Pa de blat, ordi i muesli - Pan de trigo, centeno y muesli


No havia posat cap recepta de pa per fer en panificadora així que m'estreno amb aquesta, tot i que en faig moltissimes i ja us les aniré posant. Aquesta recepta és especialment fàcil perque es fa amb la barreja ja preparada que venen al Lidl i que porta farina de blat, d'ordi i llavors de girasol.  Jo li he afegit a més a més un muesli que tenia per casa i que és la bomba, té tota mena de fruites deshidratades, dos classes diferents de panses, llavors de carbassa, sesam, diferents flocs de cereal...  Bé, que esta diví així que imagineu aquest pa com ha sortit, per a tirar coets!  Podreu  fer unes torrades amb mantega o uns sadwichos espectaculars!  Si no teniu panificadora podeu fer igualment el pa però amassant a mà i coent-lo  al forn, és un pa que està de vici!

No había puesto ninguna receta de pan para hacer en panificadora así que me estreno con esta, aunque hago muchísimas y ya os las iré poniendo. Esta receta es especialmente fácil porque se hace con la mezcla ya preparada que venden en el Lidl y que lleva harina de trigo, de cebada y semillas de girasol. Yo le he añadido además un muesli que tenía por casa y que es la bomba, tiene todo tipo de frutas deshidratadas, dos clases diferentes de pasas, semillas de calabaza, sésamo, diferentes copos de cereal ... Bueno, que esta divino así que imaginad este pan como ha salido ¡para tirar cohetes! Podréis hacer unas tostadas con mantequilla o unos sandwiches espectaculares! Si no tenéis panificadora podéis hacer igualmente el pan pero amasando a mano y cociéndolo en el horno, es un pan que está de vicio!


INGREDIENTS
500g de farina preparada del Lidl amb blat, ordi, llavors de gira-sol i massa mare deshidratada
350 ml d'aigua mineral tèbia
2 cullerades de muesli amb cereals, fruita deshidratada, fruits secs i panses

INGREDIENTES
500g de harina preparada del Lidl con trigo, cebada, semillas de girasol y masa madre deshidratada
350 ml de agua mineral tibia
2 cucharadas de muesli con cereales, fruta deshidratada, frutos secos y pasas


RECETA
Al forn
A un bol barrejar la farina preparada amb el muesli i l'aigua tèbia i barreja-ho amb una batedora amb utensili per amasar durant uns quatre minuts a la màxima potència fins obtenir una massa ben homogènia. Aleshores la deixem reposar durant mitja hora tapada amb un drap o amb paper film a un lloc calent i allunyat dels corrents d'aire.

Aboquem la massa a un motlle allargat, tipus plumcake,   que abans haurem greixat amb oli d'oliva o mantega, allisem la massa per sobre amb una cullera humida i empolvorem per sobre amb més muesli i llavors de girasol. Ho tornem a deixar reposar tapat durant 45 minuts a un lloc temperat i lluny dels corrents d'aire.

Escalfem el forn a 200º amb ventilador o a 220º si el teu forn no té ventilador, amb escalfor a dalt i a baix. Cinc minuts abans de coure el nostre pa posem a una safata del forn uns 200ml d'aigua  per tal de crear vapor i humitat, això millorarà el volum del pa i fara la crosta més cruixent.  

Coem el pa durant uns 60 minuts a la safata inferior, per saber si ja està li hem de donar uns copets per sota i ha de sonar buit.  Un cop ja el tenim cuit el treiem del forn, el deixem refredar cinc minuts, el desenmotllem i el deixem refredar a sobre d'una reixeta.  Per tallar-lo us anirà molt millor si ja està fred ja que es més bo si es talla en llesques ben fines.  

Un cop tallat a llesques tot el pa es pot congelar perfectament i quan el descongelis quedarà com acabat de fer, és boníssim! 


En panificadora
Treiem el motlle de la panificadora i li posem els accessoris amasadors, afegim la farina, l'aigua i el muesli i tornem a posar el motlle dintre la panificadora.

Escollim el programa 1 (normal)  nivell de torrat fosc i pes 750g i deixem que la maquina amassi el pa.  Un cop ja ha fet tots els amassats i temps de repòs i abans de que comenci a coure treiem el motlle de la panificadora i treiem els accesoria amassadors, si cal caldrà treure la massa del motlle i despres tornar-la a posar.  Aleshores allisem la superficie del pa amb una cullera humida i empolvorem per sobre amb més muesli i llavors de girasol. Ho tornem a deixar a la panificadora i deixem que es cogui, quan parem la panificadora per treure els accesoris amassadors etc tenim deu minuts per que la màquina continui automàticament amb el mateix programa que haviem seleccionat.

Un cop ja el tenim cuit treiem el motllo de la panificadora, el deixem refredar cinc minuts, desenmotllem el nostre pa i el deixem refredar a sobre d'una reixeta.  Per tallar-lo us anirà molt millor si ja està fred ja que és més bo si es talla en llesques ben fines.  

Un cop tallat a llesques tot el pa, es pot congelar perfectament i quan el descongeles queda com acabat de fer, és boníssim! 


RECETA
En el horno
En un bol mezclamos la harina preparada con el muesli y el agua tibia y mezclamos con una batidora con utensilio para amasar durante unos cuatro minutos a la máxima potencia hasta obtener una masa homogénea. Entonces la dejamos reposar durante media hora tapada con un paño o con papel film en un lugar templado y alejado de las corrientes de aire.

Vertemos la masa en un molde alargado, tipo plumcake, que antes habremos engrasado con aceite de oliva o mantequilla, alisamos la masa por encima con una cuchara húmeda y espolvoreamos por encima con más muesli y semillas de girasol. Lo volvemos a dejar reposar tapado durante 45 minutos a un lugar templado y lejos de las corrientes de aire.

Calentamos el horno a 200º con ventilador o a 220º si tu horno no tiene ventilador, con calor arriba y abajo. Cinco minutos antes de cocer el pan ponemos en una bandeja del horno unos 200ml de agua para crear vapor y humedad, esto mejorará el volumen del pan y hará que la corteza quede más crujiente.

Cocemos el pan durante unos 60 minutos en la bandeja inferior, para saber si ya está debemos darle unos golpecitos por debajo y tiene que sonar hueco. Una vez ya lo tenemos cocido lo sacamos del horno, lo dejamos enfriar cinco minutos, lo desenmoldamos y lo dejamos enfriar sobre una rejilla. Para cortarlo os irá mucho mejor si ya está frío ya que es más bueno si se corta en rebanadas muy finas.

Una vez cortado en rebanadas todo el pan, se puede congelar perfectamente y cuando lo descongeles quedará como recién hecho, está buenísimo!


En panificadora
Sacamos el molde de la panificadora y le ponemos los accesorios de amasado, añadimos la harina, el agua y el muesli y volvemos a poner el molde dentro de la panificadora.

Escogemos el programa 1 (normal) nivel de tostado oscuro y peso 750g y dejamos que la máquina amase el pan. Una vez ya ha hecho todos los amasados y tiempos de reposo y antes de que empiece a cocer sacamos el molde de la panificadora y quitamos los accesoria amasadores, si es necesario habrá que sacar la masa del molde y luego volverla a poner. Entonces alisamos la superficie del pan con una cuchara húmeda y espolvoreamos por encima con más muesli y semillas de girasol. Lo volvemos a dejar en la panificadora y dejamos que se cueza, cuando paramos la panificadora para sacar los accesorios amasadores etc tenemos diez minutos para que la máquina continúe automáticamente con el mismo programa que habíamos seleccionado.

Una vez ya lo tenemos cocido sacamos el molde de la panificadora, lo dejamos enfriar cinco minutos, desenmoldamos nuestro pan y lo dejamos enfriar sobre una rejilla. Para cortarlo os irá mucho mejor si ya está frío ya que es mejor si se corta en rebanadas muy finas.

Una vez cortado en rebanadas todo el pan, se puede congelar perfectamente y cuando el descongeles queda como recién hecho, es buenísimo!