Verdures al wok amb herbes aromàtiques - Verduras al wok con hierbas aromáticas


Una altra recepta d'aprofitament que està per llepar-se els dits! Ideal per la operació bikini, sana i deliciosa, un plat tremendament bo! El podeu fer amb qualsevol verdura d'aquelles que teniu pansint-se a la nevera i ara tenim un ventall tan gran de verdures delicioses que seria pecat no aprofitar-ho: carxofes, faves, pèsols, ceba tendra, espàrrecs, les primeres albergínies, brots de fonoll... Us en llepareu els dits amb aquestes verdures!

Otra receta de aprovechamiento que está para chuparse los dedos! Ideal para la operación bikini, sana y deliciosa, un plato tremendamente bueno! Se puede hacer con cualquier verdura de aquellas que tienes marchitándose en la nevera y ahora tenemos un abanico tan grande de verduras deliciosas que sería pecado no aprovecharlo: alcachofas, habas, guisantes, cebolla tierna, espárragos, las primeras berenjenas, brotes de hinojo ... Os chuparéis los dedos con estas verduras!INGREDIENTS

1/2 albergínia
1/2 carbasso
1/4 de de bulb de fonoll
brots verds de fonoll si en trobeu (jo els vaig recollir a una excursió pel Cap de Creus, aprofiteu si sortiu per recollir herbes aromàtiques!)
2 carxofes
3 pastanagues
2 branques d'api
un grapat de branquetes de farigola, de romaní i de fulles d'orenga
el suc de mitja llimona i la pell ratllada de mitja llimona
sal i pebre al gust
2 cullerades de julivert picat

INGREDIENTES

1/2 berenjena
1/2 calabacín
1/4 de de bulbo de hinojo
brotes verdes de hinojo si encontráis (yo los recogí en una excursión por el Cabo de Creus, aprovechad si salís para recoger hierbas aromáticas!)
2 alcachofas
3 zanahorias
2 ramas de apio
un puñado de ramitas de tomillo, de romero y de hojas de orégano
el zumo de medio limón y la piel rallada de medio limón
sal y pimienta al gusto
2 cucharadas de perejil picado

RECEPTA

Netegem i tallem tota la verdura. Tallem a cubs una mica gruixuts l'albergínia i el carbassó. Tallem a rodanxes no massa fines el bulb del fonoll, si hi ha trossos molt durs es poden pelar amb un pelador. 

A les carxofes els treiem les fulles mes exteriors, fins que surtin les fulles claretes, de color groguenc, pelem el troc de la carxofa i netegem la base, la tallem pe la meitat i li traiem els fils del cor si en en té, despres tallem cada meitat en tres o quatre trossos, depenent del gruix.

Pelem les carxofes i l'api, retirem a l'api els fils i ho tallem tot a trossos. 

Posem tota la verdura neta, pelada i trossejada a un wok a on haurem escalfat 3 cullerades d'oli d'oliva.


RECETA

Limpiamos y cortamos toda la verdura. Cortamos en cubos un poco gruesos la berenjena y el calabacín. Cortamos en rodajas no muy finas el bulbo del hinojo, si hay trozos muy duros se pueden pelar con un pelador.

A las alcachofas les quitamos las hojas mas exteriores, hasta que salgan las hojas claritas, de color amarillento. Pelamos el tallo de la alcachofa y limpiamos la base, la cortamos por la mitad y le quitamos los pelos del corazón, si tiene, después cortamos cada mitad en tres o cuatro trozos, dependiendo del grosor.

Pelamos las alcachofas y el apio, retiramos al apio los hilos y lo cortamos todo en trozos.

Ponemos toda la verdura limpia, pelada y troceada en un wok donde habremos calentado 3 cucharadas de aceite de oliva.


Hi tirem la sal i el pebre i donem unes voltes a la verdura al wok amb el foc bastant alt, al cap d'un minut baixem el foc una mica i hi afegim la ratlladura i el suc de llimona, removem i ho deixem que es faci durant uns 10 minuts més, remenant de tant en tant i vigilant que no es cremi. Ha de quedar la verdura una mica forta, "al dente" així està molt més bona!

Aquest plat de verdures així mateix està espectacular, però ho podeu menjar amb una mica de pasta o arròs per tenir un plat més complet. També és un plat ideal per portar al tupper ja que es pot menjar fred o escalfar una mica al microones, de totes maneres està bo!

Potser també t'agradarà aquesta recepta Verdures brasejades amb farigola i llimona, queden ideals amb el toc rustic del brasejat al forn, les prepares, les deixes al forn i es fan soles! Una recepta ben saborosa, ràpida i lleugera, t'encantarà!

Echamos la sal y la pimienta y damos unas vueltas a la verdura en el wok con el fuego bastante alto, al cabo de un minuto bajamos el fuego un poco y añadimos la ralladura y el zumo de limón, removemos y lo dejamos que se haga durante unos 10 minutos más, removiendo de vez en cuando y vigilando que no se queme. Debe quedar la verdura un poco durita, "al dente", así está mucho mejor!

Este plato de verduras así mismo está espectacular, pero lo puedes comer con un poco de pasta o arroz para tener un plato más completo. También es un plato ideal para llevar en el tupper ya que se puede comer frío o calentar un poco en el microondas, de todas formas está bueno!

Quizás también te gustará esta receta Verduras braseadas con tomillo y limón, quedan ideales con el toque rústico del braseado al horno, las preparas, las dejas en el horno y se hacen solas! Una receta muy sabrosa, rápida y ligera, te encantará!