Ous poché amb flors i crema de pèsols a la menta - Huevos poché con flores y crema de guisantes a la menta

Ous poché amb flors i crema de pèsols a la menta - Huevos poché con flores  crema de guisantes a la menta

Tenia un enorme ram de romaní florit de l'hort de la meva mare i volia fer receptes aprofitant les flors,  així que vaig investigar amb l'ajuda de Sant Google i vaig trobar aquesta recepta dels ous poché amb flors de romaní que tenen un aroma delicadíssim. M'havia sobrat una mica de crema de pèsols a la menta així que vaig provar a veure que tal, i el que tal va resultar sensacional, convinen molt i molt bé!
Un plat molt delicat i amb un gust i un aroma exquisits,  i a més vaig tenir un grumet d'excepció, el voleu veure?

Tenía un enorme ramo de romero en flor del huerto de mi madre y quería hacer recetas aprovechando las flores, así que investigué con la ayuda de San Google y encontré esta receta de los huevos poché con flores de romero que tienen un aroma delicadísimo. Me había sobrado un poco de crema de guisantes a la menta así que probé a ver que tal, y el "que tal" resultó sensacional, combinan muy bien! 
Un plato muy delicado y con un sabor y un aroma exquisitos, y además tuve un pinche de excepción, ¿lo queréis ver?


Oi que es guapo?  Va, anem per la recepta, que em perdo!
Verdad que es guapo? Va, vamos por la receta, que me pierdo!

INGREDIENTS

Pels ous poché
1 ou per persona
un polsim de sal i pebre al gust
un grapat de flors de romaní per a cada ou

Per a la crema de pesols
400gr. de pèsols congelats
1ceba
1/2 litre d'aigua
1 pastilla de brou de pollastre ( o bé el 1/2 litre d'aigua que sigui de brou)
unes fulles de menta fresca
un rajolí d'oli d'oliva verge extra


INGREDIENTES 

Para los huevos poché 
1 huevo por persona 
una pizca de sal y pimienta al gusto 
un puñado de flores de romero para cada huevo 

Para la crema de guisantes 
400gr. de guisantes congelados 
1cebolla
1/2 litro de agua 
1 pastilla de caldo de pollo (o bien el medio litro de agua que sea de caldo) 
unas hojas de menta fresca 
un chorrito de aceite de oliva virgen extra


RECEPTA

Primer cal preparar la crema de pèsols, posem els pèsols coberts d'aigua a una olla, la pastilla de brou i la ceba. Ho deixem bullir fins que els pèsols son tendres, vigilant que no se surti l'aigua en bullir, amb els pèsols és fàcil tenir accidents!

Un cop els pèsols són bullits hi afegim un rajolí d'oli d'oliva verge extra i unes fulles de menta al gust depèn de si us agrada més o menys, proveu amb tres fulles i, si cal, podeu afegir-ne més. Ara nomès falta triturar-ho tot molt bé amb la batedora i, si voleu, passar-ho per un colador xinès per si un cas quedessin pells dels pèsols.


RECETA 

Primero hay que preparar la crema de guisantes, ponemos los guisantes cubiertos de agua en una olla, la pastilla de caldo y la cebolla. Lo dejamos hervir hasta que los guisantes sean tiernos, vigilando que no se salga el agua al hervir ¡con los guisantes es fácil tener accidentes! 

Una vez que los guisantes estan hervidos añadimos un chorrito de aceite de oliva virgen extra y unas hojas de menta al gusto depende de si os gusta más o menos, probad con tres hojas y, si es necesario, podéis añadir más. Ahora sólo falta triturar todo muy bien con la batidora y, si lo deseáis, pasarlo por un colador chino por si acaso quedasen pieles de los guisantes.


Anem pels ous, primer de tot cal separar les flors de les branques de romaní, és el que dona més feina, la resta és ben senzill! Desprès cal rentar-les a sota l'aixeta i deixar-les escorrer a sobre paper de cuina.  Si en tens moltes renta nomès les que hagis de fer servir, la resta guardades a un taper aguanten casi una setmana a la nevera.
Tallem un tros de paper film i el posem a dintre d'una tassa, que sobri bastant de film ja que desprès s'haurà de lligar.  Ho pinzellem amb oli i a dintre la tassa folrada de film hi trenquem un ou, tirem una mica de sal i un grapat de flors de romaní i fem un nus amb el film que sobrava. Ho repetim amb tots els ous que vulguem fer.

Vamos por los huevos, antes que nada hay que separar las flores de las ramas de romero, es lo que da más trabajo, el resto es muy sencillo! Después hay que lavarlas bajo el grifo y dejarlas escurrir sobre papel de cocina. Si tienes muchas lava solo las que tengas que utilizar, el resto guardadas en un taper aguantan casi una semana en la nevera.

Cortamos un trozo de papel film y lo ponemos dentro de una taza, que sobre bastante  film ya que después lo tendrás que atar. Lo pincelamos de aceite i dentro la taza forrada de film rompemos un huevo, echamos un poco de sal y un puñado de flores de romero y hacemos un nudo con el film que sobraba. Lo repetimos con todos los huevos que queramos hacer.

Ous poche amb flors de romaní - Huevos poché con flores de romero


Ous poche amb flors de romaní - Huevos poché con flores de romero

En una olla posem aigua a bullir, un cop bull hi posem els ous envolicats, baixem el foc i els deixem dos minuts. Passat el temps els treiem de seguida. Per obrir el paquet és molt fàcil, desfés el nus i en estirar el film l'ou es desenganxarà tot sol, en obrir el paquet surt una flaireta que enamora!
Servim la crema calenta als plats, a cada plat posem un ou poché, unes quantes floretes més per decorar i ja ho tenim. Un plat boníssim, fàcil i per quedar molt bé!

En una olla ponemos agua a hervir, una vez hierve ponemos los huevos envueltos, bajamos el fuego y los dejamos dos minutos. Pasado el tiempo los sacamos enseguida. Para abrir el paquete es muy fácil, deshacer el nudo y al estirar el film del huevo se despegará solo, al abrir el paquete sale un olorcito que enamora! 
Servimos la crema caliente en los platos, en cada plato ponemos un huevo poché, unas cuantas flores más para decorar y ya lo tenemos. Un plato buenísimo, fácil y para quedar muy bien!

La idea dels ous amb flors la vaig treure d'aquí
La idea de los huevos con flores la saqué de aquí
http://hoycomemosjuntos.wordpress.com/2013/03/22/huevo-escalfado-con-flores-de-romero/

No us perdeu tambpoc aquests  cistellets de pasta filo amb remenat d'espàrrecs verds i gambes, un altre plat amb ous per quedar la mar de bé!

No te pierdas tampoco estos cestillos de pasta filo con revuelto de espárragos verdes y gambas, otro plato con huevos para quedar la mar de bien!

10 comentarios:

 1. quina pinta, ho faré!!!

  Roser Bassa

  ResponderEliminar
 2. Ohhhhhh amb flors q bonic!

  Mònica Girona

  ResponderEliminar
 3. Sí, sí que ho és! queda preciòs.

  ResponderEliminar
 4. hola!! quina recepta mes bona!! la fare.
  Hem quedo com seguidora teva. si vols pasar per el meu estare encantada.
  Petons desde recetasdulcesweet.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Sí, es una recepta boníssima, queda molt elegant! I tant que passaré a visitar-te, un petó!

   Eliminar
 5. Buena idea el huevo poche con las flores del romero,debe ser ser muy aromatico.
  Buena semana
  peto

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Sí, es muy sorprendendte y queda genial, un beso Miquel.

   Eliminar
 6. Muy buena receta me encanta Pilar y el niño es muy guapo y un buen pinche!!
  Un beso

  ResponderEliminar
 7. Una plato sabroso y precioso, claro que todo el mérito lo tiene el "pinche"

  ResponderEliminar