Alcachofas y guisantes a la menta (Menestra de primavera) - Carxofes i pèsols "sacsats" (Menestra de primavera)

Carxofes i pèsols a la menta

Esta receta es una versión de una que se ha hecho siempre en mi casa, muy típica valenciana, aunque en casa se hacía con habas. Pero con estos guisantes tan tiernos que empezamos a tener ahora ha quedado también buenísima. El sabor de las alcachofas y los guisantes con cebolla tierna, un poco de ajo y un poco de menta hace una combinación espectacular y muy primaveral. Este era uno de los platos preferidos de mi padre y a mí de pequeña no me gustaba mucho, como cambian los gustos cuando nos hacemos mayores ¿verdad? ¡Ahora lo encuentro delicioso!

Aquesta recepta és una versió d'una que s'ha fet sempre a casa meva, molt típica valenciana, tot i que a casa es feia amb faves. Però amb aquest pèsols tan tendres que comencem a tenir ara ha quedat també boníssima. El gust de les carxofer i els pèsols amb ceba tendra, una mica d'alls i una mica de menta fa una combinació espectacular molt primaveral. Aquest era un dels plats preferits del meu pare i a mi de petita, no m'agradava gaire, com canvien els gustos quan ens fem grans! oi?  Ara ho trobo deliciós!



INGREDIENTES

4 alcachofas grandes
1 cebolleta de las grandes, o dos más pequeñas
400 gr de guisantes
2-3 dientes de ajo enteros y sin pelar
un poco de menta (yo no tenía fresca y la puse seca, pero mejor fresca)
sal y pimienta negra recién molida al gusto.
un buen chorro de aceite de oliva virgen extra

INGREDIENTS

4 carxofes grans
1 ceba tendra de les grosses, o dues més petittes
400 gr de pèsols 
2-3 grans d'all sencers i sense pelar
una mica de menta (jo no tenia fresca i la vaig posar seca, però millor fresca)
sal i pebre negre acabat de moldre al gust.
un bon raig d'oli d'oliva extra verge




Limpiamos y picamos la cebolleta. Limpiamos y quitamos las hojas duras a las alcachofas, no hay que quedarse sólo con el corazón pero sí que sean hojas muy tiernas, cortamos las puntas de las alcachofas, las cortamos por la mitad a lo largo y cada mitad en 4 partes (o dos si no son alcachofas muy grandes) abajo puedes ver cómo han de quedar.

Netegem i piquem la ceba petita. Netegem i traiem les fulles dures a les carxofes, no cal quedar-se només amb el cor però sí que siguin fulles molt tendres, tallem les puntes de les carxofes, les tallem per la meitat al llarg i cada meitat en 4 parts ( o dues si no són carxofes molt grosses) a baix podeu veure com han de quedar.




Ponemos a calentar un buen chorro de aceite de oliva en una cazuela y sofreímos la cebolla y los ajos enteros, no mucho, sólo hasta que la cebolla esté transparente, unos 3-4 minutos.

Añadimos las alcachofas y los guisantes, una pizca de sal, la menta y un poco de pimienta negra recién molida. Damos unas vueltas para que quede todo bien impregnado, añadimos una cucharada de agua y tapamos la cazuela dejando el fuego bien bajo. Unos 15 minutos.

Cuando ha pasado el tiempo miramos si la verdura ya está cocida, debe quedar bien tierna, pero cuidado porque si nos pasamos de cocción la alcachofa se deshace y no queda bonito. Si todavía no está lo podemos dejar un rato más, hasta que esté tierno.

Es un guiso muy fácil que aprovecha todas las verduras de la temporada, hechas de esta manera quedan como confitadas con la cebolleta, se deshacen en la boca y tienen un sabor espectacular. Qué razón tenía mi padre ... ¡está buenísimo!

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Posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i sofregim la ceba i els alls sencers, no pas molt, només fins que la ceba estigui transparent, uns 3-4 minuts.

Afegim les carxofes i els pèsols, un polsim de sal, la menta i una mica de pebre negre acabat de moldre. Donem unes quantes voltes perquè quedi tot ben impregnat, afegim una cullerada d'aigua i tapem la cassola deixant el foc ben baix. Uns 15 minuts.

Quan ha passat el temps mirem si la verdura ja està cuita, ha de quedar ben tendra, però amb compte perquè si ens passem de cocció la carxofa es desfà i no queda maco. Si encara no està ho podem deixar una estona més, fins que estigui tendre.

És un guisat molt fàcil que aprofita totes les verdures de la temporada, fetes d'aquesta manera queden com confitades amb la ceba tendra, es desfan a la boca i tenen un gust espectacular. Quina raó tenia el meu pare... és boníssim!

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