Ensalada fresca de cuscús - Amanida fresca de cuscús ( "Taboulé")


El tabulé és una altra d'aquestes amanides que ens encanten i que no faltem mai a casa meva, com l'amanida grega que vaig publicar fa poc. El tabulé té un gust més oriental gracies  a la menta i al suc de llimona que li donen una frescor incomparable, m'agrada el contrast del cruixent sucós i saborós de les verdures amb el to més suau del cuscús i aquest toc acid i fresc del suc de llimona,que dona alegria i ens fa salivar, realment una amanida deliciosa! 
Actualment el tabulé es consumeix a tot el mon però sobretot als països musulmans i el seu origen el trobem a la cuina libanesa, per a mi la millor del mon, com m'agraden els sabors de l'Orient Mitjà!  L'oest del Mediterrani, de Grècia a Egipte es el meu tros de terra preferit, al menys pel que fa al menjar! si voleu saber més sobre aquest deliciós plat podeu visitar aquest article.


El tabulé es otra de estas ensaladas que nos encantan y que no faltan nunca en mi casa, como la ensalada griega que publiqué hace poco. El tabulé tiene un sabor más oriental gracias a la menta y el zumo de limón que le dan una frescura incomparable. Me gusta especialmente el contraste del crujiente jugoso y sabroso de las verduras con el tono más suave del cuscús y ese toque ácido y fresco del jugo de limón, que da alegría y nos hace salivar ¡realmente una ensalada deliciosa!

Actualmente el tabulé se consume en todo el mundo pero sobre todo en los países musulmanes y su origen lo encontramos en la cocina libanesa, para mí la mejor del mundo, como me gustan los sabores de Oriente Medio! El oeste del Mediterráneo, de Grecia a Egipto es mi pedazo de tierra preferido, al menos en cuanto a la comida se refiere! Si deseáis saber más sobre este delicioso plato podéis visitar este artículo.


I
NGREDIENTS

300 gr de cuscús
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot blanc (bitxo)
12 tomatetes cirera
1/2 ceba
20 fulles de menta fresca
El suc d'una llimona
Sal i pebre negre acabat de moldre
Oli d'oliva verge extra

INGREDIENTES 

300 gr de cuscús 
1/2 pimiento rojo 
1/2 pimiento verde 
1/2 pimiento blanco 
12 tomatetes cereza 
1/2 cebolla 
20 hojas de menta fresca 
El jugo de un limón 
Sal y pimienta negra recién molida 
Aceite de oliva virgen extra 


RECEPTA

Mesurem amb un recipient el cuscús, posem a una cassola la mateixa quantitat d'aigua a escalfar i, tant bon punt arrenqui el bull, apaguem el foc i afegim el cuscús a l'aigua, tapem la cassola i deixem que s'hidrati el cuscús uns cinc minuts aproximadament. Quan ha passat el temps afegim dues cullerades de mantega i ho remenem amb una forquilla per anar separant els grans de cuscús que estaran tots enganxats, ja veureu com se separen de seguida i queden perfectes, es molt fàcil! Deixem que es vagi refredant.

Netegem i piquem els pebrots i la ceba, partim per la meitat les tomatetes i ho reservem.
Exprimim el suc de la llimona i el reservem. Seguidament piquem molt fina la menta i barregem la menta, el suc de llimona, els pebrots, la ceba i les tomatetes amb el cuscús. Afegim sal, pebre i ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva.

Per emplatar podem fer servir un aro, posem l'amanida a l'interior de l'aro i ho presionem una mica. A sobre podem posar unes fulles de menta per decorar o unes rodanxes de llimona. Espero que us animeu a preparar aquesta fresquíssima amanida, si la proveu repetireu!

Us interessa veure més receptes d'amanida?  Amanides de llenties amb pernil o amb nous? Amanida Waldorf? Amanida de pastanagues al forn amb alvocat? Esqueixada?  Camembert amb rúcula i pernil?  Amanida de mongetes verdes? aquí les teniu totes!  AMANIDES


RECETA 

Medimos con un recipiente el cuscús, ponemos en una cazuela la misma cantidad de agua a calentar y, tan pronto como empiece a hervir, apagamos el fuego, vertemos el cuscús en el agua hirviendo, tapamos la cazuela y dejamos que se hidrate el cuscús unos cinco minutos aproximadamente. Cuando ha pasado el tiempo añadimos dos cucharadas de mantequilla y lo mezclamos con un tenedor para ir separando los granos de cuscús que estarán todos pegados, ya veréis como se separan enseguida y quedan perfectos, es muy fácil! Dejamos que se vaya enfriando. 

Limpiamos y picamos los pimientos y la cebolla, partimos por la mitad lso tomatitos y lo reservamos. 
Exprimimos el zumo del limón y lo reservamos. Seguidamente picamos muy fina la menta y mezclamos la menta, el zumo de limón, los pimientos, la cebolla y los tomatitos con el cuscús. Añadimos sal, pimienta y lo regamos con un buen chorro de aceite de oliva. 

Para emplatar podemos utilizar un aro, ponemos la ensalada en el interior del aro y lo presionamos un poco. Encima podemos poner unas hojas de menta para decorar o unas rodajas de limón. Espero que os animéis a preparar esta fresquísima ensalada, si la probáis repetiréis! 

Os interesa ver más recetas de ensalada? Ensaladas de lentejas con jamón o con nueces? Ensalada Waldorf? Ensalada de zanahorias al horno con aguacate? De bacalao? Camembert con rúcula y jamón? Ensalada de judías verdes? Aquí las tenéis todas! ENSALADAS