Coca de iogurt, llimona i llavors de rosella - Bizcocho de yogur, limón i semillas de amapola


Amb aquesta recepta participo a Memòries d'una cuinera, havia de fer una recepta de coca de iogurt i justament feia molt de temps que tenia ganes de fer una coca de llimona i llavors de rosella. Ho he vist moltes vegades en blocs americans  i em cridava molt l'atenció així que de seguida sabia quina coca prepararia. La coca l'he banyat amb un almívar de llimona i he posat per sobre un glacejat també  de llimona. Està boníssima, si us agrada la llimona l'heu de provar, amb les llavors de rosella queda molt bona i amb el glacejat encara més. A casa ha tingut mooooolt d' èxit, no trigaré gens a repetir-la! 

Con esta receta participo en Memorias de una cocinera, tenía que hacer una receta de bizcocho de yogur y justamente hacía mucho tiempo que tenía ganas de hacer un bizcocho de limón y semillas de amapola. Lo he visto muchas veces en blogs americanos y me llamaba mucho la atención así que enseguida supe qué bizcocho prepararía. El bizcocho lo he bañado con un almíbar de limón y he puesto por encima un glaseado también de limón. Está buenísimo, si os gusta el limón tenéis que  probarlo, con las semillas de amapola queda muy bueno y con el glaseado aún más. En casa ha tenido muuuuucho éxito, no tardaré nada en repetirlo!

INGREDIENTS
225 gr de farina
2 culleradetes de llevat en pols
1 culleradeta de sal
1 iogurt
250 gr de sucre (jo sempre faig servir sucre amb aroma de vainilla, si no es el cas poseu també una mica d'aroma de vainilla)
4 ous
125 ml. d'oli
la pell ratllada de dues llimones
1 cullerada de llavors de rosella

Per a l'almívar i les llimones confitades
1 llimona en rodanxes fines i sense llavors
125 ml. d'aigua
125 gr de sucre
75 ml. de suc de llimona

Per al glacejat de llimona
Dues cullerades de l'almívar de llimona
70 gr de sucre glaç


INGREDIENTES  
225 gr de harina  
2 cucharaditas de levadura en polvo  
1 cucharadita de sal  
1 yogur  
250 gr de azúcar (yo siempre uso azúcar con aroma de vainilla, si no es el caso poner también un poco de aroma de vainilla)  
4 huevos  
125 ml. de aceite  
la piel rallada de dos limones  
1 cucharada de semillas de amapola

Para el almíbar y los limones confitados  

1 limón en rodajas finas y sin semillas  
125 ml. de agua  
125 gr de azúcar
75 ml. de jugo de limón

Para el glaseado de limón  

Dos cucharadas del almíbar de limón  
70 gr de azúcar glas


RECEPTA
Primer cal tallar la llimona en rodanxes fines, traient les llavors i mirant de que no es trenquin ja que les farem servir per decorar la coca.
Posem a un recipient al foc 125 gr de sucre i 125 ml. d'aigua, ho portem a ebullició i hi afegim les rodanxes de llimona, ho deixem bullir suaument durant uns 25 minuts.
Ratllem dues llimones, amb una fem suc, per tenir els 75 ml. que ens caldran per l'almívar.
Barregem a un recipient els ingredients secs de la coca, la farina, la sal i el llevat. Que quedin ben barrejats.
Barregem a un altre recipient els ous, el sucre, el iogurt, l'oli, la pell ratllada de les llimones i les llavors de roselles.  Batem molt bé tots aquests ingredients.
Anem afegint els ingredients secs als ingredients humits, en dos o tres vegades, fins que quedi ben barrejat.
Amb una espumadera traiem les rodanxes de llimona de l'almívar i les posem a un colador.
Engreixem amb mantega un motllo desmuntable, retallem en paper de cuina un cercle de la mida del fons del motllo, el posem al fons del motllo i també l'engreixem per sobre.
Posem al fons del motllo les rodanxes de llimona confitades.

RECETA
Primero hay que cortar el limón en rodajas finas, quitando las semillas y mirando de que no se rompan las  rodajas ya que las usaremos para decorar el bizcocho.Ponemos en un recipiente al fuego 125 gr de azúcar y 125 ml. de agua, lo llevamos a ebullición y añadimos las rodajas de limón, lo dejamos hervir suavemente durante unos 25 minutos.Rallamos dos limones, con uno hacemos zumo, para tener los 75 ml. que necesitaremos para el almíbar.Mezclar en un recipiente los ingredientes secos del bizcocho, la harina, la sal y la levadura. ">Que queden bien mezclados.Mezclar en otro recipiente los huevos, el azúcar, el yogur, el aceite, la piel rallada de los limones y las semillas de amapolas. Batimos muy bien todos estos ingredientes.Vamos añadiendo los ingredientes secos a los ingredientes húmedos, en dos o tres veces, hasta que quede bien mezclado.Con una espumadera sacamos las rodajas de limón del almíbar y las ponemos en un colador.Engrasamos con mantequilla un molde desmontable, recortamos en papel de cocina un círculo del tamaño del fondo del molde, lo ponemos en el fondo del molde y también lo engrasamos por encima.Ponemos en el fondo del molde las rodajas de limón confitadas.Posem la massa de la coca al motllo i el fem al forn preescalfat a 200º durant uns 40 minuts,  o fins que en punxar-lo el palet amb que ho fem surti net.
Un cop fet el traiem del forn el deixem reposar 10 minuts. Desprès el desemmotllem i el deixem refredar una mica a sobre una reixeta, no del tot perquè per mullar-lo amb l'almívar va més bé que estigui una mica calent.
Si ha quedat molt boterut podem tallar-lo per a que quedi més uniforme, el posem a la plata de servir amb la part que estava al fons del motllo a sobre, que es vegin les llimones. Aixequem el paper que protegia la coca.

 Ponemos la masa del bizcocho en el molde y lo hacemos en el horno precalentado a 200 º durante unos 40 minutos, o hasta que al pincharlo el palito con que lo hacemos salga limpio.  
Una vez hecho lo sacamos del horno i lo dejamos reposar 10 minutos. Después lo desmoldamos y lo dejamos enfriar un poco sobre una rejilla, no del todo porque para bañarlo con el almíbar va más bien que esté un poco caliente.  
Si ha quedado muy abultado por el medio podemos recortarlo para que quede más uniforme, lo ponemos en la bandeja de servir con la parte que estaba en el fondo del molde encima, que se vean los limones. Levantamos el papel que protegía la torta.Afegim el suc de llimona a l'almívar i pintem amb ell la coca, abans li haurem fet uns foradets punxant amb un palet per que l'almívar penetri més bé. El banyem generosament.

Añadimos el zumo de limón al almíbar y pintamos con él el boizcocho, antes le habremos hecho unos agujeritos pinchando con un palillo para que el almíbar penetre mejor. Lo bañamos generosamente.
Preparem el glacejat barrejant el sucre glas amb dues cullerades d'almívar de llimona, el posem per sobre de la coca i deixem que s'assequi una mica. M'encanta el glacejat!  i aquest de llimona es deliciós, que bona que és aquesta coca, ja estic desitjant repetir-la, i a casa també ho estant desitjant!

Preparamos el glaseado mezclando el azúcar glas con dos cucharadas de almíbar de limón, lo ponemos por encima de la torta y dejamos que se seque un poco. Me encanta el glaseado, y este de limón es delicioso, ¡Que bueno que es este bizcocho! Ya estoy deseando repetirlo, ¡y en casa también lo están deseando!Mireu que maca que queda per dintre, té un tall espectacular!  I les llimones confitades de sobre són una delícia també. Si la feu segur que us encantarà com a nosaltres, no ho dubteu! 

Mirad que bonita que queda por dentro, ¡tiene un corte espectacular! Y los limones confitados por encima son una delicia también. Si la hacéis seguro que os encantará como nosotros, ¡no lo dudéis!La recepta l'he adaptat d'una que vaig veure aquí
http://www.itsnotjustabouttherecipe.com/2012/06/whats-in-oven-ina-loves-lemons-so-do-i.html
Si voleu veure més receptes de pans de pessic us recomano aquest de xocolata amb glasejat de xocolata, és la bomba! Bundt Cake de xocolata amb glasejat de xocolata.  O aquest de mores i llimona que es també deliciós Bundt Cake de mores i llimona

Receta adaptada de una que vi aquí
http://www.itsnotjustabouttherecipe.com/2012/06/whats-in-oven-ina-loves-lemons-so-do-i.html .
Si queréis ver más recetas de bzcochos os recomiendo este de chocolate con glaseado de chocolate, ¡és la bomba! Bundt cake de chocolate con glaseado de chocolate.   O este de moras i limón que es también delicioso Bundt Cake de moras i limón.