Pastís de pastanaga i xocolata - Pastel de zanahoria y chocolate


Aquest és el primer pastís de pisos (Layer Cake) que vaig fer i està... impressionant! Dona una mica de feina no us enganyaré, però val molt i molt la pena, té un gust boníssim i la textura tan amorosa és increïble, si el proveu segur que repetireu. Jo el faig cada vegada que tinc un compromís i sempre quedo com una reina, és d'aquells pastissos que provoquen un "guau!"  Doncs vinga, a la recepta!

Este es el primer pastel de pisos (Layer Cake) que hice y está ... impresionante! Da un poco de trabajo no os engañaré, pero vale mucho y mucho la pena, tiene un sabor buenísimo y la textura tan jugosa es increíble, si lo intentáis seguro que repetiréis. Yo lo hago cada vez que tengo un compromiso y siempre quedo como una reina, es de esos pasteles que provocan un "guau!" .  Pues venga, a la receta!

INGREDIENTS

Pa de pessic 
100 gr. de nous
340 gr. de pastanagues
4 rodanxes de pinya (jo la vaig posar de llauna al natural)
4 ous
200 gr. de sucre
100 gr. de sucre moreno
240 ml. d’ oli de gira-sol
2 cdtes. d’ essència de vainilla
280 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols (jo vaig fer servir Valor, però ara el compro a granel al mercat, surt més bé de preu i em sembla que és més fresc, passa com amb les especies.)
1 cdta. de bicarbonat
2 cdta. de llevat (Royal, Mercadona…)
1/2 cdta. de sal
2 cdtes. de canyella
1/4 cdta. de nou moscada

Cobertura (frosting)
270 gr. de xocolata de cobertura
170 gr. de formatge crema
85 gr. de mantega (a temperatura ambient)
240 gr. de sucre glaç
4 cdes. de cacau en pols
1/2 cdta. de sal
160 gr. de iogurt natural


INGREDIENTES
Bizcocho
100 gr. de nueces  
340 gr. de zanahorias  
4 rodajas de piña (yo la puse de lata, al natural)  
4 huevos  
200 gr. de azúcar  
100 gr. de azúcar moreno  
240 ml. de aceite de girasol  
2 cdta. de esencia de vainilla  
280 gr. de harina  
25 gr. de cacao en polvo (yo usé Valor, pero ahora lo compro a granel en el mercado, sale mejor de precio y me parece que es más fresco, pasa como con las especies.)  
1 cdta. de bicarbonato  
2 cdta. de levadura (Royal, Mercadona ...)  
1/2 cdta. de sal  
2 cdta. de canela  
1/4 cdta. de nuez moscada  

Cobertura (frosting)  
270 gr. de chocolate de cobertura  
170 gr. de queso crema  
85 gr. de mantequilla (a temperatura ambiente)  
240 gr. de azúcar glas  
4 cdas. de cacao en polvo  
1/2 cdta. de sal  
160 gr. de yogur naturalRECEPTA
Pa de pessic 
Piquem o tallem a trossos petits les nous, piquem amb picadora o bé ratllem fina la pastanaga, i tallem la pinya a trossos petits.
En un bol, posem tots els ingredients secs: la farina, el cacau en pols, el bicarbonat, el llevat, la sal, la nou moscada y la canyella i ho barregem bé fins que ens quedi una barreja homogènia.
En un altre bol, batem els ous junt amb el sucre dins que quedi una massa blanca i escumosa, desprès afegim l’oli i la vainilla i ho continuem batent fins que ho tinguem ben integrat.
Barregem els ingredients líquids amb els secs, quan tinguem una massa fina afegim la pastanaga, les nous i la pinya i els barregem bé.
Posem la massa en dos motllos engreixats (de 20cm. jo vaig fer servir els d’alumini d’un sol us del Mercadona) i ho posem al forn, ja preescalfat a 180º, ho deixarem durant 40 minuts aproximadament o fins que ho punxem i l’ agulla surti neta (això depèn molt del forn). Ho traiem del forn i ho deixem refredar completament.
Cobertura (frosting)
Primer cal posar a fondré la xocolata, jo ho faig al microones, la reservem fins que perdi una mica l’escalfor, cal que estigui temperada.
Després posarem en un bol la mantega que ha d’estar a temperatura ambient, la batrem fins que ens quedi tova, afegirem el formatge crema i ho batrem fins que ens quedi una mica esponjós, després afegim a poc a poc el sucre glaç junt amb el cacau en pols i barregem fins que quedi una massa uniforme y sense grumolls.
Ara afegim el iogurt a la xocolata i ho batem fins aconseguir una massa uniforme.
Afegim aquesta barreja de xocolata al bol de la mantega i ho barregem bé, ens ha de quedar una massa llisa i esponjosa.
Muntatge 
Un cop fred el pa de pessic posem una base de pa de pessic, una capa de crema de xocolata una altra de pa de pessic, xocolata y l´ultima de pade pessic. Després ho cobrim tot amb crma de xocolata i ho deixem a la nevera com a mínim una hora. Desprès posem una altra capa de crema de xocolata  per sobre que taparà les imperfeccions de la primera capa i si volem ara és el moment de fer la decoració.
Jo el que faig és fer els pastissos en dos dies, el primer dia faig el pa de pessic i la crema, quan els bescuits estan freds els embolico amb paper film i ho guardo tot a la nevera, em sembla que els bescuits així agafen cos i després es treballa millor. A la crema cal donar-li una batuda un cop la treus de la nevera. També es pot congelar tant els bescuits com la crema i queda perfecte, un cop descongelat només queda muntar el pastís.


RECETA
Bizcocho
Picamos o cortamos en trozos pequeños las nueces, picamos con picadora o bien rallamos fina la zanahoria, y cortamos la piña en trozos pequeños. En un bol, ponemos todos los ingredientes secos : la harina, el cacao en polvo , el bicarbonato , la levadura, la sal , la nuez moscada y la canela y lo mezclamos bien hasta que quede una mezcla homogénea. En otro bol , batimos los huevos junto con el azúcar hasta que quede una masa blanca y espumosa, después añadimos el aceite y la vainilla y lo seguimos batiendo hasta que lo tengamos bien integrado. Mezclamos los ingredientes líquidos con los secos, cuando tengamos una masa fina añadimos la zanahoria, las nueces y la piña y los mezclamos bien. Ponemos la masa en dos moldes engrasados ​​( de 20cm. yo utilicé los de aluminio desechables del Mercadona ) y lo cocemos en el horno , ya precalentado a 180 º , lo dejaremos durante 40 minutos aproximadamente o hasta que lo pinchemos y la aguja salga limpia ( esto depende mucho del horno ) . Lo sacamos del horno y dejamos enfriar completamente.

Cobertura ( frosting )Primero hay que fundir el chocolate , yo lo hago en el microondas , lo reservamos hasta que pierda un poco el calor , debe estar templado.

Después pondremos en un bol la mantequilla que debe estar a temperatura ambiente, la batiremos hasta que quede blanda , añadiremos el queso crema y lo batiremos hasta que nos quede esponjoso, después añadimos poco a poco el azúcar glas junto el cacao en polvo y mezclamos hasta que quede una masa uniforme y sin grumos .
Ahora añadimos el yogur al chocolate y lo batimos hasta conseguir una masa uniforme .
Añadimos esta mezcla de chocolate en el cuenco de la mantequilla y mezclamos bien , debe quedar una masa lisa y esponjosa .
Montaje
Una vez frío el bizcocho ponemos una base de bizcocho , una capa de crema de chocolate, otra de bizcocho, otra de chocolate y el último bizcocho. Luego se cubre todo con la crema y lo dejamos en la nevera como mínimo una hora . Después damos otra capa de crema de chocolate por encima que tapará las imperfecciones de la primera capa y si queremos ahora es el momento de hacer la decoración .
Yo lo que hago es hacer los pasteles en dos días , el primer día hago el bizcocho y la crema, cuando los bizcochos están fríos los envuelvo con papel film y lo guardo todo en la nevera , me parece que los bizcochos así cogen cuerpo y después se trabaja mejor . A la crema hay que darle una batida una vez la sacas de la nevera . También se puede congelar tanto los bizcochos como la crema y queda perfecto , una vez descongelado sólo queda montar el pastel .
Una altra decoració ben fàcil i resultona, per si us sentiu amb l’ànim artístic...
Aquesta recepta l'he copiat d'un bloc absolutament meravellós, dels més macos que jo he vist, la pots veure aquí:
Otra decoración muy fácil y resultona, por si os sentís con el ánimo artístico ...
Esta receta la he copiado de un blog absolutamente maravilloso, de los más bonitos que yo he visto, la puedes ver aquí:


http://food-and-cook.blogs.elle.es/2012/11/07/chocolate-carrot-cake-tarta-de-zanahorias-de-chocolate/