Bombons de figues i fruits secs - Bombones de higos y frutos secos


Aquests boobns de figues farcits de fruits secs i banyats en xocolata estan de vici viciós, de veritat, boníssims!  Es poden prendre de postres com si fossin trufes, quatre o cinc en un platet acompanyats d'una bola de gelat de vainilla o d'una mica de nata o també per acompanyar el café, per preparar un bonic regal... No deixeu de fer-los perque estan realment bons i  a més, es fan en un tres i no res!


Estos bombones de higos rellenos de frutos secos y bañados en chocolate están de vicio vicioso, de verdad ¡buenísimos! Se pueden tomar de postre como si fuesen trufas, cuatro o cinco en un platito acompañados de una bola de helado de vainilla o de un poco de nata o también para acompañar el café, para preparar un bonito regalo... No dejéis de hacerlos porque están realmente buenos y además ¡se hacen en un periquete! INGREDIENTS
Figues seques
Ametlles torrades i pelades
Avellanes torrades i pelades (les meves de Brunyola i torrades amb llenya comprades a la botiga Sabors del mercat del LLeó)
Xocolata de cobertura


No poso quantitats perquè depèn  dels bombons que vulgueu fer, si són per prendre com a postres es poden servir  quatre bombons per persona acompanyats d’una bola de gelat de vainilla o d’una mica de nata, com si fossin trufes.  També els podeu fer per acompanyar el cafè i són una idea genial per posar-los a una caixeta mona i regalar-los.INGREDIENTES
Higos secos
Almendras tostadas y peladas
Avellanas tostadas y peladas (las mias de Brunyola y tostadas con leña, compradas en la tienda Sabors del mercado del León)
Chocolate de cobertura

No pongo cantidades porque depende de los bombones que deseéis hacer, si son para tomar como postre se pueden servir cuatro bombones por persona acompañados de una bola de helado de vainilla o de un poco de nata, como si fueran trufas. También se pueden hacer para acompañar el café y son una idea genial para ponerlos en una cajita mona y regalarlos.RECEPTA

Preparem les figues, triant-les que estiguin senceres, millor si conserven la cueta, i que siguin totes d’una mida aproximada, no massa gran ja que és ideal que es pugui  posar tot sencer a la boca, “de mossegada”.


Preparem un bol amb les avellanes, una per cada figa, ben pelades i senceres.  Preparem també un bol amb les ametlles, igualment una per cada figa, ben pelades i senceres.

Fem un tall petit per sota a les figues i introduïm una ametlla i una avellana, de manera que quedi tancat per sota i després posem la figa dreta intentant donar-li una forma maca. Ho repetim amb totes les figues i les anem reservant, es fa molt ràpid ja ho veureu.

Preparem la cobertura de xocolata escalfant a foc molt suau la xocolata picada, la mantega i la nata.  Un cop la tinguem ben líquida hem de banyar amb ella les figues farcides.

 Per fer-ho més fàcil va molt bé posar la xocolata desfeta a un recipient estret i una mica alt, com una flamera individual o un gotet petit dels de tallat d’abans, sinó podeu fer-ho amb un got de vidre de iogurt.  Així us serà molt fàcil anar introduint les figues i que quedin ben cobertes de xocolata sense malbaratar-ne gaire.

Banyem totes les figues en xocolata i les deixem refredar a sobre d’una làmina de tefló, de silicona o de paper d’anar al forn.  Un cop estiguin ben fredes i la cobertura sòlida les anem posant a dintre de paperines de bombó i les guardem a un taper a la nevera.  RECETA

Preparamos los higos, eligiendo los que estén enteros, mejor si conservan el rabillo, y que sean todos de un tamaño aproximado, no demasiado grande ya que es ideal que se pueda poner todo entero en la boca, "de mordisco".

Preparamos un bol con las avellanas, una por cada higo, bien peladas y enteras. Preparamos también un bol con las almendras, igualmente una por cada higo, bien peladas y enteras.

Hacemos un corte pequeño por debajo a los higos y introducimos una almendra y una avellana, de manera que quede cerrado por debajo y luego ponemos el higo derecho intentando darle una forma bonita. Lo repetimos con todos los higos y los vamos reservando, se hace muy rápido ya lo veréis.

Preparamos la cobertura de chocolate calentando a fuego muy suave el chocolate troceado, la mantequilla y la nata. Una vez la tengamos bien líquida debemos bañar con ella los higos rellenos.

 Para hacerlo más fácil va muy bien poner el chocolate en un recipiente estrecho y un poco alto, como una flanera individual o un vasito pequeño de los de cortado de antes, sino puedes hacerlo con un vaso de vidrio de yogur. Así os será muy fácil ir introduciendo los higos y que queden bien cubiertos de chocolate sin derrochar  mucho chocolate.

Bañamos todas los higos en chocolate y los dejamos enfriar sobre una lámina de teflón, de silicona o de papel de horno. Una vez estén bien fríos y la cobertura sólida los vamos poniendo dentro de cucuruchos de bombón y los guardamos en un tuper en la nevera.