Quan
vaig veure la foto d'aquesta recepta no em vaig poder resistir, és
tan maca! I m'agraden tots els ingredients, les albergínies
m'encanten, les magranes encara més i les especies em tornen boja,
així que tot barrejat i amb el contrast de la suavitat de la
buttermilk havia d'estar boníssim, i el resultat és encara
millor de l'esperat, està de vici! I és un plat light, que
més es pot demanar?
INGREDIENTS
2
albergínies
oli
d’oliva
2
cdtes. de farigola fresca
1
granada
1
cdta. de za’tar ( si no ho trobes pots barrejar 1 cdta. de sèsam,
la ratlladura de ½ llimona, ½ cdta. de farigola i triturar-ho tot
junt)
Sal
Maldon
Per
a la salsa
9
cdes. de buttermilk (ho pots trobar al Lidl i a l’Aldi ho bé
fer-ho a casa, només cal barrejar 250ml. de de llet semidesnatada
amb 1 cullerada de suc de llimona, després deixar-ho a temperatura
ambient uns 10 minuts i ja estarà, pots veure el procés aquí:
http://www.elrincondebea.com/2012/04/como-se-hace-buttermilk-casero.html
120
gr. de iogurt
2
cdtes. d’oli d’oliva
1 all
petit
sal i
pebre al gust
Aquesta
es la portada del llibre que em va enamorar i em va decidir a fer
aquesta recepta,
RECEPTA
Tallem
les albergínies per la meitat al llarg i marquem amb un ganivet unes
línies que es creuin formant rombes. Després les pintem d’oli que
quedin ben sucades i hi tirem per sobre la sal i la farigola fresca.
Ho
posem a una safata al forn preescalfat a 200º durant
mitja hora aproximadament, dependrà del teu forn, han de quedar ben
dauradetes.
Mentre
estan al forn anem per la salsa de buttermilk, piquem l’all ben i
barregem molt bé a un bol tots els ingredients de la salsa fins que
quedi ben homogeni, reservem aquesta salsa a la nevera.
Netegem
la granada, traient les llavors i també ho reservem.
Si no
hem trobat el za’tar ratllem la llimona i barregem tots els
ingredients.
Quant
tenim les albergínies ben dauradetes les traiem del forn i a sobre
hi posem una mica de la salsa, les granades y una mica de la barreja
d’espècies i ja ho tenim, a cruspir-se aquest plat tan deliciós i
tan vistos!
La
recepta la vaig veure aquí:
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.