Aigua fresca de llimona i menta - Agua fresca de limón i menta

Fa un temps vaig conèixer per internet les populars "aguas frescas" mexicanes i em van  enamorar!  Es varen posar molt de moda per la blogosfera preparades en grans pots de vidre i servides en pots tipus melmelada de la marca Kerr, moníssims! Si no els coneixeu busqueu Kerr jar a google i veureu quines coses més boniques que es poden fer amb pots de vidre.  Des que les conec que en preparo moltíssimes d'aigües fresques, no nomes estan delicioses si no que a més són molt fàcils de preparar i estan plenes de beneficis per la salut, ens hidraten i ens aporten vitamines,  són ideals per l'estiu!

Avui us porto una clàssica aigua fresca de llimona i menta però en podeu preparar de mil sabors diferents, amb qualsevol fruita, verdura, herbes aromàtiques o amb infusions, les combinacions són infinites! Aquestes receptes no són sucs, si no aigües aromatitzades tot i que porten suc i trossos de fruita però en una proporció relativament petita, bàsicament és aigua mineral amb fruites i herbes infusionades en fred, si les proveu veureu com us torneu addictes i per a les dietes no hi ha res millor!

Hace un tiempo conocí por internet las populares "aguas frescas" mexicanas y me enamoraron absultamente! Se pusieron muy de moda por la blogosfera preparadas en grandes frascos de vidrio y servidas en botes tipo mermelada de la marca Kerr, monísimos! Si no los conoces busca Kerr jar en google y verás qué cosas más bonitas que se pueden hacer con botes de cristal. Desde que las conozco que preparo muchísimas aguas frescas, no sólo están deliciosas si no que además son muy fáciles de preparar y están llenas de beneficios para la salud, nos hidratan y nos aportan vitaminas, son ideales para el verano!

Hoy os traigo una clásica agua fresca de limón y menta pero puedes prepararlas de mil sabores diferentes, con cualquier fruta, verdura, hierbas aromáticas o con infusiones, las combinaciones son infinitas! Estas recetas no son zumos, si no aguas aromatizadas aunque llevan zumo y trozos de fruta pero en una proporción relativamente pequeña, básicamente son agua mineral con frutas y hierbas infusionadas en frío, si las probáis veréis como os volvéis adictos y para las dietas no hay nada mejor!


INGREDIENTS
el suc d'una llimona grossa o dues de petites
una llimona tallada a rodanxes
dues branques de fulles de menta
una cullerada de sucre  o la quantitat d'edulcorant equivalent
un litre i mig d'aigua
8 o 10 glaçons grossos

INGREDIENTES  
el zumo de un limón grande o de dos pequeños  
un limón cortado en rodajas  
dos ramas de hojas de menta  
una cucharada de azúcar o la cantidad de edulcorante equivalente  
un litro y medio de agua  
8 o 10 cubitos de hielo grandes

RECEPTA

Barregem a una gerra prou grossa el suc de llimona, el sucre o edulcorant i l'agua.  Un cop el sucre s'hagi dissolt afegim les fulles de menta, les rodanxes de llimona i ho deixem refredar a la nevera per tal que l'aigua agafi els sabors i aromes de la llimona i la menta, al menys dues hores.

Abans de servir afegim els glaçons i ho remenem bé, servim als gots amb canyetes per beure. Si us animeu podeu customitzar les gerres de conserves o melmelades per fer servir de gots, queden precioses!

Voleu alguna altra recepta de beguda refrescant?  Mireu aquest recepta del meu Margarita suau sense tequila,us encantarà!


RECETA

Mezclamos en una jarra bastante grande el zumo de limón, el azúcar o edulcorante y el agua. Una vez el azúcar se haya disuelto añadimos las hojas de menta, las rodajas de limón y lo dejamos enfriar en la nevera para que el agua adquiera los sabores y aromas del limón y la menta, al menos, dos horas.

Antes de servir añadimos los cubitos y lo mezclamos bien, servimos en vasos con pajitas para beber. Si os animáis podéis customizar las jarras de conservas o mermeladas para usar como vasos, quedan preciosas!

Os gustaría ver alguna otra receta de bebida refrescante? Ved esta receta de mi Margarita suave sin tequila, os encantará!