Empanada de pasta de full amb sardines - Empanada de hojaldre con sardinas


Una altra recepta amb pasta de full, extra ràpida i extra deliciosa!  Ara feia dies que no publicava cap recepta d'aquest tipus i ja sabeu que en sóc fan total, tant de les empanades com de la pasta de full i de les sardines, així que una recepta que reuneix tres de les meves obsessions, empanada de pasta de full amb sardines.
Aquest rotllo de pasta de full ja feia dies que el tenia rondant per la nevera, estava a punt de caducar i per això em vaig inventar aquesta empanada amb el que tenia per casa. Estava una mica resseca, per això i per que no vaig esperar per desenrotllar-la com sempre us dic que s'ha de fer se'm va esquerdar una mica la pasta, ja veieu que la coberta de l'empanada no es d'una sola peça si no que esta com trencada, aquí no queda malament però la veritat es que seria millor que no hagués passat, per això es important deixar temperar la pasta abans de manipular-la! Ains aquesta dona i les seves presses!

Otra receta con hojaldre ¡extra rápida y extra deliciosa! Ahora hacía días que no publicaba ninguna receta de este tipo y ya sabéis que soy fan total, tanto de las empanadas como de hojaldre y de las sardinas, así que una receta que reúne tres de mis obsesiones, empanada de hojaldre con sardinas.
Este rollo de hojaldre ya hacía días que lo tenía rondando por la nevera, estaba a punto de caducar y por eso me inventé esta empanada con lo que tenía por casa. Estaba un poco reseca, por eso y por que no esperé para desenrollarlo como siempre os digo que hay que hacer se me agrietó un poco la pasta, ya veis que la cubierta de la empanada no es de una sola pieza sino que ésta como rota, aquí no queda mal pero la verdad es que sería mejor que no hubiese pasado, por eso es importante dejar templar la pasta antes de manipularla. ¡Ains esta mujer y sus prisas!INGREDIENTS
1 lámina de pasta de full
300 g de sardines netes i sense espina (o qualsevol altre peix blau: verat, tonyina...)
un grapat d'olives verdes farcides d'anxova
1/2 ceba cuita al microones (la recepta la teniu aquí)
4 cullerades de tomàquet sofregit, casolà o de pot. 
sal i pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra
dos ous durs més un ou batut per pintar la pasta
sèsam per decorar
jo no li vaig posar perquè no en tenia però un grapat de pinyons aquí quedarien de luxe

INGREDIENTES 
1 lámina de hojaldre 
300g de sardinas limpias y sin espina (o cualquier otro pescado azul: caballa, atún ...) 
un puñado de aceitunas verdes rellenas de anchoa 
1/2 cebolla cocida en el microondas (la receta la tenéis aquí) 
4 cucharadas de tomate sofrito, casero o de bote. 
sal y pimienta negra recién molida 
aceite de oliva virgen extra 
dos huevos duros más un huevo batido para pintar la pasta 
sésamo para decorar 
yo no le puse porque no tenía pero un puñado de piñones aquí quedarían de lujo.


RECEPTA

Deixem temperar la pasta de full!  A no ser que no us importi que se us esquerdi...  Un cop la tenim a temperatura ambient la desenrotllem i la partim per la meitat, una meitat serà la base i l'altra meitat la coberta de la nostra empanada.

Cobrim la base amb la salsa de tomata, a sobre posem els filets de sardina nets, si us emprenyen les espines podeu treure-les amb unes pinces, jo no ho faig perquè trobo que quasi no es noten i tenen moltíssim calci, penseu que l'aliment que té més calci són les sardines de llauna per la seva espina precisament.  Per cert també es pot fer servir sardines de llauna per aquesta recepta, aleshores seria una recepta de Falsarius Chef total!.

A sobre de les sardines repartim els ous bullits tallats a trossets i a sobre les olives. salpebrem tot el farcit i el reguem amb un filet d'oli d'oliva.

Tapem l'empanada amb la meitat de la pasta de full que teníem reservada a aquest efecte i la pintem amb l'ou batut.  Repartim per sobre les llavors de sèsam i ja pot anar al forn preescalfat a 200º durant uns vint minuts o fins que veieu que ja està daurat per sobre.  Una recepta la mar de fàcil i la mar de bona!RECETA

Dejamos templar el hojaldre! A menos que no te importe que se te agriete... Una vez lo tenemos a temperatura ambiente lo desenrollamos y lo partimos por la mitad, una mitad será la base y la otra mitad la cubierta de nuestra empanada.

Cubrimos la base con la salsa de tomate, encima ponemos los filetes de sardina limpios, si os molestan las espinas podéis quitarlas con unas pinzas, yo no lo hago porque creo que casi no se notan y tienen muchísimo calcio, pensad que el alimento que tiene más calcio son las sardinas de lata por su espina precisamente. Por cierto también se puede usar sardinas de lata para esta receta, entonces sería una receta de Falsarius Chef total !.

Encima de las sardinas repartimos los huevos hervidos cortados en trocitos y encima las aceitunas. salpimentamos todo el relleno y lo regamos con un hilo de aceite de oliva.

Tapamos la empanada con la mitad de la masa de hojaldre que teníamos reservada al efecto y la pintamos con el huevo batido. Repartimos por encima las semillas de sésamo y ya puede ir al horno precalentado a 200º durante unos veinte minutos o hasta que veáis que ya está dorado por encima. Una receta la mar de fácil y la mar de buena!