Amanida de remolatxa amb nous i comí amb formatge feta i oli de nous - Ensalada de remolacha con nueces y comino con queso feta y aceite de nueces


Jo em pensava que no m'agradava la remolatxa però es perquè nomes l'havia menjat cuita, o d'aquelles de pot que venen per l'amanida... L'altre dia una companya de feina me la va deixar provar crua i em va entusiasmar! Res a veure amb aquells pots insípids i avinagrats que venen. Nomes em faltava llegir la recomanació d'aquesta amanida de remolatxa a un article de "El Comidista" per desitjar provar-la de seguida, i haig de dir que és una meravella.  La combinació cruixent-cremòs, dolç-salat, la suavitat de l'oli de nous... Una autèntica delícia, l'heu de provar!

Yo creía que no me gustaba la remolacha pero es porque sólo la había comido recocida, o de aquellas de bote que vienen para la ensalada ... El otro día una compañera de trabajo me la dejó probar cruda y me entusiasmó! Nada que ver con aquellos botes sosos y avinagrados. Sólo me faltaba leer la recomendación de esta ensalada de remolacha en un artículo de "El Comidista" para desear probarla enseguida, y tengo que decir que es una maravilla. La combinación crujiente-cremoso, dulce-salado, la suavidad del aceite de nueces ... Una auténtica delicia, tenéis que probarlo!


INGREDIENTS
2 remolatxes grans (uns 600 g) 
30 g de nous pelades 
1/2 culleradeta de comí en pols 
1 culleradeta de vinagre de Módena 
1 culleradeta de suc de llimona 
4 cullerades d'oli de nous 
Sal i pebre negre acabat de moldre
200 gr de formatge feta

INGREDIENTES 
2 remolachas grandes (unos 600 g) 
30 g de nueces peladas 
1/2 cucharadita de comino en polvo 
1 cucharadita de vinagre de Módena 
1 cucharadita de zumo de limón 
4 cucharadas de aceite de nueces 
Sal y pimienta negra recién molida
200 g de queso feta


RECEPTA
Peleu les remolatxes i talleu-les a làmines fines amb una mandolina o un ganivet afilat. 
Piqueu les nous en un morter i barregeu-les amb el comí, el vinagre, el suc de llimona, l'oli, sal i pebre. 
Barregem l'amanit amb la remolatxa, ho remenem molt bé per que quedin tots els talls ben impregnats i ho deixem reposar uns 20 minuts com a mínim. Això ho fem per a que s'estovin les làmines de remolatxa i es barregin els sabors.
Abans de servir corregim de sal i vinagre. Ho servim amb formatge feta esmicolat i trossets de nous per sobre i regat amb una mica més d'oli de nous.  Ja veureu com és deliciós!

Si voleu veure més receptes d'amanides les teniu totes aqui:  AMANIDES  
Aquesta recepta d'amanida de remolatxa  l'he vist aquí

RECETA 
Pelar las remolachas y cortarlas en láminas finas con una mandolina o un cuchillo afilado. 
Picar las nueces en un mortero y mezclarlas con el comino, el vinagre, el zumo de limón, el aceite, sal y pimienta. 
Mezclamos el aliño con la remolacha, lo removemos muy bien para que queden todos los cortes bien impregnados y lo dejamos reposar unos 20 minutos como mínimo. Esto lo hacemos para que se ablanden las láminas de remolacha y se mezclen los sabores. 
Antes de servir corregimos de sal y vinagre. Lo servimos con queso feta desmenuzado y trocitos de nueces por encima y regado con un poco más de aceite de nueces. Ya veréis como es delicioso! 

Si queréis ver más recetas de ensaladas las tenéis todas aqui  ENSALADAS

Esta receta de ensalada de remolacha la he visto aquí