Musclos amb dues salses - Mejillones con dos salsas

2

Una altra recepta d'un entrant fred de musclos, com els musclos amb vinagreta, es que venen tant bé a l'estiu quan fa calor!  I més si hem estat en remull, al mar o a la piscina, arribar a casa i trobar-te aquest plat no té preu!  Aquesta recepta me la va explicar una amiga, la Bibianna, en un curs de cuina en que varem coincidir, tot i que aquesta era d'un curs anterior que jo no vaig fer, em va dir que tothom es quedava amb la boca oberta de tan maca que queda i a més està boníssima.  Ho puc corroborar, és una monada de plat, ben vistós, i a més està tremendament bo! Un entrant de luxe i una manera ben econòmica de menjar marisc.  En un plis tindràs un plat deliciós, nomes et quedarà posar-lo a la nevera i esperar que vinguin els convidats o la família a felicitar-te per aquest meravellós plat. Prova-ho i ja veuràs quin èxit!  A més aquestes salses els pots fer servir per molts altres plats, són genials!

Otra receta de un entrante frío de mejillones, como los mejillones con vinagreta, es que vienen tan bien en verano cuando hace calor! Y más si hemos estado en remojo, en el mar o en la piscina, llegar a casa y encontrarte este plato no tiene precio! Esta receta me la explicó una amiga, Bibianna, en un curso de cocina en que coincidimos, aunque esta era de un curso anterior que yo no hice, me dijo que todo el mundo se quedaba con la boca abierta de tan bonita que queda y además está buenísima. Lo puedo corroborar, es una monada de plato, bien vistoso, y además está tremendamente bueno! Un entrante de lujo y una manera muy económica de comer marisco. En un plis tendrás un plato delicioso, solo te quedará ponerlo en la nevera y esperar que vengan los invitados o la familia a felicitarte por este maravilloso plato. Pruébalo y ya verás qué éxito! Además estas salsas las puedes usar para mchos otros platos, son geniales!INGREDIENTS

1 quilo de musclos
2 grans d'all 
unes branques de julivert

Per la salsa rosada
tres cullerades de maionesa 
mitja remolatxa petita crua (es pot fer amb remolatxa cuita però ni el gust ni el color són tan bons)
mitja culleradeta de comí

Per la salsa verda
tres cullerades de maionesa
dues cullerades de fulles de julivert
mig all 


INGREDIENTES 

1 kilo de mejillones 
2 dientes de ajo 
unas ramas de perejil 

Para la salsa rosada 
tres cucharadas de mayonesa 
media remolacha pequeña cruda (se puede hacer con remolacha cocida pero ni el sabor ni el color son tan buenos) 
media cucharadita de comino 

Para la salsa verde 
tres cucharadas de mayonesa 
dos cucharadas de hojas de perejil 
medio ajoRECEPTA

Posem a una olla prou alta com per que sobri la meitat tots els musclos ben nets, els dos alls sencers amb la pell i aixafats i també les  branquetes de julivert, tapem l'olla i la portem al foc. De seguida que veiem que els musclos es comencen a obrir sacsejem una mica l'olla per ajudar a que es puguin obrir tots. Trigarem molt poca estona, uns cinc minuts en total, de seguida que es comencin a obrir en un parell de minuts haurem de retirar l'olla del foc,  del contrari ens quedarien massa cuits els musclos.

Un cop ho tinguem traiem els musclos de l'olla per evitar que es continuin fent amb el vapor, els anem treien amb una espumadera per no malgastar el suc que han deixat que, ben colat, es pot fer servir per una altra preparació, com un arròs per exemple, si no el feu servir de seguida el podeu congelar. Reservem els musclos per tal que es vagin refredant i anem per les salses.

Salsa rosada
Posem al vas de la batedora la remolatxa, el comí i la maionesa, ho batem fins que ens quedi una salsa ben llisa.

Salsa verda
Posem al vas de la batedora el julivert, l'all i la maionesa, ho batem fins que ens quedi una salsa ben llisa.

Fàcil, oi?  Ara nomès ens queda muntar el plat, disposem els musclos a una safata de forma decorativa i anem posant per sobre de cada musclo una culleradeta de salsa rosada o bé verda, podeu fer la meitat de la safata de cada color o de forma alterna, com jo ho he fet, de qualsevol manera queda ben vistós i de gust es deliciós, ja ho veureu!

No us perdeu tampoc aquests altres entrants freds que es poden deixar fets i que us faran quedar molt bé:  duo de dips, de harissa i de pesto de festuc, hummus de pebrot escalivat, bruschetta o pastanagues mini amb tzatziki, tots són deliciosos!RECETA 

Ponemos una olla lo suficientemente alta como para que sobre la mitad todos los mejillones bien limpios, los dos ajos enteros con la piel y aplastados y también las ramitas de perejil, tapamos la olla y la llevamos al fuego. En seguida que vemos que los mejillones se empiezan a abrir sacudimos un poco la olla para ayudar a que se puedan abrir todos. Tardaremos muy poco tiempo, unos cinco minutos en total, en cuanto se empiecen a abrir en un par de minutos tendremos que retirar la olla del fuego, de lo contrario nos quedarían demasiado cocidos los mejillones. 

Una vez lo tengamos sacamos los mejillones de la olla para evitar que se sigan haciendo con el vapor, los vamos sacaban con una espumadera para no desperdiciar el jugo que han dejado que, bien colado, se puede utilizar para otra preparación, como un arroz por ejemplo, si no lo vais ha utilizar en seguida se puede congelar. Reservamos los mejillones para que se vayan enfriando y vamos por las salsas. 

Salsa rosada 
Ponemos en el vaso de la batidora la remolacha, el comino y la mayonesa, lo batimos hasta que nos quede una salsa bien lisa. 

Salsa verde 
Ponemos en el vaso de la batidora el perejil, el ajo y la mayonesa, lo batimos hasta que nos quede una salsa bien lisa. 

Fácil, ¿verdad? Ahora sólo nos queda montar el plato, disponemos los mejillones en una bandeja de forma decorativa y vamos poniendo por encima de cada mejillón una cucharadita de salsa rosada o verde, podéis hacer la mitad de la bandeja de cada color o de forma alterna, como yo lo he hecho, de cualquier manera queda bien vistoso y de sabor es delicioso, ya lo veréis! 

No os pierdáis tampoco esos otros entrantes fríos que se pueden dejar hechos y que os harán quedar muy bien: dúo de dips, de harissa y de pesto de pistacho, hummus de pimiento asado, bruschetta o zanahorias mini con tzatziki, todos son deliciosos!