Crema de pèsols fins a la menta amb cruixent de pernil - Crema de guisantes finos a la menta con crujiente de jamón

Crema de pèsols a la menta amb cruixent de pernil - Crema de guisantes a la menta con crujiente de jamón
Sempre ve molt de gust una crema ben saborosa per sopar, i aquesta és boníssima. La menta combina molt bé amb els pèsols igual que el pernil cruixent. Combinació harmònica de sabors i contrast de textures,  i sense gaire esforç! Una crema ideal també com a entrant si teniu un sopar amb convidats, i es pot deixar preparada amb antelació. Genial, oi?

Siempre apetece mucho una crema bien sabrosa para cenar, y esta es buenísima. La menta combina muy bien con los guisantes igual que el jamón crujiente. Combinación armónica de sabores y contraste de texturas, y sin esfuerzo! Una crema ideal también como entrante si tienes una cena con invitados, y se puede dejar preparada con antelación. Genial, ¿verdad?

Crema de pèsols a la menta amb cruixent de pernil - Crema de guisantes a la menta con crujiente de jamón
INGREDIENTS
500 gr de pèsols (jo els vaig fer servir congelats)
1 ceba tallada en quatre trossos
1 litre d'aigua
1 pastilla de brou ( o bé el litre d'aigua que sigui de brou de pollastre)
sal i pebre al gust
un raig d'oli d'oliva verge extra
unes llesques de pernil
unes fulles de menta fresca ( o bé un polsim de menta seca)

INGREDIENTES  
500 gr de guisantes (yo los usé congelados)  
1 cebolla cortada en cuatro trozos   
1 litro de agua  
1 pastilla de caldo (o bien el litro de agua que sea de caldo de pollo)  
sal y pimienta al gusto  
un chorro de aceite de oliva virgen extra  
unas lonchitas de jamón  
unas hojas de menta fresca (o una pizca de menta seca)

RECEPTA

Posem a bullir els pèsols amb la ceba i la pastilla de brou, deixem que bulli uns 20 minuts, fins que els pèsols estan tendres. Un cop cuit afegim els fulls de menta (al gust, comença per dues fulles i si vols pots afegir una o dues fulles més) i un bon raig d'oli d'oliva.

Triturem els pèsols amb la ceba, la menta i l'oli, si cal pots afegir ara més aigua. Ho passem pel xino per treure les pells que puguin quedar. Reservem.

Fregim en una mica d'oli d'oliva les llesquetes de pernil, fins que siguin ben rosses i cruixents però sense que es cremin. Els posem sobre un paper de cuina per absorbir l'excès d'oli que puguin tenir. Reservem. Es poden posar sencers o fer-ne sal de pernil picant-les molt peites, és el que jo vaig fer.

Servim la crema de pèsols amb una mica de cruixent de pernil al mig i unes fulles de menta per decorar. Bon profit!RECETA

Ponemos a hervir los guisantes con la cebolla y la pastilla de caldo, dejamos que hierva unos 20 minutos, hasta que los guisantes estén tiernos. Una vez cocido añadimos las hojas de menta (al gusto, empieza por dos hojas y si quieres puedes añadir una o dos hojas más) y un buen chorro de aceite de oliva.

Triturar los guisantes con la cebolla, la menta y el aceite, si es necesario puedes añadir ahora más agua. Lo pasamos por el chino para quitar las pieles que puedan quedar. Reservamos.

Freímos en un poco de aceite de oliva las lonchitas de jamón, hasta que estén bien doradas y crujientes pero sin que se quemen. Las ponemos sobre un papel de cocina para absorber el exceso de aceite que puedan tener. Reservamos. Se pueden poner enteras o hacer sal de jamón picándolas muy finas, es lo que yo hice.

Servimos la crema de guisantes con un poco de crujiente de jamón en medio y unas hojitas de menta para decorar. Buen provecho!