Pebrots farcits provençals - Pimientos rellenos provenzales


Pebrots farcits al forn - Pimientos rellenos al horno
Els pebrots farcits són una recepta molt clàssica però amb aquest farcit tan "provençal"  jo no els havia vist mai, i no poden estar més bons! Tenen uns ingredients que els hi donen un gust potent i saborós, gens tímid!  Porten ceba confitada, formatge de cabra, especies i olives verdes i negres, en el meu cas d'Aragó ja que a la meva zona no puc trobar les famoses olives de Niça, que són les que porta la recepta original. Ja us vaig parlar d'elles a la recepta de la Pissaladière, el gran clàssic de la Provença i la Costa Blava, una oliva amb denominació d'origen controlada i de la qual els productors han de complir uns requisits molt estrictes per garantir la qualitat, son moooolt bones!   Tot i que les d'Aragó són meravelloses també però m'agradaria trobar les de Niça, per variar i donar un toc més provençal a les meves receptes.
Aquesta recepta tan bona es molt i molt fàcil de fer, el farcit es fa en un plis i després nomes cal deixar-los fer al forn, recorden una mica a la recepta grega de carbassons  farcits de feta i nous, però en aquest cas en clau sud de França, En tot cas una recepta ben assolellada i estival, ideal per aprofitar els últims dies de pebrots de temporada, aquests, com no, són de La Coromina, de cultiu  ecològic, si podeu no ho dubteu, la vostra salud i el vostre paladar us ho agrairan!
 Aquesta és una altra recepta extreta del meravellós llibre de Karin Leiz, "Las verduras de muchas maneras", una delícia de llibre, i el millor es que està ple de boníssimes receptes de verdures a quina millor. Els que no us agraden les verdures o les cuineu sempre igual hauríeu de veure'l, mai més diríeu que les verdures son avorrides!  Mireu si no aquesta recepta de vichyssoise, aquests carbassons farcits d'arròs a la grega o aquest  púding de bledes amb tomata i parmesà , agrada fins i tot als que odien les bledes!

 Los pimientos rellenos son una receta muy clásica pero con este relleno tan "provenzal" yo no los había visto nunca, y no pueden estar más buenos! Tienen unos ingredientes que les dan un sabor potente y sabroso, nada tímido! Llevan cebolla confitada, queso de cabra, especias y aceitunas verdes y negras, en mi caso de Aragón ya que en mi zona no puedo encontrar las famosas aceitunas de Niza, que son las que lleva la receta original. Ya os hablé de ellas en la receta de la Pissaladière, el gran clásico de la Provenza y la Costa Azul, una oliva con denominación de origen controlada y de la cual los productores deben cumplir unos requisitos muy estrictos para garantizar la calidad , son muuuuy buenas! Aunque las de Aragón son maravillosas también pero me gustaría encontrar las de Niza, para variar y dar un toque más provenzal a mis recetas.
Esta receta tan buena es muy, muy fácil de hacer, el relleno se hace en un plis y luego sólo hay que dejarlos asar al horno, recuerdan un poco a la receta griega de calabacines rellenos de feta y nueces, pero en este caso en clave sur de Francia, en todo caso una receta bien soleada y estival, ideal para aprovechar los últimos días de pimientos de temporada. Estos, como no, son de La Coromina, de cultivo ecológico, si podéis no lo dudéis, vuestra salud y vueestro paladar os lo agradecerán!
Esta es otra receta extraída del maravilloso libro de Karen Leiz, "Las verduras de muchas maneras", una delicia de libro, y lo mejor es que está lleno de buenísimas recetas de verduras a cual mejor. Los que no os gustan las verduras o las cocináis siempre igual deberíais verlo ¡nunca más diríais que las verduras son aburridas! Mirad si no esta receta de vichyssoise, estos calabacines rellenos de arroz a la griega o este puding de acelgas con tomate y parmesano, gusta hasta a los que odian las acelgas!

Pebrots farcits al forn - Pimientos rellenos al horno
INGREDIENTS
4 pebrots vermells mitjans
250 gr de formatge de cabra
3 tomates petites pelades
60 gr d'olives verdes de qualitat
60 gr d'olives negres de qualitat, d'Aragó, Kalamata, Niça...
3 dents d'all
2 xalotes
2 cullerades d'oli d'oliva
1 culleradeta d'herbes de Provença
1 cullarada de julivert picat
sal i pebre negre molt

INGREDIENTES 
4 pimientos rojos medianos 
250 gr de queso de cabra 
3 tomates pequeños pelados 
60 gr de aceitunas verdes de calidad 
60 gr de aceitunas negras de calidad, de Aragón, Kalamata, Niza ... 
3 dientes de ajo 
2 chalotas 
2 cucharadas de aceite de oliva 
1 cucharadita de hierbas de Provenza 
1 cucharada de perejil picado 
sal y pimienta negra molida al gusto


RECEPTA

Netejar els pebrots i partir-los per la meitat al llarg, eliminar les pepites i les membranes interiors.

Netegem i tallem a dauets ben petits les tomates, sense pell ni llavors.  Seguidament aixafem amb una forquilla 150 gr del formatge a un bol i hi afegim els dauets de tomata. La resta del formatge el tallem a dauets i el reservem.

Pelem, netegem i piquem petites les xalotes i els alls, seguidament els sofregim en oli calent durant uns 3 minuts, que quedin nomes transparents.  Els escorrem d'oli i els incorporem a la barreja de formatge i tomata.  

Traiem l'os de les olives, les piquem i les incorporem a la barreja anterior que serà la nostra farsa. La salpebrem i hi afegim les herbes de provença i el julivert, deixant una mica per decorar. Barregem molt bé tota la farsa, que quedin tots els ingredients ben integrats.

Preescalfem el forn a 200º.

Farcim les meitats de pebrot amb la farsa pressionant-la lleugerament, cobrim els pebrots farcits amb els dauets de formatge que teníem reservats.

Posem els pebrots a una safata d'anar al forn untada d'oli, coure'ls al forn durant una mitja hora aproximadament, anar vigilant, ja sabeu que cada forn es un mon!  Abans de sevir decorarem els pebrots amb la resta de julivert que teníem reservat.    Espero que us agradi, ja veureu com són de bons!


RECETA 

Limpiar los pimientos y partirlos por la mitad a lo largo, eliminar las pepitas y las membranas interiores. 

Limpiamos y cortamos en daditos muy pequeños los tomates, sin piel ni semillas. Seguidamente aplastamos con un tenedor 150 gr de queso en un bol y añadimos los daditos de tomate. El resto del queso lo cortamos en daditos y lo reservamos. 

Pelamos, limpiamos y picamos pequeñas las chalotas y los ajos, seguidamente los sofreímos en aceite caliente durante unos 3 minutos, que queden sólo transparentes. Los escurrimos de aceite y los incorporamos a la mezcla de queso y tomate. 

Quitamos el hueso de las aceitunas, las picamos y las incorporamos a la mezcla anterior que será nuestra farsa. La salpimentamos y añadimos las hierbas de Provenza y el perejil, dejando un poco para decorar. Mezclamos muy bien toda la farsa, que queden todos los ingredientes bien integrados. 

Precalentamos el horno a 200 º. 

Rellenamos las mitades de pimiento con la farsa presionando ligeramente, cubrimos los pimientos rellenos con los daditos de queso que teníamos reservados. 

Ponemos los pimientos en una bandeja de horno untada de aceite, cocerlos en el horno durante una media hora aproximadamente, ir vigilando, ya sabéis que cada horno es un mundo! Antes de servir decorar los pimientos con el resto de perejil que teníamos reservado. Espero que os guste, ya veréis como están de buenos!