Tarta Tatin de ceba caramelitzada - Tarta Tatin de cebolla caramelizada


Aquesta tarta Tatin de ceba vermella caramel·litzada és estupenda, molt original, diferent i, per descomptat, boníssima! Les cebes caramel·litzades són una delícia que agrada a tothom, i amb aquest toc de mantega, vinagre i farigola estan espectaculars, una recepta d'estil francès que segur que us agradarà, i a més és súper fàcil de fer, una recepta de 10!  Esta tarta Tatin de cebolla roja caramelizada es estupenda, muy original, diferente y, por supuesto, buenísima! Las cebollas caramelizadas son una delicia que gusta a todos, y con ese toque de mantequilla, vinagre y tomillo están espectaculares, una receta de estilo francés que seguro que os gustará, y además es súper fácil de hacer, una receta de 10 !
INGREDIENTS
4 cullerades de mantega
6 cullerades de sucre
500 g de cebes morades en quarts
3 cullerades de vinagre de vi negre
2 cullerades de fulles de farigola fresc o 1 si és farigola seca
sal i pebre
1 paquet de pasta de full refrigerat
una mica de farina per empolvorar


INGREDIENTES
4 cucharadas de mantequilla
6 cucharadas de azúcar
500 g de cebollas moradas en cuartos
3 cucharadas de vinagre de vino tinto
2 cucharadas de hojas de tomillo fresco o 1 si es tomillo seco
sal y pimienta
1 paquete de hojaldre refrigerado
un poco de harina para espolvorear

RECEPTA

Posem la mantega i el sucre a una paella d' uns 23cm que pugui anar al forn i l'escalfem a foc mitjà fins que el sucre es dissolgui. Afegim la farigolaRECETA

Ponemos la mantequilla y el azúcar en una sartén de unos 23cm que pueda ir al horno y lo calentamos a fuego medio hasta que el azúcar se disuelva. Añadimos el tomillo
Afegim la ceba tallada a quarts i l'anem sofregint a foc lent remenant-la de tant en tant fins que estigui daurada i caramel·litzada, una 10 o 15 minuts.

Afegim el vinagre, ho salpebrem  i ho deixem fer a foc mitjà fins que el líquid s'hagi evaporat i la ceba estigui ben impregnada de la salsa de mantega.Añadimos la cebolla cortada en cuartos y la vamos sofriendo a fuego lento removiendo de vez en cuando hasta que esté dorada y caramelizada, una 10 o 15 minutos.

Añadimos el vinagre, lo salpimentamos y lo dejamos hacer a fuego medio hasta que el líquido se haya evaporado y la cebolla esté bien impregnada de la salsa de mantequilla.Si cal estirar la làmina de pasta per que sigui més petita que la paella enfarinem la superfície de treball i l'estirem amb un corró. En el meu cas al contrari, la làmina de pasta era més gran que la paella.

Ara només ens queda cobrir amb la pasta de full les cebes caramel·litzades segellant molt bé pels cantons i portar-lo al forn preescalfat a 180º durant uns 20 o 25 minuts o fins que la masa estigui cuita i daurada.


Si es necesario estirar la lámina de pasta por que sea más pequeña que la sartén enharinamos la superficie de trabajo y la estiramos con un rodillo. En mi caso al contrario, la lámina de pasta era más grande que la sartén.

Ahora sólo nos queda cubrir con el hojaldre las cebollas caramelizadas sellando muy bien por los bordes y llevarlo al horno precalentado a 180º durante unos 20 o 25 minutos o hasta que la masa esté cocida y dorada.
Un cop la veiem daurada traiem del forn la nostra tarta Tatin i la deixem reposar durant uns 10 minuts i ja podrem girar-la, com una truita.

Agafem la safata a on servirem la Tatin, la posem a sobre de la paella i la girem, de manera que les cebes quedin a sobre, com ho faríem amb una truita de patates, i ja la tenim a punt per servir, ben calenta, que la disfruteu!


Una vez la vemos dorada sacamos del horno nuestra tarta Tatin y la dejamos reposar durante unos 10 minutos y ya podremos girarla, como una tortilla.

Tomamos la bandeja donde serviremos la Tatin, la ponemos encima de la sartén y la giramos, de modo que las cebollas queden encima, como lo haríamos con una tortilla de patatas, y ya la tenemos lista para servir, bien caliente, que la disfrutéis!