Carxofes al micro, en 7 minuts !! · Alcachofas al micro ¡en 7 minutos!


Jo sempre feia les carxofes al forn, que queden molt bones, però una companya de feina em va explicar com es fan al microones i ara durant la temporada no hi ha setmana que no les prepari així al menys un cop. Quedem boníssimes, tan o més que fetes al forn,  en un temps record i sense embrutar gens, una grandíssima recepta, oi? I a més aquest plat és l'estrella de l'operació bikini! M'encanta anar menjant la punta de cada fulla, una per una , fins arribar al gran premi final... el deliciós cor de l'escarxofa!

Yo siempre hacía las alcachofas al horno, que quedan muy buenas, pero una compañera de trabajo me explicó cómo se hacen en el microondas y ahora durante la temporada no hay semana que no las prepare así al menos una vez. Quedan buenísimas, tanto o más que hechas al horno, en un tiempo record y sin ensuciar nada, una grandísima receta, ¿verdad? ¡Y además este plato es la estrella de la operación bikini! Me encanta ir comiendo la punta de cada hoja, una por una, hasta llegar al gran premio final ... el delicioso corazón de la alcachofa!


INGREDIENTS
6 carxofes 
sal i pebre al  gust
oli d'oliva verge extra 

INGREDIENTES
6 alcachofas
sal y pimienta al gusto
aceite de oliva virgen extra

RECEPTA

Agafem les carxofes i els traiem les fulles mes dures, no gaires, i les tijes, de manera que s'aguantin dretes. 

Les agafem per la part del tall i donem amb les puntes de les carxofes uns cops forts contra la superfície de treball, de manera que quedin ben obertes.

Les netegem bé a sota l'aixeta i les escorrem d'aigua.  Les disposem dretes amb les puntes cap a dalt a un recipient que pugui anar al microones  i tirem per sobre: la sal, una mica de pebre negre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva.

Les posem 7 minuts al microones si t'agraden una mica fortes, "al dente", si t'agraden més toves dos minuts més.

Amb poc més de deu minuts un plat boníssim, jo les faig de sis en sis i així me les puc emportar a la feina altres dies, reescalfades al micro queden genial. 

La versió més sofisticada es servir-les acompanyades d'una vinagreta i anar sucant les fulles de carxofa en aquesta vinagreta, però segons quina vinagreta el plat deixa de ser light!  


RECETA

Cogemos las alcachofas y les quitamos las hojas más duras, no muchas, y los tallos, de manera que se aguanten derechas.

Las cogemos por la parte del corte y damos con las puntas de las alcachofas unos golpes fuertes contra la superficie de trabajo, de modo que queden bien abiertas.

Las limpiamos bien bajo el grifo y las escurrimos de agua. Las disponemos derechas con las puntas hacia arriba en un recipiente que pueda ir al microondas y echamos por encima: la sal, un poco de pimienta negra recién molida y unas gotas de aceite de oliva.

Las ponemos 7 minutos en el microondas si te gustan un poco duritas, "al dente", si te gustan más blandas dos minutos más.

Con poco más de diez minutos un plato buenísimo, yo las hago de seis en seis y así me las puedo llevar al trabajo otros días, recalentadas al micro quedan genial.

La versión más sofisticada es servirlas acompañadas de una vinagreta e ir mojando las hojas de alcachofa en esta vinagreta, pero según qué vinagreta el plato deja de ser light!