Brou de Nadal ANETO amb galets farcits de pilota i tòfona - Caldo de Navidad ANETO con galets rellenos de pelota y trufa


La recepta d'avui és tot un clàssic a casa meva, la preparo cada any per l'àpat de Nadal i es el plat més esperat de tots els que faig!  Es que es boníssima, un plat que agrada a tothom, animeu-vos a fer aquests galets farcits amb carn de pilota i tòfona i ja veureu quin èxit que tindran. La tòfona li dona aquell toc exòtic i exclusiu tant de festa en un entrant de luxe i que més nadalenc no pot ser, i per estalviar temps i feina jo faig servir el brou de Nadal ANETO, si no el coneixeu l'heu de tastar!  Es exactament igual que el que feia la meva avia, tan dens i tan blanquet!  Només porta carn, verdures, llegums i pernil de la millor qualitat bullit a foc lent durant tres hores i res més, ni colorants ni conservants artificials, un brou casolà diví! 

La receta de hoy es todo un clásico en mi casa, la preparo cada año para la comida de Navidad y es el plato más esperado de todos los que hago! Es que está buenísima, un plato que gusta a todos, animaos a hacer estos galets rellenos con carne de pelota y trufa y ya veréis qué éxito que tendrán. La trufa le da ese toque exótico y exclusivo tan de fiesta en un entrante de lujo y que más navideño no puede ser, y para ahorrar tiempo y trabajo yo uso el caldo de Navidad ANETO ¡si no lo conocéis lo tenéis que probar! Es exactamente igual que el que hacía mi abuela, tan denso y tan blanquito! Sólo lleva carne, verduras, legumbres y jamón de la mejor calidad hervido a fuego lento durante tres horas y nada más, ni colorantes ni conservantes artificiales, un caldo casero divino!
INGREDIENTS
1 litre de brou Nadal Aneto
250 g de galets de Nadal de qualitat
500 g de carn picada de porc
1 ous
1 llesca grossa de pa rodó, només la molla, remullada en llet
1 culleradeta de sal
½ culleradeta de pebre negre o al gust
1 all picat
1 cullerada de julivert (sec o  fresc picat)
10g de tòfona ratllada

INGREDIENTES 
1 litro de caldo Navidad Aneto 
250 g de pasta de Navidad de calidad 
500 g de carne picada de cerdo 
1 huevos  
1 rebanada gruesa de pan redondo, sólo la miga, remojada en leche 
1 cucharadita de sal 
½ cucharadita de pimienta negra o al gusto 
1 ajo picado  
1 cucharada de perejil (seco o fresco picado) 
10g de trufa ralladaRECEPTA

Escalfem dos litres d’aigua a una olla grossa, quan arrenqui el bull abaixem el foc al mínim i tirem els galets, han de bullir a poc a poc durant cinc minuts.  Preparem un recipient amb aigua freda (si cal amb glaçons) i quan hagin passat els cinc minuts escorrem els galets i els submergim a l’aigua freda per tallar la cocció.

Barregem la carn picada amb l' ou, el pa remullat amb llet, la sal, el pebre, l’all picat, el julivert i la tòfona ratllada.  Ho amassem molt i molt bé, que quedi tot ben integrat.

Farcim els galets amb aquesta barreja i, un cop farcits, els enfarinem per tal que en bullir no se surti el farcit.

Escalfem el brou de Nadal Aneto i, quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que bulli a poc a poc, que no faci bombolles grosses doncs se’ns podrien trencar els galets o sortir-se el farcit. Anem posant els galets farcits a dintre el brou bullint suaument amb compte que no se’ns enganxin i ho deixem coure  curant 8-10 minuts.

En escudellar els plats posem uns quants galets farcits i coberts amb el brou, empolvorem per sobre un mica de julivert picat ben fi i tòfona ratllada o laminada.  Un plat de sopa de luxe!


RECETA

Calentamos dos litros de agua en una olla grande, cuando rompa a hervir bajamos el fuego al mínimo y echamos la pasta, deben hervir lentamente durante cinco minutos. Preparamos un recipiente con agua fría (si es necesario con cubitos) y cuando hayan pasado los cinco minutos escurrimos la pasta y los sumergimos en el agua fría para cortar la cocción.

Mezclamos la carne picada con el huevo, el pan remojado con leche, la sal, la pimienta, el ajo picado, el perejil y la trufa rallada. Lo amasamos mucho y muy bien, que quede todo bien integrado.

Rellenamos los galets con esta mezcla y, una vez rellenos, los enharinamos para que al hervir no se salga el relleno.

Calentamos el caldo de Navidad Aneto y, cuando rompa a hervir, bajamos el fuego y dejamos que hierva lentamente, que no haga burbujas gordas pues nos podrían romper los galets o salirse el relleno. Vamos poniendo los galets rellenos dentro el caldo hirviendo suavemente cuidado que no se nos peguen y lo dejamos cocer curando 8-10 minutos.

En escudillas los platos ponemos unos galets rellenos y cubiertos con el caldo, espolvoreamos por encima un poco de perejil picado bien fino y trufa rallada o laminada. Un plato de sopa de lujo!