Tallers de cuina de Nadal: conclusió i receptes - Talleres de cocina de Navidad: conclusión y recetas


Ja s'han acabat els tallers de cuina de Nadal!  Ho estava desitjant perque ha estat esgotador fer classe dos dies la setmana i continuar al mateix temps amb la meva feina a jornada completa, el blog, la família...  Però ara em sap greu perque m'ho he passat tan bé!    Això de donar classes d'un tema que t'apassiona és fantàstic, i a més et posa en contacte amb persones que comparteixen la teva mateixa afició i que són prou actives com per asistir a classes dedicant una part del seu temps lliure, gent trempada de la que dona energia positiva, a mi m'han emplenat molt, m'han aportat moltes coses bones, he après molt i, he descobert que donar classes enganxa! 

Ja estic desitjant encetar un nou cicle de tallers de cuina, però serà al febrer, ara a descansar i a gaudir del Nadal, a provar noves receptes, i a visitar als meus blocs amics, que amb tot això els tinc molt abandonats. Aquí us deixo un recull de tot el que han estat aquests tallers de cuina de Nadal, que han estat fantàstics!

Ya se han terminado los talleres de cocina de Navidad! Lo estaba deseando porque ha sido agotador dar clase dos días a la semana y continuar al mismo tiempo con mi trabajo a jornada completa, el blog, la familia ... Pero ahora lo siento ¡porque me lo he pasado tan bien! Esto de dar clases de un tema que te apasiona es fantástico, y además te pone en contacto con personas que comparten tu misma afición y que son suficientemente activas como para asistir a clases dedicando una parte de su tiempo libre, gente chula, de la que da energía positiva. A mí me han llenado mucho, me han aportado muchas cosas buenas, he aprendido mucho y he descubierto que ¡dar clases engancha!

Ya estoy deseando iniciar un nuevo ciclo de talleres de cocina, pero será en febrero, ahora a descansar y a disfrutar de la Navidad, a probar nuevas recetas, y a visitar a mis blogs amigos, que con todo esto los tengo muy abandonados. Aquí os dejo una recopilación de todo lo que han sido estos talleres de cocina de Navidad ¡que han sido fantásticos!


Una recopilació de les receptes que vaig preparar el primer dia, dedicat als aperitius: els bombons de pernilsalta i els de salmó, els bocinets de formatge pur d'ovella amb peres caramelitzades i els triangles de sobrasada i mel. També varem preparar els mossets de francfurt i els de xistorra i les crestes de formatge de cabra i ceba caramelitzada però no tinc foto.   AQUÍ i AQUÍ teniu totes les receptes i més per si encara teniu dubtes a l'hora de preparar els vostres aperitius del menú de Nadal.

Una recopilación de las recetas que preparé el primer día, dedicado a los aperitivos: los bombones de jamón serrano y los de salmón, los trocitos de queso puro de oveja con peras caramelizadas y los triángulos de sobrasada y miel. También preparamos los bocaditos de Francfurt y los de chistorra y las crestas de queso de cabra y cebolla caramelizada pero no tengo foto.  AQUÍ i AQUI tenéis todas las recetas por si aún tenéis dudas a la hora de preparar vuestros aperitivos de Navidad.


Aquí les fotos de les receptes que vaig preparar el segon dia, que anava de primers plats i entrants. La crema de marisc ANETO amb farcellet cruixent de gambes i rap, el chabichou artesà farcit de codony, festucs i dàtils amb unes fulles verdes amb vinagreta d'oli de nous  i el caldo de Nadal ANETO amb galet farcit de pilota i tòfona.  Falta la foto del timbal de poma caramelitzada farcit de foie amb compota de poma aromatitzada a la vainilla, recepta de Joan Roca.  Totes les receptes i moltes més les teniu AQUÍ.

Aquí las fotos de las recetas que preparé el segundo día, que iba de primeros platos y entrantes. La crema de marisco ANETO con hatillo crujiente de gambas y rape, el chabichou artesano relleno de membrillo, pistachos y dátiles con unas hojas verdes aliñadas con vinagreta de aceite de nueces y  el caldo de Navidad ANETO con galets rellenos de pelota y trufa. Falta la foto del timbal de manzana caramelizada relleno de foie con compota de manzana aromatizada a la vainilla, receta de Joan Roca. Todas las recetas i muchas más las tenéis AQUÍ.


Receptes del tercer día: rosbif al brandi amb les seves salses gravy i de nabius i les seves guarnicions de verduretes estofades al vi blanc i patates duquessa.  Confit d'ànec en dues presentacions:  amb salsa de taronja i cuscús a l'aroma de taronja i menta i amb peres al vi negre especiat de Nadal i reducció de Pedro Ximenes. AQUÍ trobareu aquestes i moltes més receptes per als vostres plats principals d'un menú de festa, i també salses y guarnicions molt festives, elegants i originals.

Recetas del tercer día: rosbif al brandy con sus salsas gravy y de arándanos y sus guarniciones de verduras estofadas al vino blanco y patatas duquesa. Confit de pato en dos presentaciones: con salsa de naranja y cuscús al aroma de naranja y menta y con peras al vino tinto especiado de Navidad y reducción de Pedro Ximenez. AQUÍ encontraréis estas y muchas más recetas para vuestros platos principales de un menú de fiesta, y también salsas y guarniciones muy festivas, elegantes y originales.


I finalment el quart dia en que vaig cuinar dues postres: uns canelons de torró farcits de nata muntada i unes tartaletes de fruita fresca amb trufa. També vaig fer les típiques galetes de gingebre, aquestes galetes estan de vici, quan proves una no pots parar!  Aquest dia vaig portar una ampolleta del meu propi patxaran que vàrem degustar per acompanyar les postres i també va tenir molt d'èxit. Properament us posaré la recepta perque val la pena, i fer-te el teu propi licor és una meravella!

I fins aquí el resum dels tallers de cuina de Nadal. Us desitjo a tots que passeu un molt feliç Nadal en companyia de les persones que us importen i per a l'any vinent sobretot molta salut per a vosaltres i els vostres èssers estimats.  FELIÇ NADAL I PRÒSPER ANY NOU PER A TOTHOM!

Y finalmente el cuarto día en que cociné dos postres: unos canelones de turrón rellenos de nata montada y unas tartaletas de fruta fresca con trufa. También hice las típicas galletas de jengibre, estas galletas están de vicio ¡cuando pruebas una no puedes parar! Ese día llevé una botellita de mi propio pacharán que nos tomamos para acompañar los postres y también tuvo mucho éxito. Próximamente os pondré la receta porque vale la pena, y hacerte tu propio licor es una maravilla!

Y hasta aquí el resumen de los talleres de cocina de Navidad Os deseo a todos que paséis unas muy felices Navidades en compañía de las personas que os importan y para el año nuevo sobretodo mucha salud para vosotros y vuestros seres queridos. ¡FELIZ NAVIDAD Y PROSPERO AÑO NUEVO PARA TODOS!