Crema freda de pastanaga i taronja - Crema fría de zanahoria y naranja


Amb aquesta calor el que ve més de gust és una cremeta freda, fa temps que em vaig aficionar a preparar moltes versions, es poden fer autèntiques delícies! Com aquesta crema freda de pastanagues i suc de taronja, que a més es saníssima i molt lleugera, ideal per a l'operació bikini!  I les pastanagues no cal dir-ho són de cultiu ecològic i de Km. 0 de La Coromina, un cop t'acostumes a la verdura ecològica no pots passar sense, i el preu no es gens car, no us penseu, surten a 1,90 el manat. Una crema per a sis persones per menys de dos euros!  Que més volem!   Val molt la pena comprar verdures ecològiques i de proximitat: son més nutritives, no ens posem verins al cos, no maltractem el planeta comprant productes que no són de temporada i que venen de qui sap on amb la conseqüent despesa de transport i la contaminació que comporta, donem vida als agricultors del nostre voltant... Fem un consum responsable, tot són avantatges i no només ens alimentem millor si no que ajudem a construir un mon millor per als nostres fills! 

Con este calor lo que más apetece es una cremita fría, hace tiempo que me aficioné a preparar diferentes versiones ¡se pueden hacer auténticas delicias! Como esta crema fría de zanahorias y zumo de naranja, que además es sanísima y muy ligera ¡ideal para la operación bikini! Y las zanahorias no hace falta decirlo son de cultivo ecológico y de Km. 0 de La Coromina, una vez te acostumbras a la verdura ecológica no puedes pasar sin ella, y el precio no es nada caro, no creáis, salen a 1,90 el manojo. Una crema para seis personas por menos de dos euros ¡que más queremos! Vale la pena comprar verduras ecológicas y de poximitat: son más nutritivas, no nos ponemos venenos en el cuerpo, no maltratamos el planeta comprando productos que no son de temporada y que vienen de quién sabe dónde con el consiguiente gasto de transporte y la contaminación que conlleva, damos vida a los agricultores de nuestro alrededor ... Hagamos un consumo responsable, todo son ventajas y no sólo nos alimentamos mejor si no que ayudamos a construir un mundo mejor para nuestros hijos!
INGREDIENTS
1 manat de pastanagues
el suc i la pell ratllada d'una taronja grossa
2 cullerades d'oli d'oliva
unes fulles de farigola llimonera
1 litre de brou de pollastre (es pot fer de pastilla)
sal i pebre al gust
unes branquetes de farigola llimonera fresca per decorar 

INGREDIENTES 
1 manojo de zanahorias 
el zumo y la piel rallada de una naranja grande 
2 cucharadas de aceite de oliva 
unas hojas de tomillo limonero 
1 litro de caldo de pollo (puede hacerse de pastilla) 
sal y pimienta al gusto 
unas ramitas de tomillo limonero fresco para decorar 


RECEPTA
Netegem i tallem a rodanxes les pastanagues. Posem l'oli a escalfar a una cassola i quan estigui calent afegim les pastanagues i les deixem coure uns cinc minuts, fins que comencin a estar rosses.
Mentrestant ratllem la taronja i en fem el suc. 
Afegim a les pastanagues la pell ratllada de la taronja, un polsim de sal i les fulles de farigola, donem unes voltes per tal que es barregin bé els sabors i les aromes i afegim el suc de la taronja i el brou de pollastre. Ho deixem coure tot junt uns 15 minuts, fins que la pastanaga estigui tova.
Ho triturem amb la batedora i ho rectifiquem de sal, podem posar una mica de pebre si ens agrada. Deixem refredar la crema, ha d'estar ben freda per servir-la. Podem deixar-la a la nevera d'un dia per l'altre, així es barrejaran més be tots els sabors. 
Aquesta és una crema ideal pels dies de més calor,  també podeu provar a servir fredes altres cremes com aquesta crema de carbassa al gingebre, i si voleu quedar molt i molt bé no deixeu de visitar aquest meravellós capuccino de carbassó i ricotta, segur que us agradaran!

RECETA 
Limpiamos y cortamos en rodajas las zanahorias. Ponemos el aceite a calentar en una cazuela y cuando esté caliente añadimos las zanahorias y las dejamos cocer unos cinco minutos, hasta que empiecen a estar doradas. 
Mientras rallamos la naranja y hacemos el zumo. 
Añadimos a las zanahorias la piel rallada de la naranja, una pizca de sal y las hojas de tomillo, damos unas vueltas para que se mezclen bien los sabores y los aromas y añadimos el zumo de la naranja y el caldo de pollo. Lo dejamos cocer unos 15 minutos, hasta que la zanahoria esté blanda. 
Lo trituramos con la batidora y rectificamos de sal, podemos poner un poco de pimienta si nos gusta. Dejamos enfriar la crema, debe estar bien fría para servirla. Podemos dejarla en la nevera de un día para otro, así se mezclaron más bien todos los sabores. 
Esta es una crema ideal para los días de más calor, puedes probar a servir frías otras cremas como esta crema de calabaza al jengibre, y si deseas quedar muy bien no dejes de visitar este maravilloso capuccino de calabacín y ricotta, seguro que te gustarán!