domingo, 16 de marzo de 2014

Pollastres picantons al forn amb moniatos


Una altra recepta del llibre de cuina fàcil i ràpida de Nigella Lawson que és tot el que promet: fàcil, ràpid i deliciós!  Aquest llibre és una joia, i aquesta recepta també. Resulta que els moniatos al forn amb espècies són deliciosos, es fan amb la pell ben neta que queda cruixent i que absorveix tots els gustos de les espècies i queden... boníssims! Combinen la mar de bé amb el pollastre o amb qualsevol altra carn, així que dues receptes pel preu d'una.





INGREDIENTS

2 pollastres picantons
2 cullerades d'oli d'all ( o bé afegir a l'oli 1/2 all triturat amb el premsador d'alls o picat amb un morter)
1 moniato gran o 2 petits (aprox. 500 gr)
1/4 de culleradeta de comí molt
1/4 de culleradeta de canyella molta


RECEPTA

Preescalfem el forn a 220º.

Posem els picantons a una safata per anar al forn i els reguem amb un raig d'oli per sobre.

Netejem molt bé els moniatos fregant-los sota l'aixeta i els tallem en daus d'uns 5 cm. Els posem a una altra safata i els reguem amb un raig d'oli  i les especies per sobre,  ho remenem tot per a que quedin tots els moniatos ben impregnats.

S'han de fer en safates separades ja que si es fes tot junt els sucs que deixa anar el pollastre no deixaria que els moniatos quedessin daurats i cruixents.


Fem alhora els picantons i els moniatos al forn calent durant 45 minuts. O fins que vegis que ja estan, depèn del forn.

Servim els picantons acompanyats del moniatos i, si volem, d'una amanida per tenir una sopar complet extraràpid i extrabo!

Recepta extreta del llibre de Nigella Lawson