Bledes de colors de La Coromina - Acelgas de colores ecológicas

Increïbles veritat?  Són unes verdures precioses i a més totalment ecològiques, amb aquesta recepta enceto la meva col·laboració amb els amics Joan i Teresa de La Coromina, ells porten una finca de 7 hectàrees al poble d'Albons seguint els principis de l'agroecologia, com expliquen a la seva pàgina web   http://www.lacoromina.cat/

Increibles verdad? Son unas verduras preciosas y además totalmente ecológicas, con esta receta empiezo mi colaboración con los amigos Joan y Teresa de La Coromina, ellos llevan una finca de 7 hectáreas en el pueblo de Albons siguiendo los principios de la agroecología, como explican en su página web  http://www.lacoromina.cat/  Em vaig enamorar d'aquestes verdures a primera vista, volia cuinar-les d'alguna manera que no perdessin els seus colors tan vibrants i el resultat ha estat magnífic, un plat de bledes ben acolorit i amb un gust espectacular, fins i tot al meu fill que no es gens fan de les bledes li van entusiasmar i va voler repetir i tot. Amb un sofregit de bacó, ceba i vi blanc han quedat ideals.

Aquesta recepta és molt i molt bona però em vaig quedar amb les ganes d'experimentar més amb aquestes bledes i quan vaig conèixer en Joan i em va explicar com les cultiven i com tracten la terra encara em varen venir més ganes de cuinar amb les seves fruites i verdures així que a partir d'ara en veureu algunes de receptes fetes amb verdures de La Coromina.  La frescor, el sabor i la qualitat de les seves fruites i verdures són insuperables, us animo a provar-les, segur que us encantaran!  I ara anem per la recepta de les precioses bledes de colors!

Me enamoré de estas verduras a primera vista, quería cocinarlas de alguna manera que no perdieran sus colores tan vibrantes y el resultado ha sido magnífico, un plato de acelgas bien colorido y con un gusto espectacular, incluso a el mi hijo que no es nada fan de las acelgas le entusiasmaron y quiso repetir y todo. Con un sofrito de beicon, cebolla i vino blanco han quedado ideales. 
Esta receta es muy, muy buena pero me quedé con las ganas de experimentar más con estas acelgas y cuando conocí Juan y me explicó cómo las cultivan y cómo tratan la tierra todavía me vinieron más ganas de cocinar con sus frutas y verduras así que a partir de ahora veréis algunas recetas hechas con verduras de La Coromina.  La frescura, el sabor y la calidad de estas frutas y verduras son insuperables, os animo a probarlas, seguro que os encantarán! Y ahora vamos a por la receta de las preciosas acelgas de colores! INGREDIENTS
600 gr de bledes de colors de La Coromina
1 ceba
1 all gros
3 talls de bacó fumat
4 cdes de vi blanc
oli d'oliva
sal i pebre
formatge parmesà ratllat


INGREDIENTES 
600 gr de acelgas de colores de La Coromina
1 cebolla
1 ajo grande 
3 lonchas de beicon ahumado 
4 cdas de vino blanco 
aceite de oliva 
sal y pimienta 
queso parmesano ralladoRECEPTA
Pelem i piquem la ceba. Tallem els talls de bacó a tires. Rentem les bledes i les tallem molt fines, en juliana.
A una olla gran posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull hi tirem les bledes i les deixem tres minuts. Escorrem les bledes i les refresquem amb aigua freda de seguida per parar la cocció.
Sofregim l'all picat i la ceba i, quan la ceba estigui transparent, afegim el bacó a tiretes. Continuem sofregint fins que estigui ben ros. Tirem el vi i ho deixem reduir uns minuts.
Afegim les bledes escaldades a la paella i hi donem unes voltes, uns minuts i prou.
Ho servim empolvorat de formatge parmesà i unes fulles d'alfàbrega.  Segur que us encantaran aquestes bledes!


RECETA 
Pelamos y picamos la cebolla. Cortamos los cortes de beicon en tiras. Lavamos las acelgas y las cortamos muy finas, en juliana. 
En una olla grande ponemos agua a hervir, cuando rompa a hervir echamos las acelgas y las dejamos tres minutos. Escurrimos las acelgas y las refrescamos con agua fría enseguida para parar la cocción. 
Sofreímos el ajo picado y la cebolla y, cuando la cebolla esté transparente, añadimos el beicon en tiritas. Continuamos sofriendo hasta que esté bien dorado. Echamos el vino y dejamos reducir unos minutos. 
Añadimos las acelgas escaldadas en la sartén y damos unas vueltas, unos minutos y basta. 
Servir espolvoreado de queso parmesano y unas hojas de albahaca. ¡Seguro que os encantan este acelgas!