miércoles, 6 de agosto de 2014

Cake au Jambon



Una receta absolutamente deliciosa! La receta me la pasó mi amiga Montserrat, es una especialidad de su marido, Dominique, y me alegro muchísimo de haberlo hecho, es una maravilla que se convertirá en un clásico en mi casa, no me puede gustar más!
Por dentro tiene la textura de un bizcocho bien esponjoso pero por fuera es muy crujiente y aromático, debido a la cantidad de queso que lleva. De sabor recuerda muchísimo a un croissant francés, con un sabor a jamón, queso y sobretodo, mantequilla, que es una delicia ¡en casa nos ha encantado! Ha sido todo un descubrimiento, tengo ganas de probar a hacerlo con verduras, con bacon, con especies ... Os animáis a experimentar con un cake salado?


Una recepta absolutament deliciosa!  La recepta me la va passar la meva amiga Montserrat, és una especialitat del seu home, Dominique, i me'n alegro moltíssim d'haver-lo fet, és una meravella que es convertirà en un clàssic a casa meva, no em pot agradar més!

 Per dintre té la textura d'un pa de pessic ben esponjós però per fora és molt cruixent i aromàtic, degut a la quantitat de formatge que duu.  De sabor recorda moltíssim a un croissant francès, amb un gust a pernil, formatge i sobretot mantega que és una delícia, a casa ens ha encantat!  Ha estat tot un descobriment, tinc ganes de provar a fer-lo amb verdures, amb bacon, amb espècies... Us animeu a experimentar amb un cake salat? 





INGREDIENTES 
300 gr de jamón de York en daditos 
4 huevos 
200 gr de queso gruyere o emmental rallado 
125 gr de mantequilla 
250 gr de harina 
1 paquete de levadura en polvo 
150 mlde leche 
¼ de cucharadita de nuez moscada y una pizca de pimienta negra recién molida




INGREDIENTS
300 gr de pernil dolç a dauets
4 ous
200 gr de formatge gruyère o emmental ratllat
125 gr de mantega
250 gr de farina
1 paquet de llevat en pols
150 ml. de llet
¼ de culleradeta de nou moscada i un polsim de pebre negre acabat de moldre







RECETA

Para empezar tendremos todos los ingredientes preparados, pesados ​​y a temperatura ambiente
Mezclamos la harina con la levadura y lo tamizamos todo junto.
Preparamos un molde alargado engrasando con mantequilla abundante.
Batimos los huevos junto con la mantequilla derretida, la leche y las especias.
Añadimos el queso rallado y removemos hasta integrarlo y mezclarlo completamente.
Incorporamos la harina tamizada con la levadura y lo removemos hasta que quede todo bien mezclado, yo lo hice con una cuchara porque queda una masa muy consistente y con las varillas no podía hacerlo bien.
Añadimos el jamón y lo mezclamos bien.
Vertemos la preparación en el molde que tenemos preparado y lo cocemos en el horno precalentado a 170 º durante 50 minutos, si al pinchar con un palillo este sale limpio es que ya está. Si no, puedes dejarlo unos minutos más, depende como siempre de tu horno.
Una vez lo sacamos del horno hay que dejarlo enfriar unos cinco minutos y después lo desmoldamos y lo dejamos enfriar completamente sobre una rejilla.
Puedes comerlo frío o caliente, de las dos maneras está delicioso. Acompañado de una ensalada se convierte en una exquisita cena y también resulta ideal para llevártelo de picnic o en la fiambrera al trabajo. Un plato exquisito para tomar en cualquier momento del día que os encantará!

Os gustan los pasteles salados? No os perdáis este espanakópita, el típico pastel de espinacas y queso feta griego, una maravilla! O este cheesecake salado con cobertura de tomates, resulta delicioso y muy original, si lo preparáis seguro que lo repetiréis más de una vez!


RECEPTA

Per començar tindrem tots els ingredients preparats, pesats i a temperatura ambient.
Barregem  la farina amb el llevat  i ho tamisem tot junt.
Preparem un motllo allargat greixant-lo amb mantega abundant.
Batem els ous juntament amb la mantega fosa, la llet i les espècies.
Afegim el formatge ratllat i removem  fins integrar-ho i barrejar-ho completament.
Incorporem la farina tamisada amb el llevat i ho removem fins que quedi tot ben barrejat, jo ho vaig fer amb una cullera perquè queda una massa  molt consistent i amb les barilles no podia fer-ho bé.
Afegim el pernil dolç i ho barregem bé.
Aboquem la preparació al motllo que tenim preparat i ho coem al forn preescalfat  a 170º durant 50 minuts, si en punxar-ho amb un palet surt net es que ja està. Si no, podeu deixar-ho uns minuts més, depèn com sempre del vostre forn.
Un cop el traiem del forn cal deixar-lo refredar uns cinc minuts i desprès ho desemmotllem i ho deixem refredar del tot a sobre d’una reixeta. 
Podeu menjar-lo fred o calent,  de les dues maneres es deliciós. Acompanyat d’una amanida es converteix en un sopar exquisit i també resulta ideal per emportar-te’l de pic-nic o a la carmanyola a la feina. Un plat exquisit per prendre en qualsevol moment del dia que us encantarà! 

Us agraden els pastissos salats?  No us perdeu aquest espanakópita, EL típic pastís d'espinacs i formatge feta grec, una meravella!  O aquest cheesecake salat amb cobertura de tomates, resulta deliciós i molt original, si el prepareu segur que el repetireu més d'una vegada!


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