa que tingueu per la nevera.  Ja sabeu que la pasta de full sempre queda bé i es ideal per reciclar les restes que tenim rondant per casa, amb quatre coses pots aconseguir un aperitiu d'allò més delicat i elegant.  
Aquests cors es poden afegir a una safata d'aperitiu salats fets amb pasta de full, si en voleu veure més teniu una bona recopilació clicant aquí.

Otra receta de aperitivo hecho con hojaldre que podéis hacer este fin de semana. Se hacen en un momentito y quedan de lo más bonito, las fotos no son demasiado buenas pero os podéis hacer una idea de cómo son de bonitos y de cómo están de buenos. Yo los he hecho con tres rellenos diferentes, jamón serrano, olivada con tomate y pesto de rúcula y nueces pero podéis poner otros rellenos y aprovechar los restos de embutido o de alguna salsa que tengáis por la nevera. Ya sabéis que el hojaldre siempre queda bien y es ideal para reciclar los restos que tenemos rondando por casa, con cuatro cosas puedes conseguir un aperitivo de lo más delicado y elegante. 
Estos corazones se pueden sumar a una bandeja de aperitivos salados hechos con hojaldre, si queréis ver más opciones tenéis una buena recopilación clicando aquí.


INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
1 ou batut per pintar

Pels cors de pernil
1 paquet de pernil salat tallat fi
4 dàtils
un grapat de festucs picats

Pels cors de pesto de rúcula
5 cullerades de pesto de rúcula, la recepta la teniu aquí

Pels cors d'olivada amb tomata
un grapat d'olives negres sense pinyol
5 tomatetes cherry 
una culleradeta d'orenga sec
una culleradeta de tàperes
un gra d'all petit


INGREDIENTES
1 lámina de hojaldre
1 huevo batido para pintar

Para los corazones de jamón
1 paquete de jamón cortado fino
4 dátiles
un puñado de pistachos picados

Para los corazones de pesto de rúcula
5 cucharadas de pesto de rúcula, la receta la tenéis aquí

Para los corazones de olivada con tomate
un puñado de aceitunas negras sin hueso
5 tomatitos cherry
una cucharadita de orégano seco
una cucharadita de alcaparras
un diente de ajo pequeño


RECEPTA

Primer tallem la pasta de full en tres parts, amb cadascuna farem un tipus de cors diferents.  

Agafem una part de la pasta de full i l'estirem amb el corró, ha de quedar ben fina, seguidament la cobrim tota amb les llesques de pernil i per sobre repartim els festucs picats i els dàtils a trossets.


RECETA

Primero cortamos el hojaldre en tres partes, con cada haremos un tipo de corazones diferentes.

Tomamos una parte de la masa de hojaldre y la estiramos con el rodillo, debe quedar bien fina, seguidamente la cubrimos toda con las rebanadas de jamón y por encima repartimos los pistachos picados y los dátiles en trocitos.


Un cop tenim tot el farcit comencem a enrotllar la pasta per un extrem sense apretar massa, hem d'arribar fins a la meitat, no fins al final.  Seguidament comencem a enrotllar per l'altre extrem fins trobar-nos amb l'altra meitat que ja teniem enrotllada, de manera que ens quedarà un doble rotllo que haurem de guardar al congelador com amínim mitja hora, ha de quedar semi congelat per poder tallar-lo més fàcilment.

Una vez tenemos todo el relleno empezamos a enrollar la pasta por un extremo sin apretar demasiado, tenemos que llegar hasta la mitad, no hasta el final. Seguidamente comenzamos a enrollar por el otro extremo hasta encontrarnos con la otra mitad que ya teníamos enrollada, por lo que nos quedará un doble rollo que tendremos que guardar en el congelador como mínimo media hora, debe quedar semi congelado para poder cortarlo más fácilmente.


Un cop que ja el tenim semicongelat el podem traure de la nevera i tallar-lo en rodanxes no massa primes, d'uns dos centimetres i mig.  Preparem una safata per anar al forn folrada amb paper de forn i anem colocant els cors a al safata, els donem forma de cor pessigant la part de sota i separant i arrodonint una mica els dos dobles rotlles, ja veureu que de seguida us quedaran bé.  si els aixafem una mica amb el palmell de la ma ens quedaran més perfectes.  

Nomès ens quedarà pintar-los amb l'ou batut i enfornar amb el forn preescalfat a 180º durant uns quinze minuts aproximadament, aneu vigilant i quan els veieu daurats es que ja els teniu a punt.


Una vez que ya lo tenemos semicongelado lo podemos sacar de la nevera y cortarlo en rodajas no muy delgadas, de unos dos centímetros y medio. Preparamos una bandeja para el horno forrada con papel de horno y vamos colocando los corazones en la bandeja, les damos forma de corazón pellizcando la parte de abajo y separando y redondeando un poco los dos dobles rollos, ya veréis que enseguida os quedarán bien . si los aplastamos un poco con la palma de la mano nos quedarán aún más perfectos.

Sólo nos quedará pintarlos con el huevo batido y hornear con el horno precalentado a 180º durante unos quince minutos aproximadamente, id vigilando y cuando los veáis dorados es que ya los tenéis a punto.


Ara prepararem els cors de pesto de rúcula i nous. Prepararem el pesto si no el teniem japreparat amb antelació i el repartim pertota la superfície de la pasta de full que previament haurem estirat amb un corró com abans hem fet amb els cors de pernil salat.

Comencen a enrotllar la pasta per un extrem fins a la meitat, després per l'extrem oposat fina arribar al centre i que es trobin els dos dobles rotllos i els congelem una mitja hora. Passat aquest temps els traiem del congelador i els tallem en llesques d'uns dos centímetres i mig d'ample que disposarem a una safata de forn folrada amb paper especial i els donarem forma de cor igual que hem fet abans. nimès ens queda enfornar a 180ºfins que veiem que estan daurats, uns quinze minuts.


Ahora prepararemos los corazones de pesto de rúcula y nueces. Preparamos el pesto si no lo teníamos ya preparado con antelación i lo repartimos por toda la superficie del hojaldre que previamente habremos estirado con un rodillo como hicimos con los corazones de jamón serrano.  

Comenzamos  a enrollar la pasta por un extremo hasta la mitad, luego por el extremo opuesto hasta llegar al centro i que se encuentren los dos dobles rollos y los congelamos una media hora.  Pasado este tiempo sacamos la preparación del congelador y cortamos rebanadas de unos dos centímetros y medio de grueso que colocaremos en una bandeja de horno forrada de papel especial y les daremos forma de corazón igual que antes. Solo nos queda hornear a 180º hasta que vamos que están dorados, unos quince minutos.


Anem pels cors d'olivada, triturem tots els ingredients del farcit amb la minipimer i extenem la pasta que hem obtingut per sobre de la làmina de pasta de full previament estirada amb un corró.  L'enrotllem igual que les vegades anteriors, la semicongelem, tallem llesques i les disposem a una safata de forn folrada de paper de forn donant-los forma de cor  igual que hem fet abans. Els pintem amb ou batut i enfornem fins que estiguin daurats.

Vamos por los corazones de olivada, trituramos todos los ingredientes del relleno con la minipimer y extendemos la pasta que hemos obtenido por encima de la lámina de hojaldre previamente estirada con un rodillo. Lo enrollamos igual que las veces anteriores, la semicongelamos, cortamos rebanadas y las disponemos en una bandeja de horno forrada de papel de horno dándoles forma de corazón al igual que hemos hecho antes. Los pintamos con huevo batido y horneamos hasta que estén dorados.


Proveu de fer aquests cors tan macos, ja veureu com sorpreneu als vostres convidats!

Provad de hacer estos corazones tan bonitos, ya veréis como sorprenderéis a vuestros invitados!