Capuccino de carbassó i ricotta - Capuchino de calabacín y ricottaPer fi sembla que arriba el bon temps! Els dies de sopes fredes, gazpatxos, gelats... així que he preparat aquest capuccino fred per inaugurar la temporada.  El nom de capuccino li ve per l'efecte d'escuma blanca que fa la crema de ricotta a sobre de la crema tan verda de carbasó, recorda a un capuccino de veritat y queda molt chic posar-li capuccino a una crema salada, oi? Quan vaig veure aquesta recepta em va encantar, sabia que la trobaria deliciosa, y realment ho és, una delicia!  Tant la crema de carbasó com l'escuma de ricotta porten alfabrega així que ja us podeu imaginar com m'agrada aquesta recepta!

Por fin parece que llega el buen tiempo! Los días de sopas frías, gazpachos, helados ... Así que he preparado este capuchino frío para inaugurar la temporada. El nombre de capuchino le viene por el efecto de espuma blanca que hace la crema de ricotta encima de la crema tan verde de calabacín, recuerda a un capuchino de verdad y queda muy chic ponerle capuchino a una crema salada ¿verdad ? Cuando vi esta receta me encantó, sabía que la encontraría deliciosa, y realmente lo es, una delicia! Tanto la crema de calabacín como la espuma de ricotta llevan albahaca así que ya os podéis imaginar cómo me gusta esta receta!INGREDIENTS
4 carbassons mitjans
12 cdes de ricotta
12 fulles d'alfàbrega mitjanes
2 llesques molt primes de pernil
2 cdes. d'ametlles filetejades
1 gra d'all petit
oli d'oliva verge extra
sal i pebre

INGREDIENTES 
4 calabacines medianos 
12 cdas de ricotta 
12 hojas de albahaca medias 
2 rebanadas muy delgadas de jamón 
2 cdas. de almendras fileteadas 
1 diente de ajo pequeño 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta


RECEPTA
Rentar el carbassó, tallar-lo a daus i fregir-lo a una paella amb 2 cullerades d'oli d'oliva i l'all picat . Tan aviat com agafi color el cobrim amb molt poca aigua i el cuinem a foc mitjà durant 5 minuts.
Ho batem tot amb 8 fulles d'alfàbrega per obtenir una crema, afegim sal i pebre.
Ho aboquem en els pots de vidre, ho deixem refredar i ho guardem al congelador durant 10 a 20 minuts per evitar que les capes es barregin i després mantenir en fred fins 30 minuts abans de servir.
Mentrestant anem pels xips de pernil i les amentlles torrades, que ens donaran el toc cruixent i els contrastos de sabors. Escalfem una paella i rostim durant uns minuts les ametlles, remenant de tant en tant ja que tan sols han d'agafar una mica de color, les reservem. A la mateixa paella encara calenta, posem el pernil i cuinem uns minuts fins que s'assequi i es torni cruixent. Ho reservem també.
Barrejem la ricotta amb 4 fulles d'alfàbrega picades, sal i pebre. Ho mantenim cobert amb plàstic fins al moment de servir.
Poc abans de servir, posem la crema de ricotta sobre la crema de carbassó amb una mànega pastissera o amb cura amb una cullera. Escampem per sobre les ametlles torrades i els xips de pernil .


RECETA
Lavar el calabacín, cortarlo en dados y freír a una sartén con 2 cucharadas de aceite de oliva y el ajo picado. Tan pronto como tome color lo cubrimos con muy poca agua y lo cocinamos a fuego medio durante 5 minutos .
Lo batimos todo con 8 hojas de albahaca para obtener una crema, añadimos sal y pimienta .
Lo vertemos en los tarros de cristal, lo dejamos enfriar y lo guardamos en el congelador durante 10 a 20 minutos para evitar que las capas se mezclen y luego mantener en frío hasta 30 minutos antes de servir.
Mientras vamos por chips de jamón y las almendras tostadas, que nos darán el toque crujiente y los contrastes de sabores . Calentamos una sartén y asamos durante unos minutos las almendras, removiendo de vez en cuando ya que tan sólo tienen que coger un poco de color y las reservamos . En la misma sartén aún caliente , ponemos el jamón y cocinamos unos minutos hasta que se seque y se vuelva crujiente. Lo reservamos también.
Mezclar la ricotta con 4 hojas de albahaca picadas, sal y pimienta. Lo mantenemos cubierto con plástico hasta el momento de servir.
Poco antes de servir, ponemos la crema de ricotta sobre la crema de calabacín con una manga pastelera o con cuidado con una cuchara . Esparcimos por encima las almendras tostadas y los chips de jamón .


Aquesta és una crema freda que us encantarà, cremosa i cruixent, amb la dolçor de la ricotta i el salat del pernil, i tot aromatitzat sutilment amb l'alfabrega, una crema divina amb la que triomfareu sempre !
Aquesta recepta la vaig veure aquí
http://www.undejeunerdesoleil.com/2014/05/cappuccino-courgettes-ricotta-chips-jambon.html#more

Esta es una crema fría que os encantará, cremosa y crujiente, con la dulzura de la ricotta y el salado del jamón, y todo aromatizado sutilmente con la albahaca, una crema divina con la que triunfaréis siempre!
Esta receta la vi aquí
http://www.undejeunerdesoleil.com/2014/05/cappuccino-courgettes-ricotta-chips-jambon.html#more