Al llibre d’en Jamie Oliver
“Recetas frescas de un jovent chef” li dediquen un munt de
pàgines a la sopa minestrone, i com ell diu, per saber com n’és
de bona només cal provar-la. La veritat és que mai m’hagués
pensat que m’agradaria tantíssim, és realment fabulosa, fins que
no la proves no saps el que t’estàs perdent! A casa la preparo
totes les setmanes, és un d’aquells plats que no poden faltar, ens
encanta!
INGREDIENTS
5 tomates grans madurs ( o una llauna
de tomates senceres de 400gr o, com jo, una llauna de conserva de
l’hort de la mare)
2 pastanagues
3 branques d’api
1 ceba
6 cols de Brussel·les
1 tassa de pèsols(poden ser congelats)
1 tassa de mongeta plana (pot ser
congelada)
1 porro
1 cda. d’oli d’oliva
1 dent d’all tallat a làmines fines
1 cda. ben bona de romaní fresc tallat
600 ml de brou de pernil
Un bon grapat d’ alfàbrega fresca
½ tassa de pasta curta per a sopa
(colzes, fideus...)
Sal i pebre negre
Formatge parmesà
Oli picant
Jo normalment ho faig amb aquests
ingredients però s’ha de variar en funció del que trobes al
mercat. Algunes vegades hi he posat xampinyons, escarxofes, faves,
bledes, espàrrecs verds...
RECEPTA
Primer de tot jo poso un os de pernil a
coure a l’olla exprés per tenir el brou de pernil, també pots
posar retalls de pernil que tinguis per casa, cotnes etc.
Si fem sevir tomates fresques cal
pelar-les , ho fem donant uns talls en forma de creu i escaldant-los
mig minut en aigua bullint, així la pell surt de seguida. Després
cal tallar-los a daus petits. Si fem servir tomata de llauna o en
conserva ja estarà pelada, només caldrà tallar en daus les
tomates.
Pelem, netegem i tallem a daus les
pastanagues, l’api, la ceba i el porro, les cols si no agraden a
casa (com em passa a mi) es deixen senceres per poder retirar-les
després fàcilment, si no teniu aquest problema les talleu per la
meitat. Si feu servir mongeta fresca també cal treure els fils i
tallar-la a daus, si és congelada no cal. Totes les verdures han de
quedar d’una mida semblant, com d’1cm, però no cal que ens hi
mirem molt.
Escalfem l’oli a la cassola on ho
courem tot i tirem el romaní i l’all a làmines, de seguida afegim
les verdures (menys les tomates) i anem donant voltes per a que
quedin ben impregnades de l’aroma de l’all i el romaní, ho
deixem uns 15 minuts remenant de tant en tant. Afegim les tomates a
daus i ho deixem uns 3 minuts més.
Afegim el brou de pernil i ho deixem
bullir a foc lent 15 minuts. Ara cal afegir l’alfàbrega picada i
la pasta i ho deixem uns 7 minuts o el que indiqui el paquet de
pasta, quedarà tot impregnat del gust de les verdures, el romaní,
l’alfàbrega...
Servim la minestrone amb una bona
quantitat de formatge parmesà ratllat per sobre i, si us agrada ( a
casa a tots ens encanta, fins i tot al petit!) amb un rajolí d’oli
picant per sobre.
L’heu de fer, és d’aquells plats
que mai ho diries i es converteixen en favorits absoluts! Gràcies
per descobrir-me-la Jamie Oliver!!
Aquest plat l’he vist aquí:
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.